95,6 % sosionomi (AMK) -tutkinnon tai vastaavan suorittaneista on koko- tai osa-aikaisessa palkkatyössä.

Lähde: Talentia, Sosiaalialan ammattilaisten työurat 2019

  • Sosionomi
  • Sosionomi, kouluhyvinvointi ja kuraattorityö
  • Yhteisöpedagogi

Työtä ihmisten kanssa ja heidän hyväkseen

Sosiaalialan ja nuorisokasvatuksen koulutuksissa saat osaamista, jolla on merkitystä koko yhteiskunnalle.

Yhteisöpedagogina keskityt nuoren kasvatukseen ja kehitykseen ja siihen, miten parannat nuorten  hyvinvointia. Osaat myös toimia nuorten osallisuuden ja aktiivisen kansalaisuuden vahvistajana.

Sosionomina olet hyvinvoinnin tukemisen moniosaaja, joka on läsnä asiakkaiden – lapsen, nuoren tai aikuisen, arjessa auttaen, ohjaten ja tukien erilaisissa elämäntilanteissa.

Koulukuraattorin työhön suuntautuneena sosionomina autat ja tuet oppilaita, joilla on vaikeuksia oppimisessa, koulunkäynnissä, opiskelussa tai ihmissuhteissa. Myös oppilaiden kasvuun ja kehitykseen liittyvät asiat ovat erikoisalaasi.

Nämä alat sopivat sosiaalisille, joustaville ja muuntautumiskykyisille tyypeille, jotka pystyvät toimimaan erilaisissa tilanteissa ja erilaisten ihmisten kanssa.

Tutustu koulutuksiin

Haluatko aloittaa opiskelun tammikuussa 2021?

Hae Xamkiin syksyn yhteishaussa 2.-16.9.2020

Katso hakuohjeet ja syksyn haun koulutukset

5 syytä opiskella sosionomiksi

Paula Kalenius, sosionomiopiskelija, Kotkan kampus:

  1. Pääset tekemään töitä alalla, jolla on yhteiskunnallisesti suuri merkitys.
  2. Töitä löytyy, sillä sosionomina työkenttä on laaja.
  3. Tuet työssäsi ihmisen hyvinvointia ja pääset työssä kohtaamaan eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä.
  4. Koska työtä tehdään ihmisten parissa, työ on haastavaa, mutta juuri siksi äärettömän mielenkiintoista. Muun muassa ongelmanratkaisutaito ja luovuus on niitä asioita, joita tarvitaan työelämässä ja ne kehittyvätkin hyvin jo opintojen aikana.
  5. Yhteisöllisyys oman luokan kanssa. Koska opintoihin kuuluu paljon ryhmätöitä ja erilaisia harjoituksia muodostuu oman luokan kanssa usein hyvä yhteishenki. Esimerkiksi esitelmien pitäminen ei aina ole niin vakavaa puuhaa, kun huumori kukkii luokan sisällä.

Kurkista kaikki Paulan 5-listat Xamkilaisesta!

Kun työharjoittelupaikka ylittää odotukset – yhteisöpedagogiopiskelijan tarina

”Odotin harjoittelulta paljon, mutta jo ensimmäisinä viikkoina sain enemmän.”

Katja Kuusemo, 27, on kolmannen vuoden yhteisöpedagogi-opiskelija. Hän suoritti syventävän työharjoittelun Musiikkituottajat Ifpillä ja pääsi työskentelemään muun muassa Emma Gaalassa. Tulevaisuudessa Kuusemo haaveilee töistä tapahtumatuotannon parissa ja harjoittelupaikka onkin osoittautunut osuvaksi valinnaksi.

”Olen työharjoittelussa Musiikkituottajat – IFPI Finland ry: llä Helsingissä. Työharjoitteluun hain, sillä itseäni on kiinnostanut jo pitkään projekti- ja hanketyön maailma sekä tapahtumien tuottaminen. Koulumme tekee yhteistyötä Musiikkituottajien kanssa. Mietin hetken, onko tämä omaan alaani soveltuva paikka viimeisenä harjoitteluna. Puhuin opintovastaavani kanssa ja perustelin kovasti, miten kiinnostunut ko. paikasta olisin. Seuraavaksi löysin itseni lähettämässä CV:tä sekä myöhemmin Helsingistä haastattelusta.

Odotin harjoittelulta paljon, mutta jo ensimmäisinä viikkoina sain enemmän. Minut otettiin heti ensimmäisestä päivästä lähtien ihanasti vastaan ja pääsin heti alusta asti hyvin mukaan työyhteisöön.”

Olen nauttinut jokaisesta päivästä ja huomaan, että minuun luotetaan sekä minun annetaan haastaa itseäni.

 

 

Hanki kontakteja työelämästä opintojen aikana

Voit oppia opiskelun aikana käytännön tekemistä Xamkin tutkimus- ja kehittämistoiminnassa (TKI), joka on Suomen laajinta: 200 eri alan projektissa on tekemistä myös opiskelijoille. Käytännön taidoilla on paljon merkitystä, kun etsit töitä valmistumisen jälkeen.

Yksi TKI-toiminnan osa-alue on kestävä hyvinvointi, jossa tutkitaan ja kehitetään dataperustaisia hyvinvointipalveluita, yhdenvertaista ja osallistuvaa nuoruutta, älykkäitä käyttäjäkeskeisiä ruokapalveluita ja vastuullista matkailua.

Alan projekteissa Xamkin opiskelijoilla on oiva mahdollisuus vahvistaa omaa osaamistaan ja suorittaa opintoja alan aitojen kehittämistehtävien parissa.

Työelämäyhteistyö

Xamkissa opintoihin kuuluu alusta alkaen paljon erilaista yhteistyötä työelämän kanssa.

Lue tarinoita, katso videoita ja tutustu työelämän tarjoamiin mahdollisuuksiin Xamkissa!

Valitse alan opintoja avoimesta ammattikorkeakoulusta!

Tiesitkö, että voit aloittaa ammattikorkeakouluopinnot avoimessa ammattikorkeakoulussa? Toisen asteen opiskelijana voit opiskella maksuttomasti mitä tahansa Xamkin avoimen AMK:n opintoja. Mikäli olet jo työelämässä tai etsit työpaikkaa, voit opiskella verkko- tai monimuoto-opintoja työn ohella edulliseen hintaan 12 euroa opintopisteeltä. Mikäli myöhemmin aloitat tutkinto-opiskelijana Xamkissa, hyväksiluetaan avoimessa AMK:ssa suorittamasi opinnot osaksi tutkintoasi.

Avoimen AMK:n sivuille

AMK-tutkinnon jälkeen

AMK-tutkinnon jälkeen ylempi AMK-tutkinto

Xamkin sosiaali- ja terveysalalta on hyvä ponnistaa vieläkin pidemmälle, mikäli jatko-opinnot kiinnostavat AMK-opintojen jälkeen. Xamkin ylemmät AMK-tutkinnot opiskellaan Master Schoolissa

Lue lisää

Kysy lisää hakemisesta

hakijapalvelut
hakijapalvelut@xamk.fi
044 702 8891 tai 040 585 6610

Jaa sivu