Tee tietoturvasta yrityksesi kilpailuvaltti ja turvaa liiketoimintaasi yhä tehokkaammin!

Päivitä yrityksesi tietoturvasuunnitelma, varaudu kyberuhkiin ja kehitä yrityksesi tietosuojaa maksuttomilla kyber- ja tietoturvan koulutuksilla.

Kyberhyökkäysten määrä on kasvanut kaikkialla maailmassa ja suomalaisiin organisaatioihin kohdistuu yhä enemmän ja yhä kohdennetumpia kyberhyökkäyksiä (lähde: Traficomin Kyberturvallisuuskeskus).

Mullistuneessa maailmantilanteessa myös suomalaiseen yhteiskuntaan ja talouselämään kohdistuvaan ulkopuoliseen informaatiovaikuttamiseen tulee valmistautua.

Kymenlaaksolainen yritys, hyödynnä maksuttomat koulutukset!

Koulutuksissamme luvassa on tuoretta ja käytännönläheistä tietoa kotimaisilta ja kansainvälisiltä kyberturvan ja verkkovaikuttamisen asiantuntijoilta. Lisäämme tänne tietoa uusista koulutuksista sitä mukaan kun ajankohdat ja aiheet vahvistuvat!

Koulutukset on suunnattu kymenlaaksolaisille yrityksille ja organisaatioille. Koulutukset järjestävät  Kyberturvan ABC yrittäjille – ja KyberReact Kymi22 –hankkeet. 

Sote-yrittäjä - Huolehdi yrityksesi tietoturvasta ja - mielenrauhastasi!

Tietoturvasuunnitelma ajan tasalle, Kanta-käyttöönotto haltuun ja tietosuoja kuntoon!

Livekoulutukset on pidetty mutta voit suorittaa maksuttomat koulutukset katsomalla tallenteet.

Jos osallistut vähintään kolmeen koulutukseen/katsot tallenteet niin saat todistuksen, jota voit hyödyntää esim. tarjouskilpailuissa.

Tutustu ja ilmoittaudu

KYBERTUSKAPÄIVÄ - Kybertuskasta tietoturvaan to 23.3. klo 8.30–15.30

Tule hakemaan maksuton rautaisannos tuoretta tietoa digiuhkista ja niihin varautumisesta kyber- ja tietoturvaa kehittämällä! Kuulet myös, miten parantaa sekä yrityksen että omaa vastustuskykyä informaatiovaikuttamiselle.

Osallistu paikan päällä Xamkin Kotkan kampuksella tai katso striimiä!

Tapahtuman avaa kenraalimajuri, Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n tuore turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Kim Mattsson.

HUIPPUPUHUJINA:

• Useasti palkittu suomalainen kyberasiantuntija, valkohattuhakkeri ja tietoturva-ammattilainen Iiro Uusitalo Fraktalilta

• Sosiaaliseen mediaan, algoritmeihin ja disinformaatioon keskittyvä tutkijatohtori Pekka Kallioniemi Tampereen yliopistosta

• Palkittu journalisti ja kirjailija, menestyskirjan Killer in the Kremlin kirjoittaja John Sweeney, joka on viettänyt koko Kiovan taistelujen ajan kaupungissa ja tehnyt päivittäisiä videoita Twitter-tililleen @johnsweeneyroar

• Cyber Security Specialist – Pentester Lead Anne Hautakangas Instalta, jossa hän metsästää tietoturvapuutteita digitaalisista järjestelmistä.

• Kyberturvallisuuden erityisasiantuntija Emma Hokkanen Liikenne- ja viestintäministeriöstä, jossa hänen vastuullaan ovat mm. verkkoturvallisuuteen liittyvät kysymykset sekä EU:n ajankohtaiset kyberasiat kuten NIS2-kyberturvallisuusdirektiivi.

• Kyberrikostorjuntakeskuksen päällikkö, rikostarkastaja Mikko Rauhamaa Keskusrikospoliisista. Keskuksen toimialaan kuuluu mm. vakavimpien verkkorikoksien tutkinta, edistynyt ICT-forensiikka ja verkkotiedustelu.

• Tutkija Dan Heering Tallinnan teknillisen yliopiston merenkulun kyberturvallisuusyksiköstä, joka on osa NATOn yhteistä kyberpuolustuksen osaamiskeskusta.

• Tietoturva-asiantuntija, tilannekeskuksessa koordinaattorina työskentelevä Otto-Petteri Jämsén Kyberturvallisuuskeskuksesta

Lue lisää ja ilmoittaudu

Tulossa 20.4. alkaen - KYBERKESÄ 2023. Kyber- ja tietoturvan koulutusohjelma mikro- ja yksinyrittäjille & yrittäjiksi aikoville

Voit osallistua paikan päällä ja verkossa tai katsomalla tallenteen. Koulutus on maksuton!

Kouluttaja: Henri Brandt, Eleven Productions/Dark Amber Softworks

Torstaisin klo 9-11:30 (otsikot alustavia):

20.4. Termit tutuksi – mitä on kyber- ja tietoturva
4.5. Kyberturvallisuus on kilpailuetu – miksi ja miten
11.5. GDPR ja tietosuoja – mitä laki sanoo
1.6. Käytä somea ja pilvipalveluja turvallisesti
8.6. Turvassa tien päällä ja etänä
15.6. Älä kadota businestasi – varmuuskopiointi kuntoon
3.8. Tietoturvallinen arki eli yrityksen hyvä kyberhygienia
17.8. Vakoilevatko älylaitteet kännykästä robotti-imuriin sinua?
24.8. Kyberin kymmenen käskyä

Lue lisää xamk.fi/kyberkesa

Tutustu lisää

Kahvitunnit tietoturvan kera 27.3. alkaen!

Haluatko hyödyntää kahvitauon rautaisen asian äärellä rennossa ilmapiirissä?
Tarjolla on muutama mukava kohtaaminen kevään ja kesän aikana.

Klo 9:30-10:30

ma 27.3. Kybermyytinmurtajat
ma 15.5. Huom! klo 13-15 Tietoturva ja valtiollinen vaikuttaminen. Puhujana MIKKO HYPPÖNEN WithSecurelta (ent. F-Secure). Toinen puhuja ilmoitetaan tuonnempana.
to 13.7. Foliohattutalkoot – vakoilevatko älylaitteet minua?
ti 25.7. Älypuhelimen turvallinen käyttäminen

Lue lisää xamk.fi/kyberkesa

Ilmoittaudu tästä

Mitä tehdä, kun kyberp***a osuu yrityksen tuulettimeen? - Maksuton webinaari 13.4. klo 8.30-10.30

Miten kriisiviestintää tehdään kyber- ja tietoturvakriisissä? Miten viestinnällä huolehditaan asiakkaista ja henkilöstöstä? Mitä media haluaa tietää? Miten vaikeista asioista puhutaan? Entä miten vältetään viestinnän sudenkuopat kriisitilanteessa?

Osallistu maksuttomaan webinaariin to 13.4. klo 8.30–10.30 ja hae asiantuntijoiden neuvot!

Huippupuhujina kriisiviestinnän ammattilainen, tunnettu viestinnän kouluttaja ja ahkera tietokirjailija Katleena Kortesuo ja digitaaliseen teknologiaan sekä erityisesti tietoturvaan erikoistunut palkittu toimittaja Henrik Kärkkäinen, jonka moni tuntee Ilta-Sanomien Digitodayn artikkeleista.

Ilmoittaudu tästä

Faktat

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Budjetti

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Kyberturvan ABC yrittäjille -hanketta rahoittaa Hämeen ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta (ESR) ja KyberReact Kymi22 – Last Call -hanketta Kymenlaakson liitto, Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -rahoitus.