TJK_blogikuva_OutdoorsESA_SariSnellman

 

TJK_blogikuva_OutdoorsESA_SariSnellman

 

Talvipäivänseisaus ohitettu. Ennen yhdeksää päivä on hetken sininen, työmatkalla jääkenttä peilasi vaaleanpunaista aamuruskoa kiekkoilijoiden alla. Katse on kohti valoa ja pitempiä päiväretkiä. Matkaluistelemaan pääsee nyt sekä Punkaharjulla että Oravista Linnansaareen. Matkailuyrittäjät tiedottavat luisteluratojen kunnosta ja avatuista osuuksista Facebook-sivuillaan.

Pieksämäellä tehdään töitä Vedenjakaja-reitistön eteen. Joulun alla kävin testaamassa Kukkaroniemen luontopolun, josta voisi olla talvireitiksikin. Polkuja olivat selkeästi käyttäneet muutkin, talvisille patikkareiteille on tilaus, vastaan tuli sekä pariskunta että mies ja koira. Riistapolun vanhat reittimerkinnät ovat kestäneet aikaa, talvipukuinen riekko-opaste polun varrella hohti valkoisena hämärtyvässä iltapäivässä, vanhojen opastaulujen tekstit sen sijaan olivat kuluneet näkymättömiin. Todella jännittävää nähdä, millaiset uudet ensi kesäksi reiteille saatavat opasteet ovat. Pieksämäen uudistuvat reitit panostavat myös digitaaliseen sisältöön.

Uusi runkoreitti yhdistää kolme vaellusreittiä – Partaharjun, Nikkarilan ja Tahinsuon reitit – yhdeksi kokonaisuudeksi.

 

SAMSUNG CSC

 

Tammikuun säätiedotus lupaa kiristyvää pakkasta. Taitoa Itä-Suomi ry on tuotteistanut Saimaan tarinan hienosti ”Lapasesta lähtöö Savossa” –neuleohjeisiin. Vihkonen julkaistiin Suomi 100 vuotta –juhlavuoden kunniaksi ja sisältää 15 erilaista Savosta innoituksensa saanutta neuleohjetta Muikkulapasesta Olavinlinna-kuvioon.

Vähän harmittaa, ettei näiden lapasten ohjeita löydy englanniksi.

Tarinallistaminen. Mikä tarina tai mitkä tarinat yhdistävät parhaiten maakunnan vaellusreittejä; vaellettiin sitten jäällä tai maalla.

 

Kaikki kuvat Kukkaroniemen luontopolulta Pieksämäeltä.
Kaikki kuvat Kukkaroniemen luontopolulta Pieksämäeltä.

Postauksessa mainitut matkaluisteluradat ovat maksullisia, hinnat ja radan sen hetkinen tilanne kannattaa tarkistaa netistä.

Lähde: Pieksämäen Lehti 21.10.2016: Vedenjakaja-reitistöstä rakentuu uusi luontomatkailuvaltti

 

Postauksen kuvat ja teksti: Sari Snellman