Sarjan viidennen jakson aiheina on mm. yleistä keskustelua tekoälystä, sen käytöstä sekä siitä, miten tekoäly vaikuttaa luovien alojen työkentällä. Podcastin vieraana on tällä kertaa Kaakkois-suomen ammattikorkeakoulun Luovan talouden tutkimusyksikön tutkimuspäällikkö Samuli Karevaara. Podcastin yhteydessä pohditaan, mitä mahdollisuuksia ja haasteita tekoäly tuo – joko pitäisi olla huolissaan?

Podcastin yhteydessä ehdittiin pohtia, mitä mahdollisuuksia tekoälyn käytöstä on yrittäjän arjessa. Lisäksi sivuttiin tekoälyyn liittyvää julkista keskustelua – mitä tekijänoikeuskysymyksiä tekoälyyn liittyy? Miksi tekoäly kalskahtaa uhkaavalta?

Tämän jakson tuotannossa on käytetty ElevenLabs.ai -teknologiaa, mistä on maininta alkupuheessa, ennen varsinaista podcastia. elevenlabs.io/ Podcast on myös jälkikäsitelty hyödyntäen Adoben ääneen liittyvää tekoälytyökalua. podcast.adobe.com/

 

Teköälyä hyödyntävien välineiden käytössä ja siihen liittyvässä keskustelussa nousee esille mediakriittisyyden merkitys ja sukelletaan syvemmälle tekoälyn rakenteisiin. Mitä ohjelmoinnin näkäkulmasta tulee ottaa huomioon – entä mitä median vastaanottajana tekoälystä tulisi tietää?