Xlabin superihana työssäoppija, Laura, kirjoitti aiemmin miten päätyi työssäoppimisjaksolle Xlabille ja millaisia työpäivät ovat olleet. Lauran työpäiviin sisältyi paljon muutakin kuin tapahtumajärjestelyjä. Laura palaa harjoittelusta koulunpenkille, mutta Lauran tekemät ohjeistukset tulevat kyllä tarpeeseen Xlabin tiimin töissä!

Mitä kaikkea olen päässyt tekemään työssäoppimisen aikana?

Aikaisemmassa blogi kirjoituksessa mainitsin pienessä määrin, mitä työnkuvaani kuuluu. Nyt kerron teille tarkemmin tekemästäni sisällöstä.

Aloitetaan minun pääkohtaisesta työstäni, eli teknistenlaitteiden käyttöohjeiden tekemisestä. Olen tähän mennessä tehnyt selkeät ohjeet tilan tulostimelle, videotykille, ja televisiolle. Ne sisältävät mm. arkipäiväisten ongelmien ratkaisuja, tuettujen tulostettavien formaattien nimet, kuinka saadaan tietty näkymä esille, kuinka PowerPoint esitys pidetään, kaukosäätimien näppäimien toiminnot ja selvennykset, sekä kuinka USB-tallennuslaitteelta voidaan suoratulostaa haluttu tiedosto. Minulla oli ilo tehdä nämä ohjeistukset Xlabin työntekijöille, sillä tiedän kuinka paljon apua niistä on jatkossa.

Lisäksi tein inventaarion merkeissä kirjauksen tilan huonekalujen määrästä, tilankäytön yhteiset pelisäännöt, sekä leikkimielisen ohjeistuksen Instagramin käyttöä varten. Tilajärjestely pohjapiirrosten teosta, kannettavan tietokoneen telakan ja muun kokonaisuuden asennuksesta, tilassa oleviin lippu lappusiin. Sanottakoon, että olen päässyt tekemään monipuolisesti kaikkea.

Voin omasta puolestani suositella Xlabiä juuri Sinun tulevaksi työssäoppimisen paikaksi. Ottakaa rohkeasti ja hyvissä ajoin yhteyttä ja olkaa omia itsejänne, pelkästään jo sillä pääsee pitkälle. Näyttäkää oma osaamisenne, oma-aloitteisuus, käyttäkää oppimianne asioita hyödyksi ja ennen kaikkea, kuunnelkaa annetut ohjeistukset kunnolla.

 

Tähän väliin vinkkinä yksi asia: Canva (canva.com) on todella hyvä ja helppokäyttöinen verkkosivupohjainen ohjelma, jonka avulla on kätevä tehdä erilaisia tiedotteita tai mitä nyt mieleen tulee. Kaikki kuvissa olevat laput ovat tehty käyttämällä Canvaa.

On ollut todella mukavaa olla täällä Xlab:llä tämän menneen kuukauden aikana. Kaikki hyvä loppuu aikanaan, kuten minun työssäoppiminen. Olen vielä tämän viikon (viikko 13) torstaihin saakka osana Xlabin tiimiä, sitten palaan opiskelujen pariin. Odotan kampukselle paluuta, mutta rehellisesti sanottuna tätä paikkaa kohtaan jää tietynlainen ikävä. Kiitos vielä kerran tästä annetusta mahdollisuudesta, on ollut suuri ilo työskennellä täällä.

Ohessa vielä muutama itse ottamani kuva tehdyistä työtehtävistäni.