Veget ja hiilet haltuun pk-ruokapalveluyrityksissä hankkeen www.xamk.fi/vegetjahiilet innoittamana päätimme lähteä kollegani ja myös hankkeessa mukana asiantuntijana toimivan Eeva Koljosen kanssa opintomatkalle Helsinkiin. Opintomatkan tarkoituksena oli osallistua Vegemesuille ja sitä kautta tutustua vege-ruokamaailmaan tarkemmin, kuten tutustumalla tuotteisiin ja toimittajiin. Toki haimme myös mahdollisia yhteistyökumppaneita hankkeeseemme. Samalla hyödynsimme matkaa siten, että tutustuimme pääkaupunkiseudulla oleviin kasvisruokaravintoloihin ja kahviloihin.

Vegemessut olivat viikonloppupainotteiset ja väkeä riitti ihan tungokseen asti. Opintomatkamme messujen osalta kohdentui ensimmäiselle messupäivälle eli la 24.2. jolloin aihealueena messuilla oli RUOAN TULEVAISUUS, RUOKAINNOVAATIOT JA KULINARISMI.

Uusia kasvisproteiinin lähteitä pasta- ja nuudelimuodossa, valmistusraaka-aineena kikherne. TerVensin tuotteita pääsimme maistamaan messuilla ja pakko oli ostaa kotiinkin. Nuudelin bongasimme Vegekaupasta.

Messuilla oli päivän aikana luentoja ja kokkausnäytöksiä

.

Opintomatkallamme tutustuimme myös muutamiin kasvisruokaravintoloihin, kuten Silvoplee, Well Coffee, Cargo Coffee sekä kävimme tutustumassa Vegekaupan laajaan valikoimaan.

Kuva: Eeva Koljonen

Vegekaupassa riitti ihmettelemistä mm. sirkkatuotteet näkyivät laajalti valikoimissa, pientä naposteltavaa olkaa hyvät!

Kuva: Eeva Koljonen

Vegaaniruoan äärellä Silvopleessä, kaunista ja erittäin maukasta.

Kuva: Eeva Koljonen

No mitäpä jäi opintomatkasta käteen. Kiinnostus kasvisruokaan, ekologiseen toimintaan ja eläinten hyvinvointiin on suurta, mikäli jos katsoo Vegemesuilla ollutta väen paljoutta ja ruuhkaa sisällä sekä pitkää jonoa mikä oli vielä ovella, kun me messuilta iltapäivällä läksimme. Huomiona on, että paljon hyviä proteiinipitoisia kasvistuotteita on jo saatavilla, myös välipalatuotetarjonta kasvaa koko ajan. Tavattiin ja keskusteltiin eri toimijoiden kanssa ja viriteltiin yhteistyökuvioita tai ainakin vaihdettiin yhteystietoja. Ja melkein saimme Satu Silvon hankkeemme Kicko off tilaisuuteen, mutta ei ihan aikataulut sopineet yhteen. Mutta kaiken kaikkiaan hyvä reissu siis!

Merja Ylönen

Hankkeen projektipäällikkö