Listasimme materiaalivinkkejä taiteen ja muotoilun maailmasta opettajille ja kotioloihin, koronatilanteen keskellä kokeiltavaksi.

Kauniit ja inspiroivat värityskuvat tarjoavat mukavaa puuhaa kotikaranteenilaisille ja sosiaalista etäisyyttä pitäville. Taiteilijat ja kuvittajat ympäri maailman innostuivat tekemään värityskuvia ja tarjoavat niitä nyt ilmaiseksi verkkosivuillaan.

Myös VALO-hankkeen tapahtumissa ja toimissa on päästy värittämään värityskuvia, joissa seikkailee Sina Puukon kuvittamat hauskat hahmot. Värittämisen lisäksi lapset ovat innostuneet keksimään hahmoille myös nimiä ja tarinoita.

Sina Puukon kuvittamat hahmot seikkailevat VALO-hankkeen materiaaleissa.

Kuvituksia on hyödynnetty värityskuvien lisäksi erilaisissa viestintä- ja työpajamateriaaleissa ja siten on luotu hankkeelle tunnistettavaa visuaalista maailmaa.

Kolme värityskuvaamme voit ladata omaan käyttöösi tästä:

värityskuva_Siivekäs

värityskuva_Puikkis

värityskuva_Böls

Lisää toinen toistaan ihanampia värityskuvia sekä inspiroivaa visuaalista taidetta löydät näistä linkeistä:

https://www.shopagathesinger.com/download

https://nicsquirrell.weebly.com/colouring.html

http://www.molly-egan.com/coloring-pages

Ja täältä löydät humoristisen (ja ajankohtaisen) virus-piirustustehtävän: http://elisegravel.com/wp-content/uploads/2018/03/Untitled_Artwork_5.jpg

Jos kotoa ei löydy printteriä, kokeile voisitteko värittää kuvia digitaalisesti yhdessä lapsen kanssa, vaikka tabletilla erilaisten kuvanmuokkaussovellusten avulla. Kuvittajien töitä voi myös vaan ihastella ja ihmetellä. Entä miltä tuntuisi käydä lapsen kanssa virtuaalikierros museossa kotisohvalta käsin?

Tutustu värityskuvien lisäksi myös Suomen Muotoilukasvatusseuran materiaaleihin, joita voi hyödyntää esimerkiksi kotiopetuksessa: https://muotoilukasvatus.info/ladattavat-opetusmateriaalit/

Kokeile vaikka kuosi- tai pakkaussuunnittelua lapsen kanssa! Pohtikaa yhdessä, miten voisitte tehdä vaikka pillimehupurkin uudella tavalla.

Kirjoitti

Tiina Ikkonen, TKI-asiantuntija | Palvelumuotoilu