Kesälaitumille, lomille lompsis! Syksyllä taas tavataan.

Toiset ovat kenties jo viettäneet kesälomansa ja palanneet takaisin töidensä pariin.
Toiset puolestaan vasta aloittavat lomailun näillä näppäimillä tai säästelevät loppukesään hengähdyshetkeä tai minkälaiseksi kukakin lomansa kokee. Osalla ei ole välttämättä erinäisistä syistä kesälomaa ole tänä kesänä ollenkaan.
Niin tai näin – on kesä jollain tavalla aina jonkinlainen virranjakaja keväälle ja syksylle, niin normiarjessa kuin myös työkuvioissa.

Suomen kesä

l o m a

Pystytkö samaistumaan tilanteeseen, kun kevät on ollut antoisa ja on tapahtunut paljon. Inspiroivista ja kokemuksellisista tilanteista huolimatta pieni tauko Suomen lyhyestä kesästä nauttien on ajatuksissa yhä useammin mitä lähemmäs mennään sitä ajankohtaa kalenterissa, kun muutama sivu on täynnä tyhjää ja niitä koristaa vain neljä kirjainta: L O M A.

Alkukesä on hyvä ajankohta summata kulunutta kevättä: asioita, joissa on onnistuttu ja käydä läpi tilanteita, joissa ollaan kenties epäonnistuttu ja niistä opittu. Tulee osata katsoa myös jo syksyyn päin ja ennakoida tulevaa. Siinä välissä ei tule kuitenkaan unohtaa lomailua.

kevät 2020

Summatakseni hieman meidän Parasta Etelä-Savoon hankkeen kevättä, niin päällimmäisenä on ehdottomasti lämmin tunne siitä, kuinka työryhmämme sopeutumiskyky ja idearikkaus korostuivat entisestään tilanteessa, kun meidän (kuten koko maailman!) pakkaa pistettiin hieman sekaisin.
Meidän projektissamme se tarkoitti sitä, että suunnitellut lähivalmennustoteutukset tuli muokata etäversioiksi. Ensimmäinen etätoteutuksena toteutettu valmennus oli aiheeltaan niinkin ”helppo” etätoteutettava (huomaa sarkastisuus!), kuin AISTITYÖSKENTELY.
Oli kuitenkin erittäin hienoa huomata, kuinka valmennuksiin osallistuneet olivat tyytyväisiä myös jokaiseen etäyhteyksin toteutettuun valmennukseen. Monet kokivat, että tämänkaltaiset toteutukset olivat jopa elämyksellisempiä ja ne kokemukset kannustivat osaltaan entisestään kokeilemaan valmennuksissa esiteltyjä menetelmiä niin omassa työssään, kuin myös muissa yhteyksissä.
Suurkiitos vielä Teille kaikille kevään etävalmennuksiin osallistuneille antamastanne panoksestanne, sillä ilman teitä ja heittäytymistänne emme olisi yhdessä saaneet samankaltaisia kokemuksia aikaiseksi.

 

syksy 2020

Alkukesän aikana on työstetty tiiviisti jo hankkeen syksyn ohjelmistoa. Jokainen hanketoteuttaja, niin Mikkelin, Pieksämäen, kuin Savonlinnan alueelta ovat hioneet tulevia tapahtumiaan yhteistyössä olevien tahojen kanssa.

Syksyn kattaus taide- kulttuuri- ja luontomenetelmiin syventyen tulee olemaan varmasti taas niin mielenkiintoista. Tarjonta on sen verran monipuolinen, että sitä on kyllä suuri ilo odottaa. Mikkelin ja Savonlinnan toteutuksissa pureudutaan syksyn aikana mm. taiteen digitaalisuuteen ja pelillisyyteen.

Syksyn ohjelmistosta pääset lukemaan lisää hankkeen nettisivuilta, johon on koottuna myös syksyn aikataulut eriteltyinä myös sisältöaiheineen. Käyhän tutustumassa!

iloista kesää!

Pidäthän huolen omasta hyvinvoinnistasi myös kesä aikana – syksyllä taas tavataan.

Kirjoittaja työskentelee Parasta Etelä-Savoon -hankkeessa.

Enni Jaatinen

Parasta Etelä-Savoon –hanke (ESR)

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu XAMK

 

Parasta Etelä-Savoon – taide-, kulttuuri- ja luonto-osaamista sote- ja nuorisoalojen toimijoille -hanketta toteuttavat 1.1.2019–31.12.2020 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä ESSOTE ja Savonlinnan Seudun Kolomonen ry. Toteutusta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto Etelä-Savon ELY-keskuksen kautta.