Mikä palvelu täyttäisi sinun toiveesi ja tarpeesi?

Millaisista palveluista sinä haaveilet eläkepäivillesi? Voisiko perhe-elämää viettävän ruuhkavuosia jotenkin helpottaa? Mikä palvelu täyttäisi sinun toiveesi ja tarpeesi? Geriwell oy on syntynyt tarpeista ja unelmista. Se tarve on muuten yllättävän usein kiireetöntä läsnäoloa, eli aikaa. Alun perin tarjosimme palveluja pääasiassa ikäihmisille, mutta vuosien myötä palvelut ovat laajentuneet myös lapsiperheille. Toiminnan kasvun edellytys on ollut valtavan ammattitaitoiset, monipuoliset ja joustavat työntekijät. Onkin luonteva hetki pysähtyä kehittämisen äärelle. Haluamme tarjota palveluja, jotka vastaavat asiakkaiden tarpeisiin mahdollisimman hyvin. Haluamme myös tarjota työntekijöillemme parasta, sillä näistä helmistä emme halua päästää irti. TUTU- hanke tuo mahdollisuuden keskittyä muun muassa näihin asioihin, sillä arjen hulinassa kehittäminen helposti jää jalkoihin.

TUTU- hankkeen herkullisempia puolia on se, että siihen voi osallistua koko työyhteisö. Palvelumuotoilu tukee niin asiakkaiden kuin työntekijöiden osallisuutta.  Ennen tätä työpajaa, meille annettiin tehtäväksi kerätä asiakaskokemuksia, sekä asiakkaiden unelmia. Aiemminkin palautetta on kerätty asiakkailtamme, mutta nyt halusimme mahdollisimman ajantasaista palautetta työntekijöidemme kautta. He kun ovat yleensä niitä, jotka kuulevat niin positiiviset kuin negatiiviset palautteet. Osallistavaksi menetelmäksi valittiin sanapilviä muodostava Mentimeter (https://www.mentimeter.com/), johon jokainen pystyi vastaamaan omalla puhelimella. Ensimmäisellä hankkeen tapaamisella kuultiin siitä, että ne negatiiviset palautteet harvoin kulkeutuvat yrityksen korviin. Näin varmasti on. Tällä tavalla palautetta keräämällä saatiin kuitenkin myös niitä negatiivisempia asioita esille, niitä jotka mainitaan puolikkaassa lauseessa ohimennen. Kehittämistarpeita tarvitaan!

 

Palvelumuotoilun työpajatyöskentely osana hanketta auttaa keskittymään oleelliseen

TUTU- hankkeen palvelumuotoilun 1. työpaja kokoontui toukokuussa teemalla ”asiakaskokemukset ja nykytilanteen havainnot”.  Palvelumuotoilua ohjasi tuttuun tapaan Piia Innanen Palvelumuotoilu Palosta. Ohjattu palvelumuotoilutyöskentely auttaa keskittymään oleellisiin asioihin ja etenemään jäsennellysti. Tämän työpajan agendana oli täyttää isoa paperia, kanvaasia, välitehtävistä saamien tietojen perusteella.  Kanvaasin täyttäminen auttoi jäsentämään yrityksen yksilöllistä kehittämistehtävää ja selkeyttämään jatkoa ajatellen tiedon hankintaa.  Työskentely jatkuu asiakkaiden palvelupolkujen selvittämisellä. Yllättävän monia reittejä asiakkaat meille löytävät, ja sitäkään en olisi ymmärtänyt ilman tätä välitehtävää!

Päivän aikana havahduin miettimään sitä, että on yllättävän vaikea pysähtyä kehittämisen äärelle. Hektisessä arjessa ei ole aina sijaa luovuudelle ja vapaalle ajatuksen juoksulle, joten sitä täytyy hieman houkutella esiin. Veikko Huovisen Havukka-ahon ajattelijassa todetaan, että: ”Ajatus on vapaa kuin hiirihaukka”! Usein ne parhaat ajatukset ja ideat syntyvätkin koiran kanssa tallustellessa luonnossa, eikä niinkään töissä ja työajalla. Kehittäminen on prosessi, joka kuin huomaamatta valtaa ajatustilaa ja sopivissa kohdissa ajatuksia sekä ideoita putkahtelee esille! TUTU-hanke mahdollistaa vapaan ajatuksen juoksun ja ajatuksilla leikittelyn, joka avaa ovia luovuuteen ja uusien mahdollisuuksien syntymiseen.

 

Blogitekstin kirjoittaja on Geriwell oy:ssä työskentelevä sosionomi/lähihoitaja Henna Ikävalko. Geriwell oy on mikkeliläinen hoiva- ja kotipalveluja tuottava yritys. Olemme tukena silloin, kun omat voimat eivät riitä tai arki on liian kiireistä kaiken hoitamiseen. Me hoidamme ja autamme, siivoamme, pyykkäämme ja vahdimme – ja sinä voit olla turvallisin mielin. Ammattitaitoinen henkilökuntamme keskittyy kiireettä asiakkaaseen. Geriwell on kuin hyvä ystävä, johon voit luottaa ja joka auttaa sinua ja läheisiäsi selviämään arjen haasteista. Palvelumme ovat suunnattuja kaikenlaisille perheille: lapsiperheille, yksin asujille, ikäihmisille, kotikuntoutujille, suurperheille sekä ajan käytön kanssa kamppaileville. Olemme luotettava kumppani myös heille, jotka eivät itse voi olla jatkuvasti läsnä esimerkiksi omaisen arjessa. Geriwell Oy on yksi Tukea tuottavuuteen – sote-alan yrityksen uudelle aikakaudelle (TUTU) –hankkeessa mukanaolevista yrityksistä.

TUTU-hanketta rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta. Hankkeen kesto on 1.1.2019-31.12.2020.

Kirjoita kommentti

*