Alkanut lukuvuosi on käynnistynyt menestyksekkäästi jatkoväyläopintojen infoilla ja orientaatiopäivillä eri kampuksilla. Jatkoväyläopinnoista kiinnostuneita ammatillisen toisen asteen opiskelijoita on ollut ilahduttavan suuri määrä. On tullut aika jakaa kehittämistyön hedelmiä. Onnistuneen yhteistyön ansiosta jatkoväyläopinnoille on rakennettu opintokokonaisuuksia koulutusparien kesken ja ensimmäinen jatkoväylähaku tutkinto-opiskelijaksi avautuu ensi keväänä.

Orientaatiopäiviä järjestettiin ensimmäisen kerran vuosi sitten, ja näiden palautteiden ja kokemusten pohjalta tämä hyvä käytäntö päätettiin ottaa jokavuotiseksi. Orientaatiopäivät tarjoavat ammatillisen toisen asteen opiskelijoille erinomaisen mahdollisuuden käydä kokemassa amk-fiilistä paikan päällä. Moni opiskelija saa vahvistusta kiinnostukselleen tutustumiskäynnillä.

 

Etelä-Savon ammattiopiston matkailun ja tekniikan alojen opiskelijoille järjestettiin elokuussa orientaatiopäivät Xamkin Mikkelin kampuksella. Tilaisuuksissa käytiin läpi yleistä asiaa ammattikorkeakoulusta ja siellä opiskelusta sekä jatkoväyläopintojen tarjontaa.

 

 

Insinööriopintojen orientaatiopäivässä käytännön tutustumisen lisäksi opiskelijoilla oli mahdollisuus osallistua matematiikan lähtötasotestiin. Lähtötasotestiin osallistuville järjestettiin lisäksi tutustumiskierros tekniikan tiloissa sekä tarjottiin lounas opiskelijaravintolassa.

Jatkoväyläopinnot tarjoavat opiskelijalle mahdollisuuden tutustua ja valmentautua ammattikorkeakoulussa opiskeluun. Jatkoväyläopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, jotka voidaan sisällyttää ammatillisen toisen asteen tutkinnon opintoihin.

Ammatillisen toisen asteen tutkinnon sekä alan jatkoväyläopinnot suorittanut opiskelija voi hakea tutkinto-opiskelijaksi jatkoväylähaussa. Haku on auki kaksi kertaa vuodessa.

 

Keväällä 2019 Xamkin jatkoväylähaussa oleva koulutusparit:

Opinnot ammatillisella toisella asteella

 

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, datanomi (tai muu lähialan tutkinto)

 

Liiketalouden perustutkinto, merkonomi

 

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

 

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

 

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

Sosiaali- ja terveysalan ammattitutkinto, hieroja

 

Prosessiteollisuuden perustutkinto, prosessinhoitaja (tai muu lähialan tutkinto)

 

Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja
(tai muu lähialan tutkinto)

 

Matkailualan perustutkinto, matkailupalvelujen tuottaja

Soveltuvat jatkoväyläopinnot Xamkissa

 

Tradenomi (AMK), tietojenkäsittely

 

 

Tradenomi (AMK)

 

Sosionomi (AMK)

 

Sairaanhoitaja (AMK)

 

Fysioterapeutti (AMK)

 

 

Insinööri (AMK), biotuotetekniikka

 

 

Insinööri (AMK), talotekniikka

 

 

 

 

Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta

 

Lisää hyviä käytäntöjä ja opiskelijatarinoita luvassa tällä kanavalla – pysy kuulolla!

 

Seija Huttunen

projektityöntekijä, Jatkoväylä-hanke