Biosammossa on yli kymmenen vuoden kokemus biohiilen valmistuksesta ja optimoinnista korkeamman jalostusluokan tuotesovelluksiin sekä haastavien kierrätysmateriaalien hienontamisesta hyötykäytön helpottamiseksi. Jatkuvasti kehittyvä monipuolinen bio- ja kiertotalouslaboratorio tarjoaa korkeatasoisia tutkimus-, pilotointi- ja analysointipalveluita laajasti yritysten käyttöön.

 

BioSampo aloitti toimintansa 2009 ammattikoulun hajautetun energiatuotannon oppimisympäristönä. BioSammon toimintaa on kehitetty oppimisympäristöstä soveltavan tutkimuksen toimintaympäristöksi. Tiloissa järjestetään kokeellista toimintaa ammattikorkeakoulun oppilaille, unohtamatta yhteistyötä ammattiopiston opiskelijoiden kanssa.

BioSammon toiminta painottuu entistä selvemmin kiertotalouteen ja mm. hienojakoisten puumateriaalien ja niiden hyödyntämiseksi tarvittavien prosessien kehittämiseen. Murskaus, jauhatus ja mikronisointi menetelmiin on panostettu koelaitteilla, sekä soveltuvien analyysilaitteiden hankinnoilla. Biohiilen valmistaminen ja hiilen kierron tehostaminen mm. käyttönä maapohjien kasvatusalustoissa ja rakennusten ilmanlaadun parantamisessa kuuluvat BioSammon tutkimus-alaan.

 

 

BIO- JA KIERTOTALOUSPALVELUT

BIOHIILEN VALMISTUS JA OPTIMOINTI

PARTIKKELIKOKO- ANALYYSIT

JAUHATUSPALVELUT

Biohiilen valmistamiseksi BioSammossa on käytössä kaksi erillistä kuivatislainta. Laitteille voidaan säätää erilaisia lämpötiloja sekä pitoaikoja asiakkaan toivomalla reseptiikalla. Parin kymmenen kilogramman puupanos kerrallaan hiiltyy retortilla jopa 420 °Cssa biohiileksi ja jopa 1000 °C lämpötilan aktivointiuunilla voidaan aktivoida 40 g hiilinäytteitä aktiivihiileksi. Toistettavuus on taattua ja reseptit voidaan tallentaa ja dokumentoida jatkotutkimuksia varten. Aktivointiuunissa käytetään suojakaasua fysikaalisessa aktivoinnissa. Hiilen valmistuksessa BioSammossa on yli 10 vuoden kokemus.

BioSammossa on useita materiaalien prosessointiin soveltuvia menetelmiä. Karkeamurskauksessa on leukamurskain ja valssimurskain koville mineraaleille ja kivimäisille aineille. Märkäjauhatuksessa käytetään kartiojauhinta pehmeille ja kuitumaisille materiaaleille. Leikkuumylly soveltuu pehmeille materiaaleille. Kuivien jauheiden mikronisointia varten on kuulamylly ja vastasuihkujauhin. Jauhettuja materiaaleja pystytään myös fraktioimaan kokojakauman mukaisesti. Meiltä löytyy seulontavälineet 20 µm – 8 mm murskeiden jaotteluun.

Partikkelikokoanalysaattorimme mittaa jauheen kappaleiden koon 0,2 – 2000 µm väliltä. Jauheen 40 – 2000 µm kappaleista saadaan halutessa siluettikuvia.

 

 

 

Tutkimus ja kehitys

AJANKOHTAISTA

Palaute

Kerro meille mielipiteesi palvelustamme.

Anna palautetta

Tietosuoja

BioSammossa noudatetaan Xamkin tietosuojapolitiikkaa henkilötietojen käsittelyssä.

Tutustu tietosuojailmoitukseen

Yhteystiedot

Hanna-Kaisa Koponen

TKI-yksikön johtaja
Vastuualueet
tki ja aluekehitys | yritysyhteistyö | tki-rahoitus | kiertotalous | biomassat | sivuvirrat
Sijainti
Kotkan kampus

Juha Solio

Laitosvastaava
Puhelin
+358447028294
Sijainti
BioSampo

Teemu Karttaavi

Tutkimusinsinööri
Puhelin
+358447028264
Vastuualueet
tutkimus- ja kehittämistoiminta - metsä, ympäristö ja energia | energiasivuvirtojen hyödyntäminen | Biosampo | Materiaalisivuvirtojen hyödyntäminen
Sijainti
BioSampo

Timo Loikala

Tutkimusinsinööri
Puhelin
+358504707058
Sijainti
BioSampo

Jaana Kokkonen

Tutkimusinsinööri
Sijainti
BioSampo

Melina Maunula

Projektipäällikkö
Puhelin
+358447028521
Vastuualueet
innovaatiojärjestelmät | luova vastuullisuus | tki ja aluekehitys | Bio- ja kiertotalous
Sijainti
Kouvolan kampus

Satu Huurtomaa

Projektipäällikkö
Puhelin
+358505631334
Sijainti
BioSampo

Eveliina Kuokkanen

Projektipäällikkö
Puhelin
+358447028452
Vastuualueet
tutkimus- ja kehittämistoiminta - metsä, ympäristö ja energia | Materiaalisivuvirtojen hyödyntäminen | Bio- ja kiertotalous
Sijainti
BioSampo

Petteri Jernström

Tutkimusjohtaja
Puhelin
+358503459540
Vastuualueet
Yksikön johtaja
Sijainti
Kotkan kampus
LinkedIn

tarjouspyynnöt, tiedustelut JA tilaukset

OSOITETIEDOT

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy

BioSampo

Ankkapurhantie 10, 46910 Kouvola