Koulutamme vastuullisia muutoksentekijöitä. Savonlinnassa opiskelee noin 1500 sosiaali-, terveys- , kuntoutus- ja liikunta-alan, tekniikan ja turvallisuusalan osaajaa.

Pienemmän kampuksen etuna on mahdollisuus panostaa yksilölliseen opintojen ohjaukseen ja yhteisöllisyyteen. Savonlinnan kampus sijaitsee kaupungin keskustassa, Saimaan rannalla.

Luo tulevaisuutesi Savonlinnassa!

 

Seuraavat yhteishaut

Xamkiin voit hakea kevään tai syksyn yhteishauissa. Lisäksi näiden välillä järjestetään tarvittaessa lisähakuja.

Katso hakuajat hakeminen-sivulta

 

Savonlinna – hyvän opiskelijaelämän seutu

Kaunis luonto, lyhyet välimatkat, edulliset asunnot sekä välittömät ja mukavat ihmiset ovat Savonlinnan tunnusmerkki.

Kaupungin kuuluisat matkailu- ja kulttuuritapahtumat sekä hyvinvointipalvelut ovat olennainen osa Xamkin  Savonlinnan opiskelijoiden käytännön opiskelua ja harjoittelua.

Harrastusmahdollisuuksia ja opiskelijaelämää

Vaikka Savonlinna tunnetaan kulttuurikaupunkina, on kulttuurin lisäksi tarjolla reilusti yli 100 harrastusmahdollisuutta: lenkkeily maastossa, uinti järvessä tai hallissa, melonta kaupungin liepeillä, retkiluistelu, islanninhevosilla vaellusratsastus, beachvolley, kuntosaliharjoittelu, miekkailu, tanssi, jääkiekko, soutu ja veneily, kalastus, tennis… jokaiselle jotakin. Harrastuksiin pääsee jonottamatta, ja usein valmennusta on tarjolla aina huipulle asti.

Luonnonkaunis Savonlinnan kaupunki tarjoaa mahtavat mahdollisuudet nauttia järviluonnosta joka päivä. Kaupungin keskusta on rakennettu kolmelle saarelle, joiden rantoja kevyen liikenteen väylät kiertävät. Lisäksi Savonlinnan alueella sijaitsee lisäksi kaksi kansallispuistoa, Kolovesi ja Linnansaari, joiden rauhasta pääset nauttimaan

Matkustaminen

Savonlinnaan pääset oman auton lisäksi linja-autolla, junalla tai lentäen.  

Tutustu liikenneaikatauluihin ja hintoihin.

Turvallisuusalan opinnot Savonlinnassa ylittivät Timon odotukset

Vielä muutama vuosi sitten lappeenrantalainen Timo Sokolov ei olisi voinut kuvitellakaan muuttavansa Savonlinnaan, mutta toisin kävi. Lukion opinto-ohjaaja vinkkasi oikeudenmukaisuudesta, etiikasta ja moraalista kiinnostuneelle Sokoloville turvallisuusalan koulutuksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa, ja tämä innostui heti.

– Se oli yksi elämäni parhaita päätöksiä. Halusin uuden alun ja Savonlinnassa sen todellakin sain. En olisi osannut edes kuvitella, että opinnot olisivat näin laajat ja mielenkiintoiset, Sokolov sanoo.

Katso 5 hyvää syytä opiskella Savonlinnassa

Meeri opiskeli uuden ammatin lähihoitajan työn ohella – tekee nyt vähemmän töitä samalla palkalla

Jalkaterapeutiksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa opiskellut Meeri Puustelli nauttii yrittäjyydestä. Parasta ovat vapaus ja monipuolinen työnkuva.

Vehkalahdelta kotoisin oleva Meeri Puustelli pohti jalkaterapeutin ammattia jo ylioppilasvuotenaan, mutta päätyi kouluttautumaan lähihoitajaksi. Kun kolmivuorotyö kävi liian raskaaksi, Puustelli aloitti jalkaterapeutin opinnot Savonlinnassa.

– Aikaisemmasta koulutus- ja työkokemuksestani oli valtavan suuri hyöty ja monet asiat olivat tuttuja entuudestaan. En missään vaiheessa kokenut, että opiskelu työn ohella olisi ollut liian raskasta, hän kertoo.

Lue miksi kannattaa opiskella Xamkissa

Savonlinnan kampus

Kokeile, oivalla ja opi. Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään. Valmistu osaajaksi ja työelämän uudistajaksi.

Savonlinnan kampuksella panostetaan yksilölliseen opintojen ohjaukseen, korkealaatuiseen opetukseen, toimiviin tiloihin ja hyvään yhteistyöhön. Mukavan kokoisella kampuksella on helppo lähestyä henkilökuntaa ja saada tukea ja neuvoja omiin opintoihinsa. Kun opinnot alkavat, ryhmästä tulee tiivis yhteisö, johon myös OVA eli ryhmän vastuuopettaja kuuluu. Ryhmäytyminen näkyy sekä opinnoissa että vapaa-ajalla. Opiskelijayhdistys Sohva ry tarjoaa monenlaisia opiskelijaetuja, auttaa, opastaa ja palvelee opiskelijoita sekä järjestää vapaa-ajanohjelmaa.

AMK-koulutukset

Ylemmät AMK-koulutukset

Muut toimipisteet

Kampuksen lisäksi Xamkilla on toimipisteet Elektroniikan 3K-tehtaalla ja Savonlinnan Kuitulaboratoriossa, jossa biotuotetekniikan ja teollisen puurakentamisen insinööriopiskelijat opiskelevat.

 

 

Nuori mies seisoo tekniikan laboratoriossa valkoinen takki yllään.

Opiskele biotuotetekniikkaa Savonlinnassa

Katso video
Nuori mies katsoo kameraan kuntosalilla.

Opiskele liikunnanohjaaksi Savonlinnassa

Katso video

Opiskele sairaanhoitajaksi Savonlinnassa

Katso video

Sinustako jalkaterapeutti?

Opinnot ovat hyvin käytännönläheisiä ja rakennettu niin, että aiempien kurssien opit loksahtelevat tulevilla kursseilla paikoilleen. Savonlinnan kampus on sopivan kokoinen ja osa harjoitteluista onnistuu kampuksen omalla klinikalla.

Lue Mirkan haastattelu

5 hyvää syytä opiskella fysioterapeutiksi

Benjamin Heinonen kertoo viisi syytä miksi kannattaa valita Xamk ja miksi opiskella fysioterapeutiksi.

Lue Benjaminin haastattelu

Asuminen Savonlinnassa

Savonlinnassa jokaiselle opiskelijalle on varmasti asunto. Asunnot ovat lähellä kampusta tai Kuitulaboratoriota – osa jopa Saimaan rannalla.

Asuntoja välittää Savonlinnan opiskelija-asunnot Oy (SAO), jonka kautta löytyy noin 600 asuntoa. Vuokrataso on matala ja vuokra sisältää kaiken elämiseen kuuluvan (lämmitys, sähkö, vesi, netti ja pyykkitupa), osassa asunnoista on jopa huonekalut valmiina. Vuokravakuutta ei peritä.

Mikäli et tarvitse asuntoa kesäisin, voit vuokrata asuntosi kesähotellikohteesta. Se on kesäisin hotellikäytössä, jolloin sinun ei tarvitse maksaa vuokraa.

Suosituimmat alueet ovat lännestä Heikinpohjasta itään Kyrönniemelle. Esimerkiksi Kyrönkukka on lähellä Kuitulaboratoriota, ja kuitenkin vain kävely Kyrönsalmen sillan yli vie suoraan keskustaan.

Tutustu Savonlinnan opiskelija-asuntojen sijaintiin kartalla (avautuu uuteen ikkunaan)

Kuvia kampukselta

Tutustu Savonlinnaan

Savonlinna on noin 35 000 asukkaan itäsuomalainen kaupunki, joka on on rakennettu Saimaan saarille. Savonlinnassa kaikki on lähellä: luonto, palvelut ja runsas kulttuuritarjonta. Erityisen tunnettu kaupunki on Olavinlinnasta, jossa järjestetään joka kesä oopperajuhlat.

Savonlinna ei kuitenkaan ole pelkästään Olavinlinna. Viehättävät kujat, puistot ja Saimaan rannat tuovat elämiseen luonnollista luksusta. Kaupungissa on hyvät mahdollisuudet elää, opiskella ja asua.

Lue lisää Savonlinnasta ja sen mahdollisuuksista