Viveka Tiitola opiskelee Xamkissa tradenomiksi ja on mukana Emma Gaalassa rakkaudesta musiikkiin. Lisäksi projektista saa erinomaista työkokemusta tulevaisuutta ajatellen. Sosiaalinen media on nykyisin läsnä jo lähes jokaisen elämässä tavalla tai toisella. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki kokemus, sisältöjen tuottaminen ja tapahtumassa mukanaolo on erinomaista tietoa liiketoimminnasta – juuri sitä tradenomi opiskelujen ydintä.

Viveka Tiitola, 21, opiskelee liiketaloutta Kouvolan kampuksella.

Hei Viveka, mitä opiskelet Kouvolan kampuksella Xamkissa?

Koulutussuuntaukseni on liiketalous ja erikoistun digitaalisen liiketoiminnan osaajaksi. Yhteiskuntamme digitalisoituu vauhdilla ja tulevaisuudessa digitaalista osaamista tullaan tarvitsemaan läpi toimialojen. Onkin hienoa opiskella tällaista tulevaisuuden alaa.

Kerrotko, miksi lähdit mukaan Emma Gaala-projektiin?

Hain mukaan Emma gaala-projektiin useasta erilaisesta syystä: ensinnäkin kurssin sisältö tukee erinomaisesti koulutusalaani ja antaa minulle niin teorian kuin käytännönkin oppia digitaalisesta liiketoiminnasta, markkinoinnista ja tapahtumajärjestämisestä. Järkeen käypien koulutuksellisien lähtökohtien ohella kurssi merkitsee minulle myös henkilökohtaisella tunnetasolla paljon – musiikki, erityisesti kotimainen musiikki on aina ollut lähellä sydäntäni. Minulla on myös tiivis suhde sosiaaliseen mediaan muun muassa blogikirjoittamisen myötä. Musiikki ja some ovat omassa elämässäni päivittäin läsnä ja tuntuikin todella luonnolliselta tarttua tällaiseen kurssiin, jota kohtaan löytyi jo lähtökohtaisesti erityistä paloa, intoa ja motivaatiota.

Viveka on päässyt tuottamaan sisältöjä Emma Gaalan kanaviin.

 

Mitä kaikkea olet päässyt tekemään?

Opintojakson ensimmäisessä vaiheessa teimme tiimini kanssa huolitellun ja viimeistellyn markkinointistrategian Emma Gaalalle. Näimme paljon vaivaa ja se kannatti, sillä tiimimme markkinointistrategia voitti kilpailun. Se kiitollisuuden ja onnen määrä, jonka saimme ryhmäni kanssa kokea uutisen kuultuamme, oli sanoinkuvailematon. Kova työ palkittiin ja tästä käynnistyisi kuukausien mittainen jakso, jossa pääsisimme laittamaan strategiamme käytäntöön. Nyt paria kuukautta myöhemmin olemmekin siis huolehtineet suunnitelmamme ja siihen annettujen kehitysehdotusten mukaisesti monipuolisesti ja laaja-alaisesti Emma Gaalan sosiaalisen median markkinoinnista ja viestimisestä. Sometyön ohella olemme päässeet osallistumaan muun muassa Emma Gaalan lehdistötilaisuuteen ja haastattelemaan artisteja.

Nyt edessä on vielä itse Gaala, joka tulee olemaan varmasti yksi tähän astisen elämäni ikimuistoisimmista illoista. Gaalassa tehtäviimme kuuluu muun muassa materiaalin taltioiminen ja somekanaviemme reaaliaikainen päivittäminen.

Mitä olet oppinut?

Kurssi on merkinnyt minulle paljon, itseasiassa todella paljon enemmän kuin osasin ikinä odottaakaan. Se on opettanut minulle paljon uutta ja syventänyt aiemmin oppimaani, se on tarjonnut minulle tilaisuuden tutustua lähemmin musiikkialaan, joka on ollut intohimoni lapsesta asti. Se on avannut vihdoin vuosien pohdiskelun ja omien tulevaisuuden haaveiden etsiskelyn jälkeen silmäni sille ”mikä juuri minä haluan olla isona”. Sosiaalinen media ja sen mieletön merkitys nykypäivän liiketoiminnalle, suunnitelmallisuuden ja organisoinnin tärkeys, ihmisten parissa toimiminen ja sujuva vuorovaikutus sekä tiimityöskentely – liuta oppimaani ja vain murto-osa kaikesta siitä, mitä voisin tähän kirjoittaa. On vaikea nimetä yksittäistä asiaa, joka olisi tässä kurssissa kaikista parasta, sillä juuri tämä monipuolinen kokonaisuus, jota olen päässyt yhdessä huikean tiimini kanssa toteuttamaan, on ollut kaikista parasta. Toki itse Gaala ilta tulee varmasti jälkikäteen ajateltuna olemaan se kaikista ikimuistoisin osuus.

Olen vuosia seurannut Emma Gaalaa televisiosta ja nyt pääsen näkemään sen omin silmin, ja vielä täysin uudenlaisesta näkökulmasta. Tähän kiteytyy jo itsessään keskeisin odotukseni itse Gaalaillalta. On mieletöntä päästä kuuntelemaan upeita musiikkielämyksiä ja seurata upeaa pukuloistoa sekä tilaisuuden glamourmaista tunnelmaa paikan päältä. On myös ihan mieletöntä päästä vaikuttamaan Gaalasta julkaistavaan sisältöön Emman somekanavillamme.

Emma Gaala koittaa 2.2.2019. Mitä on vielä luvassa?

Gaalaa varten palaveerataan vielä niin virtuaali- kuin reaalimaailmassakin. On tärkeää, että kaikki tietävät mitä tulevan pitää ja kaikilla on selkeät sävelet omasta työtehtävästään ja illan kulusta. Ennen Gaalapäivää huolehdin, että kaikki tarvittavat tiedot ja puitteet oman vastuualueen työstämiseen ovat kunnossa. Aamulla käydään toki kampaajalla laittamassa itsensä koreaksi ja pukeudutaan parhaimpiinsa.

Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi?

Kuten jo sanoin, tuntuu kuin tämän kurssin myötä olisin vihdoin löytänyt itseni. Somemaailma ja siellä vaikuttaminen tuntuvat enemmän kuin omalta. Markkinointitehtävät, ihmisten kanssa vuorovaikutuksessa toimiminen ja tapahtumajärjestäminen myös. Ehkäpä pr-tehtäviin tai kenties mediavastaavaksi ..? Tulevaisuus, mä olen valmis!

Kiitos haastattelusta ja onnea Emma Gaalaan 2019!