Tervetuloa opiskelemaan Xamkiin!

Kysyttävää opintojen aloituksesta?

Koulutusten yhteyshenkilöt vastaavat opintojen sisältöön liittyviin kysymyksiin ja opintotoimisto auttaa yleisissä opiskeluun liittyvissä asioissa. Yhteystiedot löydät koulutuskohtaisista ohjeista sivun alaosasta.

Hakijapalvelut neuvoo opiskelupaikan vastaanottamiseen ja todistuskopioiden lähettämiseen liittyvissä asioissa.

Opiskelijavalinnan tulosten julkaisu

Todistusvalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 20.10.2022 ja kaikki yhteishaun tulokset viimeistään 25.11.2022.

Xamkin koulutusten omien valintakokeiden ja valintatapojen sekä yamk-koulutusten tuloksia julkaistaan koulutuskohtaisesti sitä mukaa, kun tulokset valmistuvat.

Opiskelijoita voidaan valita varasijoilta 13.12.2022 klo 15 saakka. Huomioi, että kaikissa koulutuksissa varasijat eivät ole käytössä tai niiden määrä voi olla rajattu.

Seuraa hakutoiveidesi valinnan tulosten etenemistä Oma Opintopolku -palvelussa.

Saat sähköpostitse ilmoituksen sekä Opintopolusta että Xamkin hakijapalveluista, kun sinut on hyväksytty opiskelemaan Xamkiin.

Kun kaikki yhteishaun valinnan tulokset on julkaistu (viimeistään 25.11.), saat sähköpostiisi yhteishaun tuloskirjeen, Tuloskirjeessä sinulle kerrotaan valintamenestyksesi kaikkien hakutoiveidesi osalta. Nämä tiedot näet myös Oma Opintopolku -palvelusta.

Syksyn yhteishaussa olet asettanut hakutoiveesi mieluisuusjärjestykseen ja sinulle voidaan tarjota haussa korkeintaan yhtä opiskelupaikkaa. Paikkaa tarjotaan hakutoivejärjestyksessä ylimmästä koulutuksesta, jossa pisteesi riittävät valintaan.

Osa opiskelijavalinnan tuloksista (todistusvalinta, monet Xamkin koulutusten omat valintakokeet ja valintatavat) julkaistaan jo ennen kuin kaikki yhteishaun tulokset julkaistaan viimeistään 25.11.2022.

Jos tulet ennen yhteishaun tulosten julkaisua valituksi

 • ensimmäiseen hakutoiveeseesi: voit ottaa opiskelupaikan vastaan heti eikä sinun ei tarvitse osallistua enää valintakokeisiin.
 • alemmista hakutoiveistasi: voit ottaa opiskelupaikan vastaan vasta, kun kaikki yhteishaun tulokset on julkaistu.

AMK-valintakokeeseen osallistuneella on oikeus tarkastella omia valintakoetietojaan 14 vrk:n muutoksenhakuaikana, joka alkaa valinnan tulosten julkaisemisesta.

Hakija voi tarkastella omia koevastauksia, oikeita vastauksia ja koekysymyksiä valvotusti sen ammattikorkeakoulun tiloissa, johon hän on joko hakenut tai jossa hän on osallistunut valintakokeeseen.

Xamkissa valintakoetietoja voi tarkastella ajanvarauksella (max. 30 min) Kouvolan tai Mikkelin kampuksella:

 • ke 30.11. tai ke 7.12. klo 9-15.

Ajanvaraus on tehtävä viimeistään edellisenä arkipäivänä ennen haluttua ajankohtaa soittamalla Xamkin hakijapalveluihin: p. 044 702 8891 tai 040 585 6610 (ma-pe klo 9–15).

Tietoa muutoksenhausta opiskelijavalintapäätökseen löydät täältä.

Valintakoepisteet-palvelu

Näet AMK-valintakokeesta saamasi osiokohtaiset pisteet kirjautumalla Valintakoepisteet-palveluun. Palvelu aukeaa viimeistään 25.11. Lue lisää Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.

Opiskelupaikan vahvistamisen kolme vaihetta

Vahvista sinulle tarjottu opiskelupaikka 2.12.2022 klo 15 mennessä.

 • Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi Oma Opintopolku -palvelun kautta.
 • Jos sait opiskelupaikan varasijalta 25.11. jälkeen tai lisähausta, ota opiskelupaikka vastaan 7 vuorokauden kuluessa hyväksymisestä.
 • Jos et voi kirjautua Oma Opintopolku -palveluun verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla, ota yhteyttä hakijapalveluihin.
 • Jos et vastaanota opiskelupaikkaa määräaikaan mennessä, menetät sen.

Opiskelupaikan vastaanottaminen on sitova valinta, etkä voi enää myöhemmin peruuttaa tai muuttaa sitä. Sitova vastaanotto peruuttaa automaattisesti kaikki muut hakutoiveet sekä korkeakoulujen yhteis- että erillishauissa. Kun otat opiskelupaikan vastaan, et ole enää ensikertalainen.

Voit ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan kevätlukukaudella 2023 alkavasta koulutuksesta.

Lue lisää opiskelupaikan vastaanottamisesta Opintopolusta.

Opiskelupaikan vastaanottamisen lisäksi sinun tulee Ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi.

 • Ilmoittautumislinkki tulee näkyviin sen jälkeen, kun olet ottanut opiskelupaikan sitovasti vastaan.
 • Ilmoittaudu opiskelupaikan vastaanottamisen määräaikaan mennessä.
  Jos otat opiskelupaikan vastaan, mutta jäät jonottamaan paikkaa ylemmästä hakutoiveesta, et voi vielä tehdä ilmoittautumista. Ilmoittaudu heti, kun opiskelupaikkasi varmistuu.

Lue lisää opiskelijaksi ilmoittautumisesta Opintopolusta.

Haluatko siirtää opintojen aloitusta?

Jos sinulla on hyväksyttävä syy poissaoloilmoittautumiseen, voit siirtää opintojen aloitusta ottamalla opiskelupaikan vastaan, ilmoittautumalla poissaolevaksi opiskelijaksi ja toimittamalla todistuksen poissaolon syystä.

Hyväksyttäviä syitä poissaoloon ensimmäisenä lukuvuonna ovat ainoastaan seuraavat:

 1. Suoritat varusmies- siviili- tai naisten vapaaehtoista asepalvelusta
 2. Tarvitset vapaata opinnoista lapsesi hoitamiseksi tämän syntymän tai adoption yhteydessä
 3. Oma sairautesi tai vammasi estää opiskelun aloittamisen.

Lue ohjeet poissaolevaksi ilmoittautumiseen täältä

Tallenna puuttuvat todistuskopiot hakulomakkeelle 2.12. mennessä, jos sinulta on pyydetty niitä.

Yhteishaussa tarvittavat tutkinto- ja työtodistukset on pyydetty hakulomakkeelle jo hakuaikana.

Jos hakulomakkeeltasi puuttuu opiskelijavalinnassa tarvittava todistuskopio, saat siitä sähköpostitse ilmoituksen Xamkin hakijapalveluista.

Pääset hakulomakkeelle Oma Opintopolku -palvelun tai sen linkin kautta, joka on hakemuksen jättämisestä saamassasi automaattisessa vahvistusviestissä.

Opiskelijavalinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes tarvittavat todistukset on tarkistettu. Tarkistus tehdään valtakunnallisesta suoritusrekisteristä tai hakulomakkeella olevista todistuskopioista.

Alkuperäiset todistukset tarkistetaan opintojen alussa vain siinä tapauksessa jos on jotain epäselvää.

Opiskelussa tarvittavat verkkotunnukset ja tietokone

Verkkotunnukset

Hae ennen opintojen alkua käyttöösi käyttäjätunnuksesi tunnistautumispalvelusta.

Tunnus on haettavissa noin 1-2 työpäivän kuluttua opiskelupaikan vastaanottamisen ja läsnäoloilmoittautumisen jälkeen.

Palvelu toimii verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ja aktivoidaksesi käyttäjätunnuksesi sinun tulee vaihtaa salasanasi palvelussa.

HUOM: Kirjoita myös käyttäjätunnus itsellesi ylös!

Salasanan vaihtaminen pitää viedä aina loppuun asti, kun sen aloittaa. Mikäli tunnistautuminen tai salasanan vaihto ei onnistu, kannattaa kokeilla myöhemmin uudelleen. Mikäli tunnistautuminen ei onnistu, tee palvelupyyntö IT-tuelle Xinfossa.

Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käytössä, saat käyttäjätunnuksesi opintotoimistosta. Tunnus lähetetään opintotoimistosta automaattisesti ennen opintojen alkua niille, joilla ei ole suomalaista henkilötunnusta. Ota tarvittaessa itse yhteyttä opintotoimistoon Xinfossa.

Oma tietokone opintoihin

Uusilta opiskelijoilta edellytetään omien päätelaitteiden käyttöä (esim. kannettava tietokone).

Tutustu Xamkin laitesuositukseen.

Käytä verkkotunnuksiasi jo ennen opintojen alkua

Tutustu uuden opiskelijan infopakettiin

Infopaketin löydät täältä

Suorita Xamk orientaatio verkossa

Tutustu Xamkissa opiskeluun ja palveluihin sekä digitaalisiin työvälineisiin kahdella verkko-opintojaksoilla:

Kurssi 1, Digitaaliset välineet: Xamk Digitaalinen ympäristö 2023
Kurssi 2, Opiskelu ja palvelut: Xamk Orientaatio 2023

Voit suorittaa opiskelukokonaisuuksia sinulle sopivaan aikaan. Suoritetut tehtävät säilyvät, vaikka välillä kirjaudut ulos. Kun olet suorittanut kaiken, voit tallentaa itsellesi todistuksen, jota voit hyödyntää osana Opinto- ja urasuunnittelun opintojaksoa.

Tutustu Lux-intranetiin

Voit kirjautua tunnuksillasi Xamkin intranetiin eli Luxiin. Kirjoita käyttäjätunnuksesi perään pääte @edu.xamk.fi. Opintojen aikana kaikki uutiset, ohjeet ja muut tiedot ovat luettavissa Luxista.

Lataa Tuudo-sovellus

Tuudo on mobiilisovellus, jonka kautta voit käyttää sisältöjä Xamkin eri verkkopalveluista kätevästi älypuhelimellasi. Tuudosta näet esim. tiedotteet, lukujärjestyksesi, opintosuoritukset ja päivän ruokalistat.

 1. Käy hakemassa Tuudo puhelimesi sovelluskaupasta (Google Play Store, Apple App Store) maksutta 
 2. Avaa Tuudo ja etsi korkeakoulujen aakkosellisesta listasta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk.
 3. Kirjaudu opiskelijatunnuksella ja pääset tutustumaan uuden opiskelijan orientaatiopolun lisäksi myös muihin sovelluksen osioihin.
 4. Tai klikkaa kohdasta uusi opiskelija-kohdasta ”sisään”, jos haluat kokeilla Tuudoa ilman kirjautumista. Tällöin sinulle avautuu vain uuden opiskelijan orientaatiopolku.  

Lataa sähköinen opiskelutodistus

Jos tarvitset todistusta opiskelupaikastasi Xamkissa ennen opintojen alkamista, voit käyttää todistuksena yhteishaussa lähetettyä tuloskirjettä tai hyväksymisilmoituksen liitteenä ollutta kirjettä.

Voit myös ladata sähköisesti varmennetun opiskelutodistuksen opiskelijarekisteri Pepistä. Pepissä valitse > Tilaukset > Valitse tulostettava todistus > Valitse kieli ja Tilaa > Hae sähköisesti allekirjoitettu opiskelutodistus Dokumentit-välilehdeltä.

Kampukset ja opiskelija-asunnot

Kotkan kampus

Kotka

Tutustu Kotkaan ja hae opiskelija-asuntoa.

Kouvola

Tutustu Kouvolaan ja hae opiskelija-asuntoa.

Mikkeli

Tutustu Mikkeliin ja hae opiskelija-asuntoa.

Savonlinna

Tutustu Savonlinnaan ja hae opiskelija-asuntoa.

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

Kaikki läsnäolevaksi ilmoittautuneet ammattikorkeakouluopiskelijat (amk ja yamk) kuuluvat YTHS:n terveydenhuoltopalvelujen piiriin.

Kaikki YTHS:n palveluihin oikeutetut opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun vuosittain Kelalle riippumatta siitä käyttävätkö terveydenhuollon palveluja. Maksusta ei voi saada vapautusta esimerkiksi siksi, että käyttää YTHS:n palvelujen sijaan työterveyshuollon palveluja, tai siksi, että ei saa opintotukea.

Palvelut ovat tarjolla ensisijaisesti opiskelupaikkakunnalla, mutta etäpalveluja voi käyttää paikkakunnasta riippumatta.

Maksuvelvollisia ovat myös ulkomaalaiset opiskelijat, joilla on tutkinnonsuoritusoikeus suomalaisessa korkeakoulussa. Terveydenhoitomaksua ei kuitenkaan tarvitse maksaa, jos opiskelija kuuluu toisen EU/ETA-valtion, Sveitsin tai Iso-Britannian sosiaaliturvan piiriin ja toimittaa siitä tarvittavan asiakirjan Kelalle. Opiskelija voi silti käyttää YTHS:n palveluita. Kun opiskelija asioi YTHS:ssä, hänen täytyy varautua esittämään voimassa oleva eurooppalainen sairaanhoitokortti (EHIC). Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin sosiaaliturvaan kuuluva opiskelija voi esittää myös Global Health Insurance -kortin (GHIC).

Keväällä 2023 opintonsa aloittavien tulee maksaa kevätlukukautta koskeva maksu oma-aloitteisesti Kelan ohjeiden mukaan 31.1.2023 mennessä. 

Katso video YTHS:n palveluista

Opintojen rahoittaminen

Tutkintoon johtava koulutus katsotaan päätoimiseksi opiskeluksi. 

Voit saada Kelan opintotukea ammattikorkeakouluopintoihin, mikäli täytät opintotuen saamisen yleiset edellytykset:

Opintotukea haetaan Kelan asiointipalvelun kautta. Voit hakea opintotukea koko säännönmukaiselle opiskeluajalle. Opintotukikuukausien määrä riippuu kuitenkin suoritettavan tutkinnon laajuudesta sekä siitä oletko nostanut opintotukea aiempiin korkeakouluopintoihin.

Opintotukeen kuuluvat opintoraha ja opintolainan valtiontakaus sekä osalle opiskelijoita myönnettävä asumislisä.

Voit olla oikeutettu opintolainahyvitykseen valmistumisen jälkeen, mikäli nostat opintolainaa ja suoritat tutkinnon määräajassa. Kela laskee, että opiskeluaikasi alkaa sen lukukauden alusta, jolloin olet saanut ensimmäisen opiskeluoikeutesi tutkinto-opintoihin missä tahansa korkeakoulussa. Opiskeluaikaan kuuluvat myös ne lukukaudet, jolloin olet ilmoittautunut poissaolevaksi tai opintosi ovat keskeytyneet.

Tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelevat ovat myös oikeutettuja ateriatuettuun ruokailuun. Paperisen ateriatukikortin voit pyytää opintojen alkaessa opiskelijapalveluneuvojalta tai voit ladata itsellesi Pivon sähköisen ateriatukikortin.

Ohjeet sähköisen ateriatukikortin käyttöönottoon:

 1. Lataa Pivo sovelluskaupasta ja ota käyttöön verkkopankkitunnuksillasi
 2. Valitse päävalikosta opiskelijakortti
 3. Valitse Tunnistautuminen-kohdasta Ateriatukikortti, mikäli et ole opiskelijakunta Kaakon jäsen
 4. Seuraa sovelluksen antamia ohjeita.

Opiskelijat saavat Kelan yleistä asumistukea samoin ehdoin kuin muutkin.

Työllisyysrahaston myöntämää aikuiskoulutustukea voivat saada työelämässä olevat palkansaajat ja yrittäjät, joilla on yhteensä vähintään kahdeksan vuotta työhistoriaa.

Lisäksi myöntämisehtona on osittaiselle tai kokonaan palkattomalle opintovapaalle jääminen työ- tai virkasuhteesta, joka on kestänyt vähintään vuoden ennen tuettavan opiskelun alkua. Aikuiskoulutustuen saajat voivat saada Kelasta opintolainan valtiontakauksen.

Jos olet työtön tai jäämässä työttömäksi, kysy TE-toimistosta opiskelusta työttömyysetuudella tuettuna.

Tutkinnon laajuus ja säännönmukainen opiskeluaika

 • 270 op: 4,5 vuotta
 • 240 op: 4 vuotta
 • 210 op: 3,5 vuotta
 • 90 op: 3 vuotta (päätoimista opiskelua 1,5 vuotta)
 • 60 op: 2 vuotta (päätoimista opiskelua 1 vuosi)

Opiskelijakunta ja opiskelijakortti

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – Opiskelijakunta Kaakko – toimii opiskelijoiden ja opiskelijaelämän tukijana kaikilla neljällä kampuksella – Kouvolassa, Kotkassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa. Opiskelijakunnan toimintaan ovat tervetulleita kaikki opiskelijakuntaan kuuluvat opiskelijat. Toimijoita haetaan ympäri vuoden, joten pidäthän silmät ja korvat auki, jos haluat päästä vaikuttamaan opiskelijan arkeen. Opiskelijakunta on apunasi ja tukenasi koko opintojesi ajan. Opiskelijakunnalla on kuusi työntekijää, mutta se on täysin opiskelijoiden hallinnoima taho.

Kun liityt jäseneksi opiskelijakuntaan, saat myös opiskelijakortin, joka oikeuttaa lukuisiin opiskelija-alennuksiin. Kortti on käytettävissä myös digitaalisesti sovelluksessa slice.fi. Saat opiskelijakunnalta viestin, kun opiskelijakorttisi on noudettavissa. Sitä ei automaattisesti postiteta sinulle kotiin, vaan postitusta tulee pyytää erikseen.

Opiskelijakunnan lakisääteisenä tarkoituksena on toimia jäsentensä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä sekä opiskeluun ja opiskelijan asemaan yhteiskunnassa liittyviä pyrkimyksiään. Tätä teemme mm. valitsemalla opiskelijoiden edustajia korkeakoulun työryhmiin aina korkeakoulun hallitusta myöten. Lisäksi organisoimme pari suurempaa opiskelijatapahtumaa vuodessa.

Osallistumalla opiskelijakunnan toimintaan opintojesi aikana saat kokemuksen, jollaista et muuten opiskeluelämästäsi saa. Voit hakeutua joko opiskelijakunnan hallitukseen, edustajistoon, työryhmiin tai vaikkapa korkeakoulun tutoriksi, jotka opiskelijakunta kouluttaa.

Opiskelijakunnan verkkosivuilta pääset liittymään jäseneksemme. Opiskelijakortin tilaamista varten tarvitset opiskelijanumerosi, joka löytyy Pepin etusivulta nimesi perästä.

Jos et liity jäseneksi, saat opintojen aloitusviikolla tietoa opintotoimistosta saatavista, opiskelijaetuuksiin oikeuttavista erillisistä todistuksista.

Koulutusten aloitusohjeet

Koulutusten aikataulut

Alapuolelta löydät koulutuskohtaiset tiedot opintojen aloituspaikasta ja -ajasta sekä muuta tärkeää tietoa opintojen aloittamisesta.

Lukujärjestykset löytyvät lokakuun lopussa lukkarikoneesta ja tässä yksityiskohtainen ohje henkilökohtaisen lukujärjestyksen käyttämiseen. Ryhmäkohtaiset lukujärjestykset löydät helpoiten tällä ohjeella:

Avaa lukkarikone -> syötä koulutuskohtaisista aloitusohjeista saamasi ryhmätunnus kohtaan hae ryhmiä ja paina hae -> hakutuloksen tultua näkyviin paina +lisää -painiketta -> piilota hakutulokset -> kelaa kalenterinäkymä oikeaan ajankohtaan.

AMK-tutkinnot päivätoteutuksena

Opinnot järjestetään verkkopainotteisena yleissairaanhoitajuuden opintojen ajan (180 op), joiden laskennallinen kesto on 2,5 v. Viimeinen 1,5 v opinnoista on varattu ensihoidon opinnoille. Tuolloin opetusta on keskimäärin kolmena päivänä viikossa.

 • Opinnot alkavat 9.1.2023 klo 9.00 Kotkan kampuksella, osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on EHKT23KP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Aloitusviikolla (viikko 2) on 2–3 lähipäivää koululla.
 • Yleissairaanhoitajuuden opinnoissa on verkko-opiskelupäiviä noin 2–4 kertaa kuukaudessa ja tällöin osallistut opetukseen tietokoneen välityksellä.
 • Ensimmäisenä lukukautena on lähiopetuspäiviä koululla noin joka toinen viikko 2 päivää ja silloin järjestetään mm. työpajat, laboraatiot ja simulaatiot. Lähiopetuspäivien väliin jäävä aika on itsenäistä opiskelua. Lisäksi opinnot sisältävät vaihtelevan pituisia harjoittelujaksoja hoitotyön eri toimintaympäristöissä. Ensimmäinen harjoittelu on suunniteltu viikoille 18–21.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Lisätietoa: ohje rokotuksista ja rokotustodistus.

Yhteystiedot opintotoimistoon: Auli Kuusikunnas, puh. 044 702 8940, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutus- ja opiskelijavastaava Jarno Hämäläinen, puh. 044 702 8751, jarno.hamalainen@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat 9.1.2023 klo 10.00 Savonlinnan kampuksella, osoitteessa Savonniemenkatu 6, Savonlinna.
 • Ryhmäsi tunnus on FTSA23KP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Lisätietoa: ohje rokotuksista ja rokotustodistus.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen, puh. 050 312 5037 Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Elina Päykkönen, puh. 040 182 96 66, elina.paykkonen@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat 9.1.2023 klo 10.00 Savonlinnan kampuksella, osoitteessa Savonniemenkatu 6, Savonlinna.
 • Ryhmäsi tunnus on LISA23KP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen, puh. 050 312 5037 Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Anna-Kaisa Hokkanen, puh. 050 525 5553, anna-kaisa.hokkanen@xamk.fi

 • Vahtikonemestarista merenkulun insinööriksi
 • Päiväopinnot alkavat ma 9.1.2023 klo 10.00 Kotkan kampuksella luokassa C5009 osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on MIKT23KA. Aloitusviikonlopun ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin, puh. 044 702 8442  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Joni Hietakangas, puh. 044  702 8777, joni.hietakangas@xamk.fi, opiskelijavastaava Marika Höglund, puh. 044 702 8720 marika.hoglund@xamk.fi

 • Vahtiperämiehestä merikapteeniksi
 • Päiväopinnot alkavat ma 9.1.2023 klo 10.00 Kotkan kampuksella luokassa C5009 osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on MKKT23KA. Aloitusviikonlopun ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin, puh. 044 702 8442  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Joni Hietakangas, puh. 044  702 8777, joni.hietakangas@xamk.fi, opiskelijavastaava Marika Höglund, puh. 044 702 8720 marika.hoglund@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat 9.1.2023 klo 9.00 Kouvolan kampuksella, osoitteessa Paraatikenttä 7, Kouvola.
 • Ryhmäsi tunnus on MPKV23KP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: Laura Rytkönen, puh. 044 702 8256, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Heli Abdel-Rahman, puh. 044 702 8477 heli.abdel-rahman@xamk.fi, opiskelijavastaava Seija Kiuru-Lavaste p. 044 702 8356, seija.kiuru-lavaste@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat 9.1.2023 klo 10.00 Mikkelin kampuksella, osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on THMI23KP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Lisätietoa: ohje rokotuksista ja rokotustodistus.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: Kati Taskinen puh. 050 312 5033, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Aila Friis, puh. 040 641 8940, aila.friis@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat 9.1.2023 klo 10.00 Mikkelin kampuksella, osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on YPMI23KP. Tässä on aloitusviikon ohjelma ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Puumalainen, puh. 040 772 3353  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Lassi Pöyry, puh. 040 826 6071, lassi.poyry@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat 9.1.2023 klo 10.00 Mikkelin kampuksella, osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on YTMI23KP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Sanna Haapiainen, puh. 050 312 5032  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Tuula Kettunen, puh. 040 842 0502, tuula.kettunen@xamk.fi, opiskelijavastaava Hanna Jylkkä, puh. 040 774 9153, hanna.jylkka@xamk.fi

AMK-tutkinnot monimuoto- ja verkkototeutuksena

 • Monimuoto-opinnot alkavat 12.1.2023 klo 16.00 Savonlinnan kampuksella, osoitteessa Savonniemenkatu 6, Savonlinna.
 • Ryhmäsi tunnus on BISA23KM. Aloitusviikonlopun ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen, puh. 050 312 5037 Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutus- ja opiskelijavastaava Jarkko Männynsalo, puh. 040 631 6179, jarkko.mannynsalo@xamk.fi

 • Monimuoto-opinnot alkavat ti 10.1.2023 klo 17.00 verkossa. Linkki Teams-kokoukseen toimitetaan sähköpostitse koulutukseen hyväksytyille ja paikan vastaanottaneille viimeistään maanantaina 9.1. Alkuinfo jatkuu ke 11.1 ja mahdollisesti to 12.1.
 • Ensimmäiset lähipäivät ovat Kotkan kampuksella pe 13. ja la 14.1.2022 osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on ENKT23KM. Aloitusviikonlopun ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Kevään 2023 lähi- ja verkko-opetus toteutetaan seuraavina ajankohtina:
 • Lähipäivät         Verkkoillat
  vko 2 13.-14.1.
  vko 4                   23-27.1
  vko 6 10.-11.2.
  vko 8                   20-24.2
  vko 11 17.-18.3.
  vko 13                  27-31.3
  vko 15 14.-15.4.
  vko 17                  24-28.4
  vko 19 12.-13.5.
  vko 21                  22-26.5

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin, puh. 044 702 8442  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen (työvapaa 17.12.-1.1.): koulutusvastaava Jyri Mulari, puh. 044  702 8417, jyri.mulari@xamk.fi, opiskelijavastaava Vesa Kankkunen, puh. 044 702 8277 vesa.kankkunen@xamk.fi

 • Monimuoto-opinnot alkavat 9.1.2023 klo 10.00 Savonlinnan kampuksella, osoitteessa Savonniemenkatu 6, Savonlinna.
 • Ryhmäsi tunnus on JTSA23KVM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Lisätietoa: ohje rokotuksista ja rokotustodistus
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen, puh. 050 312 5037 Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Marjo Heikkilä, puh. 050 312 51 39, marjo.heikkila@xamk.fi

 • Monimuoto-opinnot alkavat ma 2.1.2023 klo 9.00 Kouvolan kampuksella, osoitteessa Paraatikenttä 7, Kouvola. Päivä aloitetaan Kasarmiravintolan auditoriossa osoitteessa Paraatikenttä 5.
 • Ryhmäsi tunnus on LTKV23KM. Aloitusohjelman (2.1. klo 9-17 ja 9.1. klo 9-17) tarkemman sisällön ja muiden lähipäivien (16.1.-22.5.) lukujärjestykset löydät viimeistään marraskuun alussa ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarvitset heti aloituspäivänä (2.1.2023) ammattikorkeakoulun verkkotunnusta (kts. uuden opiskelijan yleisiä ohjeita) sekä omaa tietokonetta.
 • Jos sinulla on aiempia korkeakouluopintoja tai olet vanhamuotoinen opistoasteinen merkonomi, niin ole yhteydessä opiskelijavastaava Aarni Ahtolaan sähköpostitse (aarni.ahtola@xamk.fi) mielellään ennen 12.12. Ole samoin yhteydessä Aarniin viimeistään 12.12., jos sinulla on halua suorittaa verkko-opintoja tavanomaista enemmän.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksen sisällöstä löydät opinto-oppaasta opetussuunnitelman osalta ja kuvauksen osalta.
 • Ryhmän LTKV23KM kevään 2023 lähipäivät ovat seuraavat maanantait (klo 9-17): 2.1., 9.1., 16.1., 23.1., 6.2., 13.2., 20.2., 6.3., 13.3., 20.3., 3.4., 17.4., 24.4., 8.5., 15.5. ja 22.5.

Yhteystiedot opintotoimistoon: Paula Saarinen puh. 044 702 8561, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Aarni Ahtola, puh. 044 702 8218, aarni.ahtola@xamk.fi

 • Monimuoto-opinnot alkavat 11.1.2023 klo 10.00 luokassa D204 Mikkelin kampuksella, osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on MEMI23KM.
 • Tästä löydät kevään aikataulutetun ohjelman ja aloituspäivien ohjelman.
 • Lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Ota mukaan kopio aiemman korkeakoulututkinnon tutkintotodistuksesta opintosuoritusotteineen, tarvitset sitä hyväksilukuja varten.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Kati Taskinen, puh. 050 312 5033 Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Pasi Pakkala, puh. 0400 780 029, pasi.pakkala@xamk.fi ja opiskelijavastaava Heikki Manninen, puh. 040 194 1728, heikki.manninen@xamk.fi

 • Monimuoto-opinnot alkavat 12.1.2023 klo 9.00 Kouvolan kampuksella, osoitteessa Paraatikenttä 7, Kouvola.
 • Ryhmäsi tunnus on PAKV23KM. Tässä on aloituspäivien ohjelma ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: Laura Rytkönen, puh. 044 702 8256, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Katariina Silvola, p. 044 702 8563, katariina.silvola@xamk.fi

 • Monimuoto-opinnot alkavat 12.1.2023 klo 9.00 Kotkan kampuksella, osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka.
 • Ennen opintojen aloitusta suorita Xamk-orientaatio verkossa: Digitaaliset välineet: Digitaalinen ympäristö 2022
  Opiskelu ja palvelut: Orientaatio 2022
 • Ryhmäsi tunnus on RAKT23KM. Aloitusviikonlopun ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Anne Heikka, puh. 044 702 8705  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutus- ja opiskelijavastaava Juha Karvonen, puh. 040 579 7964 juha.karvonen@xamk.fi

 • Opinnot alkavat 9.1.2023 klo 10.00 verkossa.
 • Ryhmäsi tunnus on MRMI23KV. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Puumalainen, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Tiina Tuovinen, puh. 040 842 0505, tiina.tuovinen@xamk.fi

 • Verkkopainotteiset monimuoto-opinnot alkavat 9.1.2023 klo 9.00 Kotkan kampuksella, osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka. Aloitusviikolla (viikko 2) on 2–3 lähipäivää koululla. Ota tietokone jo ma 9.1. mukaan, koska teemme yhdessä ilmoittautumiset opintojaksoille.
 • Ryhmäsi tunnus on SHKT23KVM. Aloitusviikonlopun ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Opinnoissa on verkko-opiskelupäiviä noin 2–4 kertaa kuukaudessa ja tällöin osallistut opetukseen tietokoneen välityksellä. Vapaaehtoisia verkko-opetuksia voi opettajat tarjota enemmänkin.
 • Ensimmäisen lukukauden lähiopetuspäiviä koululla on noin joka toinen viikko 2 päivää ja silloin järjestetään mm. työpajat, laboraatiot ja simulaatiot.
 • Lähiopetusten väliin jäävä aika on itsenäistä opiskelua, johon sinun on varattava riittävästi aikaa. Ajanhallinta on tärkeä taito verkkopainotteisessa opiskelussa.
 • Lisäksi opinnot sisältävät vaihtelevan pituisia harjoittelujaksoja hoitotyön eri toimintaympäristöissä. Ensimmäinen harjoittelu on suunniteltu viikoille 18–21.
 • Lisätietoa: ohje rokotuksista ja rokotustodistus
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Auli Kuusikunnas, puh. 044 702 8940  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutus- ja opiskelijavastaava Sari Virkki, puh. 044 702 8456 sari.virkki@xamk.fi

 • Verkkopainotteiset monimuoto-opinnot alkavat ke 11.1.2023 klo 9-16 luokassa D117 Mikkelin kampuksella, osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on SHMI23KVM. Aloitusviikonlopun ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Lisätietoa: ohje rokotuksista ja rokotustodistus
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Kati Taskinen, puh. 050 312 5033  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Riitta Riikonen, puh. 050 312 5047 riitta.riikonen@xamk.fi

 • Verkkopainotteiset monimuoto-opinnot alkavat 9.1.2023 alkavalla viikolla Savonlinnan kampuksella, osoitteessa Savonniemenkatu 6, Savonlinna. Tarkka ajankohta tarkentuu myöhemmin.
 • Ryhmäsi tunnus on SHSA23KVM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Lisätietoa: ohje rokotuksista ja rokotustodistus
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen, puh. 050 312 5037 Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Anu Muhonen, puh. 040 185 8253, anu.muhonen@xamk.fi

 • Monimuoto-opinnot alkavat 10.1.2023 klo 9.00 Kotkan kampuksella, osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on SOKT23KM. Aloitusviikonlopun ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Lisätietoa: ohje rokotuksista ja rokotustodistus
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Anne Heikka, puh. 044 702 8705  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Miia Heikkinen, puh. 044 702 8942 miia.heikkinen@xamk.fi

 • Monimuoto-opinnot alkavat 16.1.2023 klo 10.00 luokassa D127 Mikkelin kampuksella, osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on SOMI23KM. Aloitusviikonlopun ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Kaikille yhteinen aloitus 16-18.1.2023 Kampuksella, jolloin tutustutaan toisiimme ja perehdytään opintoihin liittyviin asioihin. Opiskelu ja oppiminen tapahtuu pääsääntöisesti verkkototeutuksena, jossa vuorottelee yksittäiset lähipäivät kampuksella (katso lukujärjestys) ja verkossa tapahtuva kontaktiopetus sekä itsenäinen opiskelu ja ryhmätyöskentely. Keväällä lähiopetuspäiviä Kampuksella on n. 6-7 päivää.  (Tarkentuu vielä, katso lukujärjestys). Huomioithan, että myös verkkolähipäivät vaativat läsnäoloa ja aktiivista osallistumista.
 • Lue aiempien opintojen tai osaamisen tunnistamisesta täältä.
 • Lisätietoa: ohje rokotuksista ja rokotustodistus
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Puumalainen, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Mauno Saksio, puh. 040 842 0632 mauno.saksio@xamk.fi, opiskelijavastaava Karoliina Rötkö, puh. 040 668 2510, karoliina.rotko@xamk.fi, opiskelijavastaava Lea Saari-Kääriäinen, puh. 050 312 5110, lea.saari-kaariainen@xamk.fi

 

 • Monimuoto-opinnot alkavat 12.1.2023 klo 16.30 luokassa A121 Mikkelin kampuksella, osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on TTMI23KM. Aloitusviikon ohjelman ja koko kevään lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Laitesuositus: Kannettava tietokone
• Vähintään 8 Gt keskusmuistia, mielellään 16 Gt
• Windows 10 käyttöjärjestelmä
• Prosessori vähintään Intel i5 (2,5 GHz) tai vastaava
• 5GHz WLAN
• Vähintään 15 tuuman näyttö (Full HD tai parempi)
• Kiintolevy/massamuisti 256 Gt SSD tai suurempi
• Erillinen näytönohjain omalla 2 GB muistilla, DirectX 11 yhteensopiva
• DX11 yhteensopiva näytönohjain
• Hyvä akku, joka kestää useamman tunnin
• Kamera, kuulokkeet ja mikrofoni
• Suositellaan takuuajan pidennystä jos mahdollista (normaalisti 1 v, kysy mahdollisuutta pidempään)

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Rouhiainen, puh. 050 312 5027  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Jarkko Kolehmainen, puh. 040 487 8102, jarkko.kolehmainen@xamk.fi

 • Sairaanhoitajasta terveydenhoitajaksi
 • Monimuoto-opinnot alkavat ti 10.1.2023 klo 9.00-16.00 Kouvolan kampuksella, osoitteessa Paraatikenttä 7, Kouvola.
 • Ryhmäsi tunnus on THKV23KM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Opetukset toteutuvat niin, että on 3 lähipäivää (ti, ke, to) viikoilla 2, 4, 6, 10, 12, 16, 18 ja 21. Lähiopetus tapahtuu pääosin verkossa lukuun ottamatta aloitusta ja simulaatio- sekä työpajapäiviä, joita on todennäköisesti 4-5.
 • Lisätietoa: ohje rokotuksista ja rokotustodistus.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: Paula Saarinen puh. 044 702 8561, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Sari Virkki, puh. 044 702 8456, sari.virkki@xamk.fi, opiskelijavastaava Pauliina Lehto, puh. 044 702 8436, pauliina.lehto@xamk.fi

 • Verkko-opinnot alkavat orientaatiotilaisuudella ke 4.1.2023 klo 17.00 verkossa. Kutsu Teams-kokoukseen lähetetään viimeistään ma 2.1.2023. Ensimmäiset opintojaksot käynnistyvät ma 9.1.2023.
 • Kyseessä on ajasta ja paikasta riippumaton verkkokoulutus ja voit suorittaa koko tutkinnon verkossa.
 • Ryhmäsi tunnus on TKMI23KV.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Sanna Haapiainen, puh. 050 312 5032  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Marjo Puikkonen, puh. 040 629 9103  marjo.puikkonen@xamk.fi

 • Opinnot alkavat 10.1.2023 klo 9.00 Kouvolan kampuksella osoitteessa Paraatikenttä 7, Kouvola.
 • Ryhmäsi tunnus on YPKV23KVM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Lähipäivät keväällä 2023:
  10.-12.1.2023 lähikontakti Kouvolan kampuksella klo 9-17
  6.-7.2.2023 verkkokontakti Teams-yhteydellä klo 8-16
  14.-15.3.2023 lähikontakti Kouvolan kampuksella klo 9-17
  12.-13.4.2023 verkkokontakti Teams-yhteydellä klo 8-16
  9.-10.5.2023 lähikontakti Kouvolan kampuksella klo 9-17
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (hyväksiluku) käynnistyy heti opintojen alussa. Tätä varten tarvitsemme sinulta kopiot alan työ- ja opintotodistuksista 5.12.2022 mennessä tämän linkin kautta https://asiointi.xamk.fi/lomakkeet/1034/lomakkeet.html.
 • Koulutusvastaava Maija-Sisko Kauppila toimittaa viikolla 50 sähköpostilla lisätietoa opintojen aloitukseen liittyvistä asioista.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Puumalainen, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Maija-Sisko Kauppila, puh. 040 519 5429, maija-sisko.kauppila@xamk.fi

Ylemmät AMK-tutkinnot

 • Yamk-opinnot alkavat 19-20.1.2023 klo 9.00 Mikkelin kampuksella D-rakennuksessa osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Lähipäiville osallistuminen on vapaaehtoista, mutta erittäin suositeltavaa. Lähipäivien ohjelmaa ei striimata tai tallenneta, mutta esitysmateriaalit on saatavissa Learn-alustalla. Koulutuksen sujuvan aloituksen varmistamiseksi suosittelemme, että kaikki osallistuvat aloituksen lähipäiville.
 • Ryhmäsi tunnus on DMMI23KY. Tästä löydät aloituspäivien ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Sanna Haapiainen, puh. 050 312 5032 Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Nina Hartikainen puh. 044 702 8569, nina.hartikainen@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat 18.1.2023 klo 9-15 verkossa. Saat linkin sähköpostitse.
 • Ryhmäsi tunnus on EHKT23KY. Lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Auli Kuusikunnas, puh. 044 702 8940 Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava ensihoidon yliopettaja Hilla Nordquist puh. 044 702 8780, hilla.nordquist@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat 13.1.2023 klo 17.00 verkossa. Osallistumislinkin saat opiskelusähköpostiisi tammikuun alkupuolella.
 • Ryhmäsi tunnus on SAMI23KVY. Lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Kevään kontaktiopetukset ovat seuraavina päivinä:

• pe-la 13.-14.1.2023
• pe-la 10.-11.2.2023
• la 11.3.2023
• pe-la 31.3.-1.4.2023
• pe-la 5.5.-6.5.2023

 • Kontaktiopetus järjestetään verkossa perjantaisin klo 17-20 ja lauantaisin klo 9-15.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Sanna Haapiainen, puh. 050 312 5032 Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Kirsi Jurvanen puh. 040 198 5465, kirsi.jurvanen@xamk.fi