Tervetuloa opiskelemaan Xamkiin!

Kulje uuden opiskelijan orientaatiopolku Tuudo-sovelluksessa! 

Tuudo on sovellus, joka helpottaa Xamkin opiskelijoiden arkea. Pääset jo nyt tutustumaan Tuudoon ja samalla saat sieltä apua asioihin, joita sinun täytyy muistaa tehdä ennen opiskelun alkua 

 1. Käy hakemassa Tuudo puhelimesi sovelluskaupasta (Google Play Store, Apple App Store) maksutta 
 2. Avaa Tuudo ja etsi korkeakoulujen aakkosellisesta listasta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk. 
 3. Klikkaa Uusi opiskelijakohdastaSisään” (sinun ei tarvitse kirjautua). 
 4. Valitse valikosta kohtaUudelle opiskelijalle  

Halutessasi voit tutustua myös muihin kohtiin, mutta kaikkiin et vielä pääse. Myöhemmin, kun sinulla on Xamkin tunnukset käytössäsi, voit kirjautua niillä Tuudoon valikon kohdastakirjaudu opiskelijatunnuksella”. 

 

Koronaviruksen vaikutus Xamkin toimintaan

Xamkin toimintaohjeet koronavirukseen liittyen on kerätty yhteen ohjeeseen. Tutustu ohjeisiin ennen opintoja!

Tutustu Xamkin koronaohjeisiin

 

LUE infopaketti

 

Uuden opiskelijan infopakettiin on koottu tiiviisti mm. alussa tarvitsemasi järjestelmät. Saat painetun infopaketin omalta opiskelijavastaavaltasi, kun opinnot kampuksella alkavat. Halutessasi voit tutustua siihen jo nyt: Opiskelijan infopaketti pdf-tiedostona (aukeaa uuteen välilehteen)

 

Opiskelupaikan vastaanottaminen ja opiskelijaksi ilmoittautuminen

Opiskelupaikan vastaanottamisessa on kaksi vaihetta:

1. Vahvista tai peruuta opiskelupaikka ja ilmoittaudu opiskelijaksi 16.7.2021 klo 15 mennessä

 • Opiskelupaikka otetan vastaan kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun sivulla www.opintopolku.fi
 • Varasijalta 9.7. jälkeen tai lisähausta saatu opiskelupaikka on vastaanotettava 7 vuorokauden kuluessa hyväksymisestä.
 • Pääkohdat opiskelupaikan vastaanottamisen ohjeista on koottu tälle sivulle. Tutustu Opintopolussa tarkempiin ohjeisiin.
 • Jos kirjautuminen Oma Opintopolku -palveluun verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla ei jotain syystä onnistu, ota yhteyttä hakijapalveluihin.

Huomaa, että voit ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan kevätlukukaudella 2021 alkavasta koulutuksesta. Lue lisää yhden korkeakoulupaikan säännöstä Opintopolusta.

Opiskelupaikan vastaanottaminen on sitova valinta, etkä voi enää myöhemmin peruuttaa tai muuttaa sitä. Sitova vastaanotto peruuttaa automaattisesti kaikki muut hakutoiveet sekä korkeakoulujen yhteis- että erillishauissa.

Muistathan, että mikäli opiskelupaikan vastaanottoa ei ole tehty määräaikaan mennessä, menetät sinulle varatun opiskelupaikan.

2. Ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi samalla kun otat opiskelupaikan vastaan

 • Ilmoittautumislinkki tulee näkyviin sen jälkeen, kun olet ottanut opiskelupaikan sitovasti vastaan.
 • Huom: jos otat opiskelupaikan vastaan, mutta jäät jonottamaan paikkaa ylemmästä hakutoiveesta, et voi vielä tehdä ilmoittautumista. Ilmoittaudu heti, kun opiskelupaikkasi varmistuu.

Kun sinut on hyväksytty opiskelijaksi Xamkiin ja olet ilmoittautunut läsnä- tai poissaolevaksi, saat opiskeluoikeuden. Jokaisen opiskelijan on myös opintojen aikana ilmoittauduttava läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi lukuvuosittain ilmoittautumisaikana. Lukuvuosi on 1.8.-31.7. välinen aika.

Haluatko siirtää opintojen aloitusta?

Opintojen aloituksen siirtäminen on mahdollista ottamalla opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautumalla poissaolevaksi opiskelijaksi. Poissaolevaksi voi ensimmäisenä lukuvuonna ilmoittautua ainoastaan seuraavista syistä:

 1. Suoritat varusmies- siviili- tai naisten vapaaehtoista asepalvelusta
 2. Olet äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla
 3. Oma sairautesi tai vammasi estää opiskelun aloittamisen.

Lue ohjeet poissaolevaksi
ilmoittautumiseen täältä

Pyydettyjen todistuskopioiden tallentaminen hakulomakkeelle

Haussa käytettyjen tutkinto- ja työtodistusten tiedot tarkistetaan ja opiskelijavalinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes tarkistus on tehty. Tarkistus tehdään valtakunnallisesta suoritusrekisteristä tai hakijan hakulomakkeelle tallentamien todistuskopioiden perusteella.

Kevään 2021 yhteishaussa tarvittavat todistuskopiot on pyydetty hakulomakkeelle jo hakuaikana. Jos hakulomakkeeltasi puuttuu opiskelijavalinnassa tarvittava todistuskopio, saat siitä sähköpostitse ilmoituksen Xamkin hakijapalveluista.

Todistuskopio voi olla esimerkiksi kännykällä otettu kuva todistuksesta. Nimeä tiedosto niin, että siitä käy ilmi, mitä todistusta se koskee.

Pääset hakulomakkeelle Oma Opintopolku -palvelun tai sen linkin kautta, joka on hakemuksen jättämisestä saamassasi automaattisessa vahvistusviestissä. Tallenna todistuskopiot hakulomakkeelle kohtaan ”Opiskelijoiksi valituilta vaadittavat todistukset (AMK/YAMK)”.

Pyydetyt todistuskopiot on tallennettava hakulomakkeelle Opintopolkuun 16.7. klo 15 mennessä. 

Opiskelijavalinnan tulosten aikataulu

Todistusvalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 31.5.2021 ja kaikki yhteishaun tulokset viimeistään 9.7.2021.

Korkeakoulut julkaisevat tuloksia vaiheittain omien aikataulujensa mukaan. Xamkin koulutusten omien valintakokeiden ja valintatapojen sekä yamk-koulutusten tuloksia julkaistaan koulutuskohtaisesti kesäkuun puolivälistä alkaen sitä mukaa, kun tulokset valmistuvat.

Voit seurata valinnan tulosten etenemistä Oma Opintopolku -palvelusta. Saat sähköpostitse ilmoituksen sekä Opintopolku.fi-palvelusta että Xamkin hakijapalveluista, kun sinut on hyväksytty opiskelemaan Xamkiin.

Kun valtakunnallisesti kaikki valinnan tulokset on julkaistu (viimeistään 9.7), saat lisäksi sähköpostiisi viestin, josta pääset tuloskirjeeseen. Tuloskirjeessä sinulle kerrotaan valintamenestyksesi kaikkien hakutoiveidesi osalta. Nämä tiedot näet myös Oma Opintopolku -palvelussa.

Kevään yhteishaussa opiskelijoita voidaan valita varasijoilta 2.8.2021 klo 15 saakka. Huomioi, että kaikissa koulutuksissa varasijat eivät ole käytössä tai niiden määrä voi olla rajattu.

Hakutoiveiden merkitys opiskelupaikan vastaanottamiseen

Kevään yhteishaussa olet asettanut hakutoiveesi mieluisuusjärjestykseen ja sinulle voidaan tarjota haussa korkeintaan yhtä opiskelupaikkaa. Paikkaa tarjotaan hakutoivejärjestyksessä ylimmästä koulutuksesta, jossa pisteesi riittävät valintaan.

Todistusvalinnan tulokset julkaistaan viim. 31.5, ennen AMK-valintakokeen järjestämistä.

 • Jos tulet valituksi todistusvalinnassa ensimmäiseen hakutoiveeseesi
  • voit ottaa opiskelupaikan vastaan heti
  • sinun ei tarvitse osallistua enää valintakokeisiin.
 • Jos tulet valituksi todistusvalinnassa johonkin alemmista hakutoiveistasi
  • jos haluat vielä olla mukana ylempien hakutoivedesi opiskelijavalinnassa, sinun on osallistuttava valintakokeeseen
  • voit ottaa opiskelupaikan vastaan vasta, kun kaikkien hakutoiveidesi tulokset on julkaistu.

Xamkin koulutusten omien valintakokeiden ja valintatapojen sekä yamk-koulutusten tuloksia voidaan julkaista jo ennenkuin kaikki yhteishaun tulokset julkaistaan viim. 9.7.2021.

 • Jos tulet valituksi valintakokeen tai muun valintatavan perusteella ensimmäiseen hakutoiveeseesi ennen 9.7, voit ottaa opiskelupaikan vastaan heti.
 • Jos taas tulet valituksi valintakokeen tai muun valintatavan perusteella johonkin alemmista hakutoiveistasi ennen 9.7, voit ottaa opiskelupaikan vastaan vasta, kun kaikkien hakutoiveidesi tulokset on julkaistu.

Kevään yhteishaussa tarjottu opiskelupaikka on otettava vastaan 16.7.2021 klo 15.00 mennessä. Varasijalta tai lisähausta saatu opiskelupaikka on vastaanotettava 7 vuorokauden kuluessa hyväksymisestä.

AMK-valintakoetietojen tarkastelu

AMK-valintakokeeseen osallistuneella on oikeus tarkastella omia valintakoetietojaan 14 vrk:n muutoksenhakuaikana, joka alkaa valinnan tulosten julkaisemisesta. Hakija voi tarkastella omia koevastauksia, oikeita vastauksia ja koekysymyksiä valvotusti sen ammattikorkeakoulun tiloissa, johon hän on joko hakenut tai jossa hän on osallistunut valintakokeeseen.

Xamkissa kevään 2021 valintakoetietoja voi tarkastella ajanvarauksella (max. 30 min)

 • Kouvolan kampuksella keskiviikkona 14.7. klo 10-14
 • Mikkelin kampuksella keskiviikkona 21.7. klo 10-14.

Ajanvaraus on tehtävä viimeistään edellisenä arkipäivänä ennen haluttua ajankohtaa soittamalla Xamkin hakijapalveluihin: p. 044 702 8891 tai 040 585 6610 (ma-pe klo 10 – 13).

Tietoa muutoksenhausta opiskelijavalintapäätökseen löydät täältä.

Opiskelussa tarvittavat verkkotunnukset

Hae ennen opintojen alkua käyttöösi käyttäjätunnuksesi tunnistautumispalvelusta. Tunnus on haettavissa ma 2.8.2021 alkaen, n. 1-2 työpäivän kuluttua opiskelupaikan vastaanottamisen ja läsnäoloilmoittautumisen jälkeen.

Palvelu toimii verkkopankkitunnuksillasi ja aktivoidaksesi käyttäjätunnuksesi sinun tulee vaihtaa salasanasi palvelussa. Samalla hyväksyt Xamkin tietojärjestelmien käyttösäännöt.

HUOM: Kirjoita myös käyttäjätunnus itsellesi ylös!

Salasanan vaihtaminen pitää viedä aina loppuun asti, kun sen aloittaa. Mikäli tunnistautuminen tai salasanan vaihto ei onnistu, kannattaa kokeilla myöhemmin uudelleen. Mikäli tunnistautuminen ei onnistu, tee palvelupyyntö xinfo.xamk.fi-osoitteessa.

Tarvitset tunnusta verkko-orientaatioon kirjautumiseen jo ennen opintojen alkua sekä heti ensimmäisinä opiskelupäivinä eri palveluihin ja järjestelmiin kirjautumiseen.

Lux-intranet

Kun olet saanut käyttäjätunnuksen käyttöösi, voit kirjautua sisään Xamkin intranetiin eli Luxiin osoitteessa https://lux.xamk.fi. Kirjoita käyttäjätunnuksesi perään pääte @edu.xamk.fi. Opintojen aikana kaikki uutiset, ohjeet ja muut tiedot ovat käytössäsi intranetin kautta. Saat palvelusta lisätietoja opintojen alussa, mutta voit tutustua siihen omatoimisesti jo ennen opintojen alkua. Voit myös ladata käyttöösi Tuudo-nimisen mobiilisovelluksen, jonne kirjaudutaan samoilla tunnuksilla. Tuudon saat ladattua maksutta puhelimesi sovelluskaupasta.

Opiskelijakortin hakeminen

Kun olet hakenut käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, voit jo tilata opiskelijakortin liittymällä Opiskelijakunta Kaakon jäseneksi osoitteessa www.opiskelijakuntakaakko.fi. Tarvitset siihen opiskelijanumerosi, ks. ohje alla. Opiskelijakorttia voit hyödyntää Xamkissa esimerkiksi kirjastokorttina, lounaiden maksukorttina sekä kirjautumiskorttina monitoimilaitteille.

Näin löydät opiskelijanumerosi: Kirjaudu Peppiin osoitteessa https://peppi.xamk.fi > opiskelijanumero (7 numeroa) löytyy nimesi perästä etusivun graafista.

 

HUOMIO:

Opintojesi virallisen aloituspäivän jälkeen saat ladattua  sähköisesti varmennetut todistukset (opintosuoritusote, opiskelutodistus ) opiskelijan työpöydän kautta Pepissä > Tilaukset.

Opiskelutodistus käy esimerkiksi vapaa-ajan harrastuksissa ja kulttuuritapahtumissa, johon voit saada opiskelija-alennuksen.

Huomioithan, että sinun tulee ensin olla kirjautuneena Peppi-järjestelmään. Jollet muista tunnuksiasi tai salasanasi on vanhentunut, voit hakea ne osoitteesta id.xamk.fi.

Lisäksi voit tilata opintotoimistosta VR:n, Matkahuollon ja (mikäli asuinosoitteesi on pk-seudulla) HSL:n  alennukseen oikeuttavat todistukset. Hae todistusta tästä linkistä.

Salasanavaatimukset:

 • vähintään 10 merkkiä pitkä
 • käytä isoja (A-Z) ja pieniä kirjaimia (a-z) sekä numeroita (0-9) ja/tai seuraavia erikoismerkkejä: # $ & * – _ ! + = ( ) [ ] { } / : ? , ; .

Huom! Vältä kuitenkin erikoismerkkejä @ ja %.

Älä käytä:

 • omaa nimeäsi tai muuta helposti arvattavaa salasanaa
 • syntymäaikaasi tai henkilötunnuksesi loppuosaa
 • ä-, ö- tai å- kirjaimia
 • aiemmin palvelussa käyttämääsi salasanaa
 • pistettä (.) välittömästi ennen @-merkkiä

Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, saat käyttäjätunnuksesi opintotoimistosta. Tunnus lähetetään opintotoimistosta 13.8.2021 mennessä automaattisesti niille, joilla ei ole suomalaista henkilötunnusta. Ota tarvittaessa itse yhteyttä opintotoimistoon: https://xinfo.xamk.fi.

Koulutuskohtaiset aloitusohjeet

Kotkan kampus

Päiväopinnot

Lue lisää

Kotkan kampus

Monimuoto- ja verkko-opinnot

Lue lisää

Kotkan kampus

YAMK-opinnot

Lue lisää

Kouvolan kampus

Päiväopinnot

Lue lisää

Kouvolan kampus

Monimuoto-opinnot

Lue lisää

Kouvolan kampus

YAMK-opinnot

Lue lisää

Mikkelin kampus

Päiväopinnot

Lue lisää

Mikkelin kampus

Monimuoto- ja verkko-opinnot

Lue lisää

Mikkelin kampus

YAMK-opinnot

Lue lisää

Savonlinnan kampus

Päiväopinnot

Lue lisää

Savonlinnan kampus

Monimuoto-opinnot

Lue lisää

Savonlinnan kampus

YAMK-opinnot

Lue lisää

Tietoa opiskelusta Xamkissa

Koronaviruksen vaikutus Xamkin toimintaan

Xamkin toiminta-ohjeet koronavirukseen liittyen on kerätty yhteen ohjeeseen.

Tutustu ohjesivuun

Tietoa opiskeluoikeudesta

Opiskeluoikeus

Ammattikorkeakouluopintoja säädellään niitä koskevissa laissa ja asetuksessa, joissa määritellään mm. opiskeluoikeus sekä läsnä- ja poissaolevaksi ilmoittautuminen (laki 932/2014/§ 28-30).

Sinulla on oikeus suorittaa ammattikorkeakoulututkintoon tai ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavat opinnot ao. koulutuksen ja sen opetussuunnitelman sekä tutkintosäännössä määrättyjen perusteiden mukaisesti.

Opiskeluoikeusaika määräytyy koulutuksen laajuuden mukaan. Opintojen suorittamisaikaan ei lasketa säännösten mukaisia poissaolojaksoja.

Tutkinnon laajuus Säännönmukainen opiskeluaika Opiskeluoikeusaika
270 op 4,5 v. 5,5 v.
240 op 4 v. 5 v.
210 op 3,5 v. 4,5 v.
90 op 3 v. 4v.
60 op 2 v. 3 v.

Todistus opiskelupaikasta

Jos tarvitset todistusta opiskelupaikastasi Xamkissa, voit käyttää yhteishaussa 9.7. lähetettyä tuloskirjettä tai hyväksymisilmoituksen liitteenä ollutta kirjettä (jos tulit hyväksytyksi varasijalta tai lisähaussa).

Kun olet saanut käyttöösi Xamkin verkkotunnukset, voit myös ladata sähköisesti varmennetun opiskelutodistuksen Peppi-järjestelmästä. Kirjaudu Peppiin osoitteessa https://peppi.xamk.fi (älä käytä Internet Explorer -selainta) > Tilaukset > Valitse tulostettava todistus > Valitse kieli ja Tilaa > Hae sähköisesti allekirjoitettu opiskelutodistus Dokumentit-välilehdeltä. Opiskelutodistuksen sähköiseen allekirjoitukseen on liitetty ohjeet, miten sähköisen allekirjoituksen voi tarkistaa.

Opiskeluoikeuden menettäminen

Jos et ilmoittaudu läsnäolevaksi etkä poissaolevaksi, menetät opiskeluoikeutesi.

Ilmoittautumisen laiminlyöneellä opiskelijalla on oikeus hakea opiskeluoikeuden palauttamista koulutusjohtajalta. Jos opiskeluaika on jo päättynyt, opiskeluoikeuden palauttaminen ei ole enää mahdollista.

Hakemuksen käsittelystä peritään 50 euron käsittelymaksu (Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakoulujen toiminnasta perittävistä maksuista 1440/2014 § 3). Käsittelymaksu maksetaan sähköisesti hakemusta jätettäessä.

Jos et ole suorittanut opintojasi opiskeluoikeusajassa, menetät opiskeluoikeutesi, jollei ammattikorkeakoulu erityisestä syystä myönnä sinulle lisäaikaa opintojen saattamiseksi loppuun.

Opiskelijakunta

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – Opiskelijakunta Kaakko – toimii opiskelijoiden ja opiskelijaelämän tukijana kaikilla neljällä kampuksella – Kouvolassa, Kotkassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa. Opiskelijakunnan toimintaan ovat tervetulleita kaikki opiskelijakuntaan kuuluvat opiskelijat. Toimijoita haetaan ympäri vuoden, joten pidäthän silmät ja korvat auki, jos haluat päästä vaikuttamaan opiskelijan arkeen. Opiskelijakunta on apunasi ja tukenasi koko opintojesi ajan. Opiskelijakunnalla on neljä työntekijää, mutta se on täysin opiskelijoiden hallinnoima taho.

Kun liityt jäseneksi opiskelijakuntaan, saat myös opiskelijakortin, joka oikeuttaa lukuisiin opiskelija-alennuksiin. Kortti on käytettävissä myös digitaalisesti sovelluksessa slice.fi.

Opiskelijakunnan lakisääteisenä tarkoituksena on toimia jäsentensä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä sekä opiskeluun ja opiskelijan asemaan yhteiskunnassa liittyviä pyrkimyksiään. Tätä teemme mm. valitsemalla opiskelijoiden edustajia korkeakoulun työryhmiin aina korkeakoulun hallitusta myöten. Lisäksi organisoimme pari suurempaa opiskelijatapahtumaa vuodessa.

Osallistumalla opiskelijakunnan toimintaan opintojesi aikana saat kokemuksen, jollaista et muuten opiskeluelämästäsi saa. Voit hakeutua joko opiskelijakunnan hallitukseen, edustajistoon, työryhmiin tai vaikkapa korkeakoulun tutoriksi, jotka opiskelijakunta kouluttaa.

Opiskelijakunnan verkkosivuilta pääset liittymään jäseneksemme, jolloin saat opiskelijakorttisi, sekä löydät lisätietoa:

www.opiskelijakuntakaakko.fi

Saat opiskelijakunnalta viestin, kun opiskelijakorttisi on valmis, se ei tule suoraan postissa sinulle kotiin.

Opinto-opas

Koulutusten tarkat sisällöt ja opetussuunnitelmat löydät opinto-oppaasta.

Tutustu tästä

Oma tietokone opintoihin

Uusilta opiskelijoilta edellytetään omien päätelaitteiden käyttöä (esim. kannettava tietokone).

Lue lisää

Opiskelijana Xamkissa

Lukuvuoden aikataulut sekä tietoa mm. opiskelijahyvinvoinnista ja vapaa-ajan mahdollisuuksista

Lue lisää

Oletko aloittamassa opintoja poissaolon jälkeen?

Tietoa opiskelijaksi ilmoittautumisesta ja poissaolo-oikeudesta aiemmin opiskelijaksi valituille

Lue lisää

Tutustu myös näihin!

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

1.1.2021 alkaen kaikki läsnäolevaksi ilmoittautuneet ammattikorkeakouluopiskelijat (amk ja yamk) kuuluvat YTHS:n terveydenhuoltopalvelujen piiriin.

Kaikki YTHS:n palveluihin oikeutetut opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun vuosittain Kelalle riippumatta siitä käyttävätkö terveydenhuollon palveluja. Maksusta ei voi saada vapautusta esimerkiksi siksi, että käyttää YTHS:n palvelujen sijaan työterveyshuollon palveluja, tai siksi, että ei saa opintotukea.

Palveluja voi käyttää myös toisella paikkakunnalla millä opiskelee. Löydät lisätietoja tästä liitteestä.

Syksyllä 2021 opintonsa aloittavien tulee maksaa kevätlukukautta koskeva maksu oma-aloitteisesti Kelan ohjeiden mukaan 30.9.2021 mennessä.

Asiaan liittyvä ajantasainen tieto ja ohjeistus löytyy nettisivulta https://www.yths.fi, kannattaa tutustua!

Videot YTHS:n palveluista:

Opintojen rahoittaminen

Tietoa Kelan opintotuesta, www.kela.fi/opiskelijat

 • Opintotukeen kuuluvat opintoraha ja opintolainan valtiontakaus sekä osalle opiskelijoita myönnettävä asumislisä. Opintotuen myöntämisperusteita ovat päätoiminen opiskelu, opinnoissa edistyminen ja taloudellisen tuen tarve.
 • Tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelevat ovat myös oikeutettuja ateriatuettuun ruokailuun. Paperisen ateriatukikortin voit pyytää opintojen alkaessa opiskelijapalveluneuvojalta tai voit ladata itsellesi Pivon sähköisen ateriatukikortin. Ohjeet ateriatukikortin käyttöönottoon:
  1. Lataa Pivo sovelluskaupasta ja ota käyttöön verkkopankkitunnuksillasi
  2. Valitse päävalikosta opiskelijakortti
  3. Valitse Tunnistautuminen-kohdasta Ateriatukikortti, mikäli et ole opiskelijakunta Kaakon jäsen
  4. Seuraa sovelluksen antamia ohjeita

Yleinen asumistuki:

Tietoa aikuiskoulutustuesta löydät Työllisyysrahaston nettisivuilta:  www.tyollisyysrahasto.fi

 • Aikuiskoulutustukea voivat saada työelämässä olevat palkansaajat ja yrittäjät, joilla on yhteensä vähintään 8 vuotta työhistoriaa. Lisäksi myöntämisehtona on osittaiselle tai kokonaan palkattomalle opintovapaalle jääminen työ- tai virkasuhteesta, joka on kestänyt vähintään vuoden ennen tuettavan opiskelun alkua.

Jos olet työtön tai jäämässä työttömäksi, kysy TE-toimistosta opiskelusta työttömyysetuudella tuettuna.

Neuvoja rahoitukseen liittyvissä asioissa: hakijapalvelut@xamk.fi p. 044 702 8891

Asuminen

Lyhytaikainen majoitus

Opiskelijaruokailu

AMK-opiskelijan tietopaketti opiskelijaruokailusta sisältää tietoa mm.

 • ateriatukioikeudesta
 • Xamkin opiskelijaravintoloista
 • ruokailun opiskelijahinnoista ja maksutavoista.

Tutustu tietopakettiin osoitteessa https://www.xamkravintolat.fi/amk-opiskelijan-tietopaketti/