Tervetuloa opiskelemaan Xamkiin!

Kysyttävää opintojen aloituksesta?

Koulutusten yhteyshenkilöt vastaavat opintojen sisältöön liittyviin kysymyksiin ja opintotoimisto auttaa yleisissä opiskeluun liittyvissä asioissa. Yhteystiedot löydät koulutuskohtaisista ohjeista sivun alaosasta.

Hakijapalvelut neuvoo opiskelupaikan vastaanottamiseen ja todistuskopioiden lähettämiseen liittyvissä asioissa.

Uuden opiskelijan infopaketti

Opiskelijavalinnan tulosten julkaisu

Todistusvalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 29.5.2023 ja kaikki yhteishaun tulokset viimeistään 7.7.2023.

Xamkin koulutusten omien valintakokeiden ja valintatapojen sekä yamk-koulutusten tuloksia julkaistaan koulutuskohtaisesti sitä mukaa, kun tulokset valmistuvat. Saat sähköpostitse ilmoituksen sekä Opintopolusta että Xamkin hakijapalveluista, kun sinut on hyväksytty opiskelemaan Xamkiin. Seuraa hakutoiveidesi valinnan tulosten etenemistä Oma Opintopolku -palvelussa.

Kun kaikki yhteishaun valinnan tulokset on julkaistu (viimeistään 7.7.), saat sähköpostiisi yhteishaun tuloskirjeen. Tuloskirjeessä sinulle kerrotaan valintamenestyksesi kaikkien hakutoiveidesi osalta.

Opiskelijoita voidaan valita varasijoilta 1.8.2023 klo 15 saakka. Huomioi, että kaikissa koulutuksissa varasijat eivät ole käytössä tai niiden määrä voi olla rajattu.

Kevään yhteishaussa olet asettanut hakutoiveesi mieluisuusjärjestykseen ja sinulle voidaan tarjota haussa korkeintaan yhtä opiskelupaikkaa. Paikkaa tarjotaan hakutoivejärjestyksessä ylimmästä koulutuksesta, jossa pisteesi riittävät valintaan.

Jos tulet valituksi

 • ensimmäiseen hakutoiveeseesi: voit ottaa opiskelupaikan vastaan heti. Jos tulet valituksi todistusvalinnassa sinun ei tarvitse osallistua enää valintakokeisiin.
 • alemmista hakutoiveistasi: voit ottaa opiskelupaikan vastaan vasta, kun kaikki yhteishaun tulokset on julkaistu 7.7.

AMK-valintakokeeseen osallistuneella on oikeus tarkastella omia valintakoetietojaan 14 vrk:n muutoksenhakuaikana, joka alkaa valinnan tulosten julkaisemisesta.

Hakija voi tarkastella omia koevastauksia, oikeita vastauksia ja koekysymyksiä valvotusti sen ammattikorkeakoulun tiloissa, johon hän on joko hakenut tai jossa hän on osallistunut valintakokeeseen.

Xamkissa valintakoetietoja voi tarkastella ajanvarauksella (max. 30 min) Kouvolan tai Mikkelin kampuksella:

 • Kouvola: 12.7. tai 13.7. klo 9-15
 • Mikkeli: 12.7. tai 18.7. klo 9-15

Ajanvaraus on tehtävä viimeistään edellisenä arkipäivänä ennen haluttua ajankohtaa soittamalla Xamkin hakijapalveluihin: p. 044 702 8891 tai 040 585 6610 (ma-pe klo 9–15).

Tietoa muutoksenhausta opiskelijavalintapäätökseen löydät täältä.

Valintakoepisteet-palvelu

Näet AMK-valintakokeesta saamasi osiokohtaiset pisteet kirjautumalla Valintakoepisteet-palveluun. Palvelu aukeaa viimeistään 7.7. Lue lisää Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.

Opiskelupaikan vahvistamisen kolme vaihetta

Vahvista sinulle tarjottu opiskelupaikka 14.7.2023 klo 15 mennessä.

 • Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi Oma Opintopolku -palvelun kautta.
 • Jos sait opiskelupaikan varasijalta 7.7. jälkeen tai lisähausta, ota opiskelupaikka vastaan 7 vuorokauden kuluessa hyväksymisestä.
 • Jos et voi kirjautua Oma Opintopolku -palveluun verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla, ota yhteyttä hakijapalveluihin.
 • Jos et vastaanota opiskelupaikkaa määräaikaan mennessä, menetät sen.

Opiskelupaikan vastaanottaminen on sitova valinta, etkä voi enää myöhemmin peruuttaa tai muuttaa sitä. Sitova vastaanotto peruuttaa automaattisesti kaikki muut hakutoiveet sekä korkeakoulujen yhteis- että erillishauissa. Kun otat opiskelupaikan vastaan, et ole enää ensikertalainen.

Voit ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan syyslukukaudella 2023 alkavasta koulutuksesta.

Lue lisää opiskelupaikan vastaanottamisesta Opintopolusta.

Ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi ensimmäiselle lukuvuodelle.

 • Ilmoittautumislinkki tulee näkyviin sen jälkeen, kun olet ottanut opiskelupaikan sitovasti vastaan.
 • Ilmoittaudu opiskelupaikan vastaanottamisen määräaikaan mennessä.
  Jos otat opiskelupaikan vastaan, mutta jäät jonottamaan paikkaa ylemmästä hakutoiveesta, et voi vielä tehdä ilmoittautumista. Ilmoittaudu heti, kun opiskelupaikkasi varmistuu.

Lue lisää opiskelijaksi ilmoittautumisesta Opintopolusta.

Haluatko siirtää opintojen aloitusta?

Jos sinulla on hyväksyttävä lakisääteinen syy poissaoloilmoittautumiseen, voit siirtää opintojen aloitusta ottamalla opiskelupaikan vastaan, ilmoittautumalla poissaolevaksi opiskelijaksi ja toimittamalla todistuksen poissaolon syystä opiskelupaikan vastaanoton määräaikaan mennessä.

Hyväksyttäviä syitä poissaoloon ensimmäisenä lukuvuonna ovat ainoastaan seuraavat:

 1. Suoritat varusmies- siviili- tai naisten vapaaehtoista asepalvelusta
 2. Tarvitset vapaata opinnoista lapsesi hoitamiseksi tämän syntymän tai adoption yhteydessä
 3. Oma sairautesi tai vammasi estää opiskelun aloittamisen.

Lue ohjeet poissaolevaksi ilmoittautumiseen täältä

Tallenna puuttuvat todistuskopiot hakulomakkeelle 14.7. mennessä, jos sinulta on pyydetty niitä.

Yhteishaussa tarvittavat tutkinto- ja työtodistukset on pyydetty hakulomakkeelle jo hakuaikana. Jos hakulomakkeeltasi puuttuu opiskelijavalinnassa tarvittava todistuskopio, saat siitä sähköpostitse ilmoituksen Xamkin hakijapalveluista. Pääset hakulomakkeelle Oma Opintopolku -palvelun kautta.

Opiskelijavalinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes tarvittavat todistukset on tarkistettu. Tarkistus tehdään valtakunnallisesta suoritusrekisteristä tai hakulomakkeella olevista todistuskopioista.

Alkuperäiset todistukset tarkistetaan opintojen alussa vain siinä tapauksessa jos on jotain epäselvää.

Opiskelussa tarvittavat verkkotunnukset ja tietokone

Verkkotunnukset

Hae ennen opintojen alkua käyttöösi käyttäjätunnuksesi tunnistautumispalvelusta.

Tunnus on haettavissa noin 1-2 työpäivän kuluttua opiskelupaikan vastaanottamisen ja läsnäoloilmoittautumisen jälkeen.

Palvelu toimii verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ja aktivoidaksesi käyttäjätunnuksesi sinun tulee vaihtaa salasanasi palvelussa.

HUOM: Kirjoita myös käyttäjätunnus itsellesi ylös!

Salasanan vaihtaminen pitää viedä aina loppuun asti, kun sen aloittaa. Mikäli tunnistautuminen tai salasanan vaihto ei onnistu, kannattaa kokeilla myöhemmin uudelleen. Mikäli tunnistautuminen ei onnistu, tee palvelupyyntö IT-tuelle Xinfossa.

Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käytössä, saat käyttäjätunnuksesi opintotoimistosta. Tunnus lähetetään opintotoimistosta automaattisesti ennen opintojen alkua niille, joilla ei ole suomalaista henkilötunnusta. Ota tarvittaessa yhteyttä opintotoimistoon Xinfossa.

Oma tietokone opintoihin

Uusilta opiskelijoilta edellytetään opiskelussa omien tietokoneiden käyttöä. Tutustu Xamkin laitesuositukseen.

Käytä verkkotunnuksiasi jo ennen opintojen alkua

Suorita Xamk orientaatio verkossa

Tutustu Xamkissa opiskeluun ja palveluihin sekä digitaalisiin työvälineisiin kahdella verkko-opintojaksoilla:

Kurssi 1, Digitaaliset välineet: Xamk Digitaalinen ympäristö 2023
Kurssi 2, Opiskelu ja palvelut: Xamk Orientaatio 2023

Voit suorittaa opiskelukokonaisuuksia sinulle sopivaan aikaan. Suoritetut tehtävät säilyvät, vaikka välillä kirjaudut ulos. Kun olet suorittanut kaiken, voit tallentaa itsellesi todistuksen, jota voit hyödyntää osana Opinto- ja urasuunnittelun opintojaksoa.

Voit myös hankkia ensimmäiset 2 opintopistettä opiskelutaitoihin keskittyvällä opintojaksolla. Opiskelutaidot-opintojakso avautuu 7.8.2023, ja se koostuu 8 osiosta, jotka suoritettuasi opettaja merkitsee sinulle suorituksen Xamkin Peppi-järjestelmään.

Liity opintojaksolle tästä: Opiskelutaidot – minä vastuullisena opiskelijana

Ensimmäisellä kerralla sinulta kysytään opintojaksoavainta, ja se on: syksy23

Tutustu Lux-intranetiin

Voit kirjautua tunnuksillasi Xamkin intranetiin eli Luxiin. Kirjoita käyttäjätunnuksesi perään pääte @edu.xamk.fi. Opintojen aikana kaikki uutiset, ohjeet ja muut tiedot ovat luettavissa Luxista.

Lataa Tuudo-sovellus

Tuudo on mobiilisovellus, jonka kautta voit käyttää sisältöjä Xamkin eri verkkopalveluista kätevästi älypuhelimellasi. Tuudosta näet esim. tiedotteet, lukujärjestyksesi, opintosuoritukset ja päivän ruokalistat.

 1. Käy hakemassa Tuudo puhelimesi sovelluskaupasta (Google Play Store, Apple App Store) maksutta 
 2. Avaa Tuudo ja etsi korkeakoulujen aakkosellisesta listasta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk.
 3. Kirjaudu opiskelijatunnuksella ja pääset tutustumaan uuden opiskelijan orientaatiopolun lisäksi myös muihin sovelluksen osioihin.
 4. Tai klikkaa kohdasta uusi opiskelija-kohdasta ”sisään”, jos haluat kokeilla Tuudoa ilman kirjautumista. Tällöin sinulle avautuu vain uuden opiskelijan orientaatiopolku.  

Lataa sähköinen opiskelutodistus

Jos tarvitset todistusta opiskelupaikastasi Xamkissa ennen opintojen alkamista, voit käyttää todistuksena yhteishaussa lähetettyä tuloskirjettä tai hyväksymisilmoituksen liitteenä ollutta kirjettä.

Voit myös ladata sähköisesti varmennetun opiskelutodistuksen opiskelijarekisteri Pepistä. Pepissä valitse > Tilaukset > Valitse tulostettava todistus > Valitse kieli ja Tilaa > Hae sähköisesti allekirjoitettu opiskelutodistus Dokumentit-välilehdeltä.

Kampukset ja opiskelija-asunnot

Kotkan kampus

Kotka

Tutustu Kotkaan ja hae opiskelija-asuntoa.

Kouvola

Tutustu Kouvolaan ja hae opiskelija-asuntoa.

Mikkeli

Tutustu Mikkeliin ja hae opiskelija-asuntoa.

Savonlinna

Tutustu Savonlinnaan ja hae opiskelija-asuntoa.

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

Kaikki läsnäolevaksi ilmoittautuneet ammattikorkeakouluopiskelijat (amk ja yamk) kuuluvat YTHS:n terveydenhuoltopalvelujen piiriin.

Syksyllä 2023 opintonsa aloittavien tulee maksaa syyslukukautta koskeva maksu oma-aloitteisesti Kelan ohjeiden mukaan 30.9.2023 mennessä. 

Kaikki YTHS:n palveluihin oikeutetut opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun vuosittain Kelalle riippumatta siitä käyttävätkö terveydenhuollon palveluja. Maksusta ei voi saada vapautusta esimerkiksi siksi, että käyttää YTHS:n palvelujen sijaan työterveyshuollon palveluja, tai siksi, että ei saa opintotukea.

Palvelut ovat tarjolla ensisijaisesti opiskelupaikkakunnalla, mutta etäpalveluja voi käyttää paikkakunnasta riippumatta.

Maksuvelvollisia ovat myös ulkomaalaiset opiskelijat, joilla on tutkinnonsuoritusoikeus suomalaisessa korkeakoulussa. Terveydenhoitomaksua ei kuitenkaan tarvitse maksaa, jos opiskelija kuuluu toisen EU/ETA-valtion, Sveitsin tai Iso-Britannian sosiaaliturvan piiriin ja toimittaa siitä tarvittavan asiakirjan Kelalle. Opiskelija voi silti käyttää YTHS:n palveluita. Kun opiskelija asioi YTHS:ssä, hänen täytyy varautua esittämään voimassa oleva eurooppalainen sairaanhoitokortti (EHIC). Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin sosiaaliturvaan kuuluva opiskelija voi esittää myös Global Health Insurance -kortin (GHIC).

Katso video YTHS:n palveluista

Opintojen rahoittaminen

Tutkintoon johtava koulutus katsotaan päätoimiseksi opiskeluksi. 

Voit saada Kelan opintotukea ammattikorkeakouluopintoihin, mikäli täytät opintotuen saamisen yleiset edellytykset:

Opintotukea haetaan Kelan asiointipalvelun kautta. Voit hakea opintotukea koko säännönmukaiselle opiskeluajalle. Opintotukikuukausien määrä riippuu kuitenkin suoritettavan tutkinnon laajuudesta sekä siitä oletko nostanut opintotukea aiempiin korkeakouluopintoihin.

Opintotukeen kuuluvat opintoraha ja opintolainan valtiontakaus sekä osalle opiskelijoita myönnettävä asumislisä.

Voit olla oikeutettu opintolainahyvitykseen valmistumisen jälkeen, mikäli nostat opintolainaa ja suoritat tutkinnon määräajassa. Kela laskee, että opiskeluaikasi alkaa sen lukukauden alusta, jolloin olet saanut ensimmäisen opiskeluoikeutesi tutkinto-opintoihin missä tahansa korkeakoulussa. Opiskeluaikaan kuuluvat myös ne lukukaudet, jolloin olet ilmoittautunut poissaolevaksi tai opintosi ovat keskeytyneet.

Tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelevat ovat myös oikeutettuja ateriatuettuun ruokailuun. Paperisen ateriatukikortin voit pyytää opintojen alkaessa opiskelijapalveluneuvojalta tai voit ladata itsellesi Pivon sähköisen ateriatukikortin.

Ohjeet sähköisen ateriatukikortin käyttöönottoon:

 1. Lataa Pivo sovelluskaupasta ja ota käyttöön verkkopankkitunnuksillasi
 2. Valitse päävalikosta opiskelijakortti
 3. Valitse Tunnistautuminen-kohdasta Ateriatukikortti, mikäli et ole opiskelijakunta Kaakon jäsen
 4. Seuraa sovelluksen antamia ohjeita.

Opiskelijat saavat Kelan yleistä asumistukea samoin ehdoin kuin muutkin.

Työllisyysrahaston myöntämää aikuiskoulutustukea voivat saada työelämässä olevat palkansaajat ja yrittäjät, joilla on yhteensä vähintään kahdeksan vuotta työhistoriaa.

Lisäksi myöntämisehtona on osittaiselle tai kokonaan palkattomalle opintovapaalle jääminen työ- tai virkasuhteesta, joka on kestänyt vähintään vuoden ennen tuettavan opiskelun alkua. Aikuiskoulutustuen saajat voivat saada Kelasta opintolainan valtiontakauksen.

Jos olet työtön tai jäämässä työttömäksi, kysy TE-toimistosta opiskelusta työttömyysetuudella tuettuna.

Tutkinnon laajuus ja säännönmukainen opiskeluaika

 • 270 op: 4,5 vuotta
 • 240 op: 4 vuotta
 • 210 op: 3,5 vuotta
 • 90 op: 3 vuotta (päätoimista opiskelua 1,5 vuotta)
 • 60 op: 2 vuotta (päätoimista opiskelua 1 vuosi)

Opiskelijakunta ja opiskelijakortti

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – Opiskelijakunta Kaakko – toimii opiskelijoiden ja opiskelijaelämän tukijana kaikilla neljällä kampuksella – Kouvolassa, Kotkassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa. Opiskelijakunnan toimintaan ovat tervetulleita kaikki opiskelijakuntaan kuuluvat opiskelijat. Toimijoita haetaan ympäri vuoden, joten pidäthän silmät ja korvat auki, jos haluat päästä vaikuttamaan opiskelijan arkeen. Opiskelijakunta on apunasi ja tukenasi koko opintojesi ajan. Opiskelijakunnalla on kuusi työntekijää, mutta se on täysin opiskelijoiden hallinnoima taho.

Kun liityt jäseneksi opiskelijakuntaan, saat myös opiskelijakortin, joka oikeuttaa lukuisiin opiskelija-alennuksiin. Kortti on käytettävissä myös digitaalisesti sovelluksessa slice.fi. Saat opiskelijakunnalta viestin, kun opiskelijakorttisi on noudettavissa. Sitä ei automaattisesti postiteta sinulle kotiin, vaan postitusta tulee pyytää erikseen.

Opiskelijakunnan lakisääteisenä tarkoituksena on toimia jäsentensä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä sekä opiskeluun ja opiskelijan asemaan yhteiskunnassa liittyviä pyrkimyksiään. Tätä teemme mm. valitsemalla opiskelijoiden edustajia korkeakoulun työryhmiin aina korkeakoulun hallitusta myöten. Lisäksi organisoimme pari suurempaa opiskelijatapahtumaa vuodessa.

Osallistumalla opiskelijakunnan toimintaan opintojesi aikana saat kokemuksen, jollaista et muuten opiskeluelämästäsi saa. Voit hakeutua joko opiskelijakunnan hallitukseen, edustajistoon, työryhmiin tai vaikkapa korkeakoulun tutoriksi, jotka opiskelijakunta kouluttaa.

Opiskelijakunnan verkkosivuilta pääset liittymään jäseneksemme. Opiskelijakortin tilaamista varten tarvitset opiskelijanumerosi, joka löytyy Pepin etusivulta nimesi perästä.

Jos et liity jäseneksi, saat opintojen aloitusviikolla tietoa opintotoimistosta saatavista, opiskelijaetuuksiin oikeuttavista erillisistä todistuksista.

Koulutusten aloitusohjeet

Alapuolelta löydät koulutuskohtaiset tiedot opintojen aloituspaikasta ja -ajasta sekä muuta tärkeää tietoa opintojen aloittamisesta.

Lukujärjestykset löytyvät lukkarikoneesta ja tässä yksityiskohtainen ohje henkilökohtaisen lukujärjestyksen käyttämiseen. Ryhmäkohtaiset lukujärjestykset löydät helpoiten tällä ohjeella:

Avaa lukkarikone -> syötä koulutuskohtaisista aloitusohjeista saamasi ryhmätunnus kohtaan hae ryhmiä ja paina hae -> hakutuloksen tultua näkyviin paina +lisää -painiketta -> piilota hakutulokset -> kelaa kalenterinäkymä oikeaan ajankohtaan.

Opintotoimistot palvelevat myös kesän aikana Xinfon kautta.

AMK-tutkinnot päivätoteutuksena

 • Päiväopinnot alkavat 29.8.2023 klo 10.00 Savonlinnan kampuksella, osoitteessa Savonniemenkatu 6, Savonlinna.
 • Ryhmäsi tunnus on BISA23SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen, puh. 050 312 5037 Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Ritva Käyhkö, puh. 040 649 7513 , ritva.kayhko@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat 28.8.2023 klo 10.00 Kotkan kampuksella luokassa C3007, osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on ENKT23SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin, puh. 044 702 8442, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Jyri Mulari, puh. 044 702 8417, jyri.mulari@xamk.fi (31.7 alkaen), opiskelijavastaava Vesa Kankkunen, puh. 044 702 8277,  vesa.kankkunen@xamk.fi (31.7 alkaen)

 • Päiväopinnot alkavat 28.8.2023 klo 9.00 Kouvolan kampuksella, osoitteessa Paraatikenttä 7, Kouvola.
 • Ryhmäsi tunnus on GRKV23SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Laura Rytkönen, puh. 044 702 8256, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Katariina Silvola, p. 044 702 8563, katariina.silvola@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat 28.8.2023 klo 10.00 Kouvolan kampuksella, osoitteessa Paraatikenttä 7, Kouvola.
 • Ryhmäsi tunnus on ELKV23SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Mirka Jääskeläinen, puh. 044 702 8972, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Mari Järvenmäki, p. 050 379 6946 , mari.jarvenmaki@xamk.fi

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin, puh. 044 702 8442  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Kimmo Kääriäinen, puh. 050 434 7798, kimmo.kaariainen@xamk.fi, opiskelijavastaava Tomi Pahula, puh. 044 702 8249 tomi.pahula@xamk.fi

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Paula Saarinen puh. 044 702 8561, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Maisa Räsänen, puh. 044 702 8281, maisa.rasanen@xamk.fi

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen, puh. 050 312 5037 Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Sami Huoman, puh. 050 465 2942, sami.huoman@xamk.fi

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Anne Heikka, puh. 044 702 8705  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Salla Vaahersalo, puh. 050 432 0580, salla.vaahersalo@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat ma 28.8.2023 klo 10.00 Kotkan kampuksella, osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on MIKT23SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Koulutukseen hyväksyttävien tulee täyttää merimiesammatin edellyttämät terveydelliset vaatimukset. Ensimmäistä kertaa merenkulkualalle tulevan opiskelijan alkutarkastus suoritetaan merimiesterveyskeskuksessa merimieslääkärin toimesta. Varaa aika alkutarkastukseen mahdollisimman pian ja toimita merimiesterveyskeskuksen antama lääkärintodistus 31.7.2023 mennessä. Lisätietoa merimieslääkärintodistuksen hankkimisesta ja toimittamisesta: Merimieslääkärintarkastus – Xamk.Tutoreiden tervetuliaistoivotus uusille opiskelijoille (aukeaa uuteen välilehteen)

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin, puh. 044 702 8442  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Joni Hietakangas, puh. 044 702 8777, joni.hietakangas@xamk.fi,  opiskelijavastaava Marika Höglund, puh. 044 702 8720 marika.hoglund@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat ma 28.8.2023 klo 10.00 Kotkan kampuksella, osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on MSVKT23SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Koulutukseen hyväksyttävien tulee täyttää merimiesammatin edellyttämät terveydelliset vaatimukset. Ensimmäistä kertaa merenkulkualalle tulevan opiskelijan alkutarkastus suoritetaan merimiesterveyskeskuksessa merimieslääkärin toimesta. Varaa aika alkutarkastukseen mahdollisimman pian ja toimita merimiesterveyskeskuksen antama lääkärintodistus 31.7.2023 mennessä. Lisätietoa merimieslääkärintodistuksen hankkimisesta ja toimittamisesta: Merimieslääkärintarkastus – Xamk.Tutoreiden tervetuliaistoivotus uusille opiskelijoille (aukeaa uuteen välilehteen)

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin, puh. 044 702 8442  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava José Hernández, puh. 050 473 3364, jose.hernandez@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat ma 28.8.2023 klo 10.00 Kotkan kampuksella, osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on MKKT23SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Koulutukseen hyväksyttävien tulee täyttää merimiesammatin edellyttämät terveydelliset vaatimukset. Ensimmäistä kertaa merenkulkualalle tulevan opiskelijan alkutarkastus suoritetaan merimiesterveyskeskuksessa merimieslääkärin toimesta. Varaa aika alkutarkastukseen mahdollisimman pian ja toimita merimiesterveyskeskuksen antama lääkärintodistus 31.7.2023 mennessä. Lisätietoa merimieslääkärintodistuksen hankkimisesta ja toimittamisesta: Merimieslääkärintarkastus – Xamk.Tutoreiden tervetuliaistoivotus uusille opiskelijoille (aukeaa uuteen välilehteen)

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin, puh. 044 702 8442  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Joni Hietakangas, puh. 044 702 8777, joni.hietakangas@xamk.fi,  opiskelijavastaava Marika Höglund, puh. 044 702 8720 marika.hoglund@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat 7.8.2023 klo 10.00 Mikkelin kampuksella, osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on MEMI23SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Heti opintojen ensimmäisellä viikolla lähdemme maastoon opiskelemaan metsällisiä tietoja ja taitoja. Metsään ja suolle sopiva vaatetus sekä kompassi ja puukko ovat hyviä varusteita.
 • Xamkissa sovelletaan BYOD-periaatetta eli Bring Your Own Device – ota oma läppäri reppuun. Tutustu laitesuositukseen.
 • Kielten opetusta varten opintojen alussa järjestetään englannin ja ruotsin lähtötasotestit.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.Tutoreiden tervetuliaistoivotus uusille opiskelijoille (aukeaa uuteen välilehteen)

 

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Kati Taskinen, puh. 050 312 5033, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Timo Antero Leinonen, puh. 040 842 0627, timo.leinonen@xamk.fi,  opiskelijavastaava Kirsi Itkonen, puh. 040 842 0623, kirsi.itkonen@xamk.fi

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Rouhiainen, puh. 050 312 5027, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: lehtori Timo Mynttinen, puh. 050 312 4955, timo.mynttinen@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat 28.8.2023 klo 10.00 Kotkan kampuksella osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on POKT23SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Tutoreiden tervetuliaistoivotus uusille opiskelijoille (aukeaa uuteen välilehteen)

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin, puh. 044 702 8442  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Niina Mässeli, puh. 044  702 8900, niina.masseli@xamk.fi, opiskelijavastaava Anton Yrjönen, puh. 050 400 1080 anton.yrjonen@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat 28.8.2023 klo 10.00 Kotkan kampuksella osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on PTKT23SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Tutoreiden tervetuliaistoivotus uusille opiskelijoille (aukeaa uuteen välilehteen)

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin, puh. 044 702 8442  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Niina Mässeli, puh. 044  702 8900, niina.masseli@xamk.fi, opiskelijavastaava Jani Ahde, puh. 050 467 1420 jani.ahde@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat 28.8.2023 klo 9.00 verkossa, Teams.
 • 29.8.2023 klo 8.15 tapaamme Kotkan kampuksella tilassa C4011, osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on RAKT23SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Anne Heikka, puh. 044 702 8705  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Anu Kuusela, puh. 050 476 8477 anu.kuusela@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat 28.8.2023 klo 10.00 Kouvolan kampuksella, osoitteessa Paraatikenttä 7, Kouvola.
 • Ryhmäsi tunnus on ROKV23SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Tutoreiden tervetuliaistoivotus uusille opiskelijoille (aukeaa uuteen välilehteen)

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Anne Heikka, puh. 044 702 8705  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Teemu Jokela, puh. 050 468 8609 teemu.jokela@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat 28.8.2023 klo 9.00 Kouvolan kampuksella, osoitteessa Paraatikenttä 7, Kouvola.
 • Ryhmäsi tunnus on SKKV23SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Tutoreiden tervetuliaistoivotus uusille opiskelijoille (aukeaa uuteen välilehteen)

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Laura Rytkönen, puh. 044 702 8256, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutus-/opiskelijavastaava Heli Abdel-Rahman, p. 044 702 8477, heli.abdel-rahman@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat 28.8.2023 klo 10.00 Kotkan kampuksella, osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on SOKT23SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Lisätietoa: ohje rokotuksista ja rokotustodistus
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Tutoreiden tervetuliaistoivotus uusille opiskelijoille (aukeaa uuteen välilehteen)

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Anne Heikka, puh. 044 702 8705  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Johanna Jussila, puh. 044 702 8458 johanna.jussila@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat 28.8.2023 klo 10.00 Mikkelin kampuksella luokassa A117 (A-talo), osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on SOMI23SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Lisätietoa: ohje rokotuksista ja rokotustodistus
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Huom! Jos olet suorittanut avoimen amk:n sosionomi polkuopintoja tai sinulla on sosionomi opsin alkupuolen opintoja suoritettuna (ks. lukujärjestys somi23sp syksy 2023), tulethan mukaan meidän opiskelijavastaavien järjestämään Teams- tapaamiseen ke 16.8.23 klo 9-11 seuraavasta linkistä: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä
 • Ohjeistamme teitä opintojen alkuun saattamisessa sekä käymme läpi aloitusviikkoon osallistumista. Pidämme hopsit teidän kanssa 17-18.8.23, joten on hyvä, että varaatte ainakin jompaankumpaan päivään aikaa n. 1 tunnin verran hopsiin. Katsomme näitä aikoja sitten tarkemmin 16.8.23. klo 9-11 Teams -tapaamisessa.
 • Osaamisen tunnistamista ja tunnustamista (hyväksilukuja) varten varaa suorittamistasi opinnoista ja sosiaalialan työstä dokumentit mukaan hopsiin. Jokaisen kanssa katsotaan oma opintopolku eteenpäin hopsissa. Hopsissa on hyvä suunnitella mahdollista opinto- ja työvapaita yms. Tavoitteena on auttaa löytämään jokaiselle sopivia opintojakso toteutuksia syksylle -23. Huomaattehan myös harjoittelun mahdollisuuden syksyllä.

Tutoreiden tervetuliaistoivotus uusille opiskelijoille (aukeaa uuteen välilehteen)

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Puumalainen, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Mauno Saksio, puh. 040 842 0632 mauno.saksio@xamk.fi, opiskelijavastaava Karoliina Rötkö, puh. 040 668 2510, karoliina.rotko@xamk.fi, opiskelijavastaava Lea Saari-Kääriäinen, puh. 050 312 5110, lea.saari-kaariainen@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat 28.8.2023 klo 10.00 Savonlinnan kampuksella luokassa SA431, osoitteessa Savonniemenkatu 6, Savonlinna.
 • Ryhmäsi tunnus on KHSA23SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Tutoreiden tervetuliaistoivotus uusille opiskelijoille (aukeaa uuteen välilehteen)

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen, puh. 050 312 5037 Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Hanna-Leena Lipsanen, puh. 050 438 6912, hanna-leena.lipsanen@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat 28.8.2023 klo 9.00 Mikkelin kampuksella A-rakennuksessa luokkatilassa A241/A242, osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on STMI23SPA. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Rouhiainen, puh. 050 312 5027, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Teemu Manninen, puh. 050 448 7684, teemu.manninen@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat 28.8.2023 klo 10.00 Mikkelin kampuksella, osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on TTMI23SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Tutoreiden tervetuliaistoivotus uusille opiskelijoille (aukeaa uuteen välilehteen)

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Rouhiainen, puh. 050 312 5027, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Anna Forsström, puh. 040 190 5322, anna.forsstrom@xamk.fi, Henri Varis, puh. 050 475 7032, henri.varis@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat 28.8.2023 klo 10.00 Savonlinnan kampuksella, osoitteessa Savonniemenkatu 6, Savonlinna.
 • Ryhmäsi tunnus on PRSA23SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Tutoreiden tervetuliaistoivotus uusille opiskelijoille (aukeaa uuteen välilehteen)

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen, puh. 050 312 5037 Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Petteri Härkönen, puh. 040 185 1632, petteri.harkonen@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat 28.8.2023 klo 9.00 Kouvolan kampuksella, osoitteessa Paraatikenttä 7, Kouvola.
 • Ryhmäsi tunnus on THKV23SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Ota oma tietokone mukaan jo aloituspäivänä 28.8, koska teemme yhdessä ilmoittautumiset opintojaksoille ja tutustumme keskeisiin käytössä oleviin tietojärjestelmiin.
 • Ensimmäisen lukukauden opinnot toteutetaan pääasiassa lähitoteutuksena kampuksella, mutta opintoihin sisältyy myös verkko-opiskelupäiviä. Lähiopetuspäivinä järjestetään työpajoja, laboraatioita ja simulaatioita. Verkko-opiskelupäivinä opetus toteutetaan tietokoneen välityksellä Teamsin tai Zoomin kautta.
 • Lähiopetusten väliin jäävä aika on itsenäistä opiskelua, johon sinun on varattava riittävästi aikaa.
 • Lisäksi opinnot sisältävät vaihtelevan pituisia harjoittelujaksoja hoitotyön eri toimintaympäristöissä. Ensimmäinen harjoittelu on suunniteltu viikoille 47-50.
 • Lisätietoa: ohje rokotuksista ja rokotustodistus.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Paula Saarinen puh. 044 702 8561, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Sari Virkki, puh. 044 702 8456, sari.virkki@xamk.fi, opiskelijavastaava Pauliina Lehto, puh. 044 702 8436, pauliina.lehto@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat 29.8.2023 klo 8.00 Savonlinnan kampuksella, osoitteessa Savonniemenkatu 6, Savonlinna.
 • Ryhmäsi tunnus on TUSA23SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Tutoreiden tervetuliaistoivotus uusille opiskelijoille (aukeaa uuteen välilehteen)

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen, puh. 050 312 5037 Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Pia Jääskeläinen, puh. 040 667 2190 , pia.m.jaaskelainen@xamk.fi, opiskelijavastaava Anssi Heikkinen, puh. 050 409 8723, anssi.heikkinen@xamk.fi

 • Päiväopinnot alkavat 28.8.2023 klo 10.00 Mikkelin kampuksella, osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on YPMI23SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Tutoreiden tervetuliaistoivotus uusille opiskelijoille (aukeaa uuteen välilehteen)

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Puumalainen, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Hanne Salovaara-Pitkänen, puh. 050 312 4982, hanne.salovaara-pitkanen@xamk.fi

AMK-tutkinnot monimuoto- ja verkkototeutuksena

 • Opinnot alkavat yhteisesti 1.9.2023 klo 9.00 verkossa. Teams-linkki lähetetään sähköpostitse ennen aloitusta.
 • Ryhmäsi tunnus on DAKV23SV. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Laura Rytkönen, puh. 044 702 8256, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Jarkko Ansamäki, p. 044 702 8762, jarkko.ansamaki@xamk.fi

 • Monimuoto-opinnot alkavat 21.8.2023 klo 9.00 Kotkan kampuksella, osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on EHKT23SM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Aloitusviikolla (viikko 34) on 2–3 lähipäivää koululla. Ota tietokone jo ma 21.8. mukaan, koska teemme yhdessä ilmoittautumiset opintojaksoille.
 • Lisätietoa: ohje rokotuksista ja rokotustodistus
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Tutoreiden tervetuliaistoivotus uusille opiskelijoille (aukeaa uuteen välilehteen)

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Auli Kuusikunnas, puh. 044 702 8940, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutus-/opiskelijavastaava Jarno Hämäläinen, puh. 044 702 8751 jarno.hamalainen@xamk.fi

 • Monimuoto-opinnot alkavat 28.8.2023 klo 10.00 Savonlinnan kampuksella, osoitteessa Savonniemenkatu 6, Savonlinna.
 • Ryhmäsi tunnus on FTSA23SM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Lisätietoa: ohje rokotuksista ja rokotustodistus
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Tutoreiden tervetuliaistoivotus uusille opiskelijoille (aukeaa uuteen välilehteen)

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen, puh. 050 312 5037 Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Elina Päykkönen, puh. 040 182 9666, elina.paykkonen@xamk.fi

 • Monimuoto-opinnot alkavat 28.8.2023 klo 9.00 Kouvolan kampuksella, osoitteessa Paraatikenttä 7, Kouvola.
 • Ryhmäsi tunnus on GEKV23SM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Lisätietoa: ohje rokotuksista ja rokotustodistus
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Tutoreiden tervetuliaistoivotus uusille opiskelijoille (aukeaa uuteen välilehteen)

Yhteystiedot opintotoimistoon: Paula Saarinen puh. 044 702 8561, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutus-/opiskelijavastaava Merja Laitoniemi, puh. 044 702 8400, merja.laitoniemi@xamk.fi

 • Monimuoto-opinnot alkavat orientaatiopäivillä 28.-29.8.2023. Orientaatiopäivät alkavat ma 28.8. klo 10.00 verkossa (Teamsissa). Teams-linkki lähetetään sähköpostilla elokuussa noin viikkoa ennen opintojen alkua.
 • Ryhmäsi tunnus on HJMI23SM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Sanna Haapiainen, puh. 050 312 5032, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Pia Jääskeläinen, puh. 040 667 2190, pia.m.jaaskelainen@xamk.fi

 • Monimuoto-opinnot alkavat 28.8.2023 klo 9.00 Mikkelin kampuksella osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on LTMI23SM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Tutustu jo etukäteen liiketalouden opintoihin tekemällä ennakkotehtävät. Ennakkotehtävät aukeavat 1.8.2023 klo 8:00 ja pääset kirjautumaan Opinto- ja urasuunnittelun opintojaksolle Learnissa: Opintojakso: Opinto- ja urasuunnittelu, LTMI23SM (xamk.fi), opintojaksoavain: LTMI23SM. Klikkaa linkistä, kirjaudu Xamkin verkkotunnuksilla ja liity mukaan opintojaksolle.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Sanna Haapiainen, puh. 050 312 5032, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Liisa Laitinen, puh. 040  194 2984, liisa.laitinen@xamk.fi

 • Verkko-opinnot alkavat Teamsissa 30.8.2023 klo 9.00.
 • Ryhmäsi tunnus on LTMI23SVA tai LTMI23SVB. Orientaatiopäivien ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Tutustu jo etukäteen liiketalouden opintoihin tekemällä ennakkotehtävät. Ennakkotehtävät aukeavat 1.8.2023 klo 8:00 ja pääset kirjautumaan Opinto- ja urasuunnittelun opintojaksolle Learnissa: Opintojakso: Opinto- ja urasuunnittelu, LTMI23SV (xamk.fi) opintojaksoavain: LTMI23SV. Klikkaa linkistä, kirjaudu Xamkin verkkotunnuksilla ja liity mukaan opintojaksolle.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Sanna Haapiainen, puh. 050 312 5032, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Päivi Auvinen, puh. 050 312 5011 , paivi.auvinen@xamk.fi

 • Monimuoto-opinnot alkavat pe 1.9.2023 klo 9.30 Kotkan kampuksella, osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on LOKT23SM. Aloitusviikonlopun ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Anne Heikka, puh. 044 702 8705  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Lassi Leppänen, puh. 044 702 8462 lassi.leppanen@xamk.fi

 • Verkko-opinnot alkavat pe 1.9.2023 klo 9.30 Kotkan kampuksella, osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka.
 • Aloituspäiviin 1.9.-2.9.2023 osallistuminen ei ole pakollista, mutta se on kuitenkin erittäin suositeltavaa, että saat kaikki olennaiset tiedot ja valmiudet verkko-opintojen suorittamiseen. Jos et osallistu, niin ymmärrät samalla, että on omalla vastuullasi ottaa selvää aloituspäiviin sisältyvästä informaatiosta.
 • Ilmoita osallistumisestasi tai poisjäämisestä aloituspäiviin viimeistään 31.7.2023 lähettämällä sähköpostia opiskelijavastaavalle (kts. kohta koulutuksen yhteyshenkilö).
 • Ryhmäsi tunnus on LLKT23SV. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Anne Heikka, puh. 044 702 8705  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Suvi Johansson, suvi.johansson@xamk.fi

 • Opinnot alkavat 28.8.2023 klo 10.00 verkossa. Teams-linkki toimitetaan sinulle myöhemmin.
 • Ryhmäsi tunnus on MRKT23SV. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Puumalainen, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Hanna Ukkola, puh. 050 521 5515, hanna.ukkola@xamk.fi

 • Verkkopainotteiset monimuoto-opinnot alkavat 21.8.2023 klo 9.00 Kotkan kampuksella, osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka. Aloitusviikolla (viikko 34) on 2–3 lähipäivää koululla. Ota tietokone jo ma 21.8. mukaan, koska teemme yhdessä ilmoittautumiset opintojaksoille
 • Ryhmäsi tunnus on SHKT23SVM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Opinnoissa on verkko-opiskelupäiviä, jolloin osallistut opetukseen tietokoneen välityksellä Teamsin tai Zoomin kautta. Suuri osa näistä tunneista on vapaaehtoisia, mutta osallistuminen on suositeltavaa, osa tunneista on pakollisia ja tieto näistä löytyy lukujärjestyksestä.
 • Ensimmäisen lukukauden lähiopetuspäiviä koululla on noin joka toinen viikko 2 päivää ja silloin järjestetään mm. työpajat, laboraatiot ja simulaatiot.
 • Lähiopetusten väliin jäävä aika on itsenäistä opiskelua, johon sinun on varattava riittävästi aikaa. Ajanhallinta on tärkeä taito verkkopainotteisessa opiskelussa.
 • Lisäksi opinnot sisältävät vaihtelevan pituisia harjoittelujaksoja hoitotyön eri toimintaympäristöissä. Ensimmäinen harjoittelu on suunniteltu viikoille 47-50.
 • Lisätietoa: ohje rokotuksista ja rokotustodistus
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Tutoreiden tervetuliaistoivotus uusille opiskelijoille (aukeaa uuteen välilehteen)

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Auli Kuusikunnas, puh. 044 702 8940  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutus- ja opiskelijavastaava Sari Virkki, puh. 044 702 8456 sari.virkki@xamk.fi

 • Verkkopainotteiset monimuoto-opinnot alkavat 30.8.2023 klo 10.00 Mikkelin kampuksella, osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on SHMI23SVM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Lähiopetuspäivät ovat yleensä keskiviikko ja torstai
 • Lisätietoa: ohje rokotuksista ja rokotustodistus
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Tutoreiden tervetuliaistoivotus uusille opiskelijoille (aukeaa uuteen välilehteen)

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Kati Taskinen, puh. 050 312 5033 Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Riitta Riikonen, puh. 050 312 5047, riitta.riikonen@xamk.fi

 • Verkkopainotteiset monimuoto-opinnot alkavat 28.8.2023 klo 10.00 Savonlinnan kampuksella, osoitteessa Savonniemenkatu 6, Savonlinna.
 • Ryhmäsi tunnus on SHSA23SVM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Lisätietoa: ohje rokotuksista ja rokotustodistus
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Tutoreiden tervetuliaistoivotus uusille opiskelijoille (aukeaa uuteen välilehteen)

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen, puh. 050 312 5037 Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Pirjo Heimo, puh. 040 630 7764 , pirjo.heimo@xamk.fi

 • Monimuoto-opinnot alkavat HOPS-keskustelulla Teamsin välityksellä 25.8.2023. Ohjaava opettaja lähettää kutsun opiskelupaikan hyväksymisen jälkeen.
 • Ryhmäsi tunnus on STMI23SM.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Rouhiainen, puh. 050 312 5027, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Jyrki Liikanen, puh. 050 312 5051, jyrki.liikanen@xamk.fi

 • Verkko-opinnot alkavat ma 14.8.2023 verkossa. Ryhmän aloitustilaisuus pidetään ke 9.8.2023 klo 17 Teamsilla. Kutsu tilaisuuteen lähetetään viimeistään ma 7.8.2023.
 • Ryhmäsi tunnus on TKMI23SV.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Sanna Haapiainen, puh. 050 312 5032, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Marjo Puikkonen, puh. 040 629 9103, marjo.puikkonen@xamk.fi

 • Monimuoto-opinnot alkavat 31.8.2023 klo 10.00 Mikkelin kampuksella osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on YTMI23SM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Kontaktipäivät syksyllä 2023:
  31.8. – 2.9.
  7. – 9.9
  15. – 16.9.
  28. – 30.9.
  12. – 13.10.
  9. – 11.11.
  23. – 24.11.
  30.11. – 2.12.
  14. – 15.12.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Sanna Haapiainen, puh. 050 312 5032, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Tuula Kettunen, puh. 040 842 0502, tuula.kettunen@xamk.fi

Ylemmät AMK-tutkinnot

 • Yamk-opinnot alkavat 21.8.2023 klo 9.00 Kotkan kampuksella osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on AHKT23SY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Auli Kuusikunnas, puh. 044 702 8940  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutus-/opiskelijavastaava Niina Ervaala, puh. 044 702 8792 niina.ervaala@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat 30.8.2023 klo 9.00 Mikkelin kampuksella luokassa D210, osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on DHMI23SY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Kati Taskinen, puh. 050 312 5033, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Sari Laanterä, puh. 040 647 4520, sari.laantera@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat 24.8.2023 klo 9.00 Savonlinnan kampuksella, osoitteessa Savonniemenkatu 6, Savonlinna.
 • Ryhmäsi tunnus on DISA23SY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen, puh. 050 312 5037 Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Päivi Lifflander, puh. 050 312 5104, paivi.lifflander@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat 31.8.2023 klo 9.00 Kouvolan kampuksella, Paraatikenttä 7, Kouvola.
 • Aloituspäivät 31.8. – 1.9.2023 Kouvolan kampuksella lähiopetuksena. Läsnäolo erittäin suositeltavaa. Aloituspäivien ohjelma (PDF)
 • Ryhmäsi tunnus on HRKV23SY.
 • Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Paula Saarinen, puh. 044 7028561, paula.saarinen@xamk.fi

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Nina Hartikainen puh. 044 702 8569, nina.hartikainen@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat 24.8.2023 klo 9.00 Kouvolan kampuksella, osoitteessa Paraatikenttä 7, Kouvola. Ryhmässä aloittavien opiskelijoiden toivotaan osallistuvan opintojen aloituspäiviin kampuksella 24. ja 25.8.23 molempina päivinä klo 9–16.15.
 • Ryhmäsi tunnus on SOKV23SY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: Paula Saarinen puh. 044 702 8561, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Tuija Suikkanen-Malin, puh. 044 702 8411, tuija.suikkanen-malin@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat 30.8.2023 klo 8.15 verkossa.
 • Ryhmäsi tunnus on KRKV23SY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Syyslukukauden verkko-opetuksen ajoitus
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Laura Rytkönen, puh. 044 702 8256, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutus-/opiskelijavastaava Vertti Vallenius, p. 050 413 9756, vertti.vallenius@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat 24.8.2023 klo 10.00 Mikkelin kampuksella, osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on KLMI23SY. Aloituspäivät ovat lähiopetusta 24.-25.8.2023.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Sanna Haapiainen, puh. 050 312 5032, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: vastuuyliopettaja, opiskelijavastaava Heli Kesämaa, puh. 050 591 3215, heli.kesamaa@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat 30.8.2023 klo 10.00 Mikkelin kampuksella luokassa D117, osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on KAMI23SY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Kati Taskinen, puh. 050 312 5033, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Marja-Liisa Rissanen, puh. 050 439 9001, marja-liisa.rissanen@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat 31.8.2023 klo 16.30 verkossa/Kotkan kampuksella, osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka. Aloitusinfoon voit osallistua etänä Teams:sissä lukujärjestyksestä löytyvänä ajankohtana linkin kautta, joka myös löytyy lukujärjestyksestä Tai vaihtoehtoisesti paikan päällä kampuksella luokassa BK0131.
 • Ryhmäsi tunnus on KTKT23SY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin, puh. 044 702 8442  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Kimmo Kääriäinen, puh. 050 434 7798, kimmo.kaariainen@xamk.fi, opiskelijavastaava Vesa Kankare, puh. 044 702 8293, vesa.kankare@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat 24.8.2023 klo 9.00 Mikkelin kampuksella, osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on MRMI23SVY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Puumalainen, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Kirsi Kuusisto, puh. 050 522 2973, kirsi.kuusisto@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat 24.8.2023 klo 9.00 Kotkan kampuksella luokassa C1025, osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on MHKT23SY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin, puh. 044 702 8442  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Joel Paananen, puh. 044 702 8589, joel.paananen@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat 25.8.2023 Mikkelin kampuksella, osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on MLMI23SY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Syyslukukauden muu opetus:
  • 7.-8.9. metsäpalvelujen kehittäminen
  • 5.-6.10. metsäpalvelujen kehittäminen
  • 2.-3.11. digitaalisuus metsäasiantuntijan työvälineenä
  • 30.11.-1.12. digitaalisuus metsäasiantuntijan työvälineenä

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Kati Taskinen, puh. 050 312 5033, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Pasi Pakkala, puh. 0400 780 029, pasi.pakkala@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat 21.8.2023 klo 9.00-16.00 Kotkan kampuksella osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on MIEKT23SY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Kontaktiopetusta opintojen aloitusviikolla 34, ma-to.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Auli Kuusikunnas, puh. 044 702 8940  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutus-/opiskelijavastaava, yliopettaja Anita Näslindh-Ylispangar, puh. 050 476 0289 anita.naslindh-ylispangar@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat ke 30.8.2023 klo 9.00-15.30 Savonlinnan kampuksella teorialuokassa SA328, osoitteessa Savonniemenkatu 6, Savonlinna. Myös to ja pe 31.8.-1.9.2023 työskennellään kampuksella lähiopetuspäivien merkeissä. Perjantaina 1.9. ohjelma päättyy klo 14.00.
 • Ryhmäsi tunnus on MOSA23SY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Opinnoissa edellytetään aktiivista osallistumista lähiopetuspäiville ja ryhmän työskentelyyn.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen, puh. 050 312 5037 Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Outi Ilves, puh. 050 597 9058, outi.ilves@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat 21.-22.8.2023 Mikkelin kampuksella, osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on NKMI23SVY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Syyslukukauden muu opetus:
  • 18.-19.9. lähiopetus Mikkelissä
  • 16.-17.10. lähiopetus Mikkelissä
  • 30.10. verkko-opetus (2h)
  • 13.11. verkko-opetus (8h)
  • 11.-12.12. verkko-opetus (8+8h)
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Puumalainen, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: yliopettaja Pekka Penttinen, puh. 040 829 8471, pekka.penttinen@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat 31.8.2023 klo 9.00 Kouvolan kampuksella osoitteessa Paraatikenttä 7, Kouvola.
 • Ryhmäsi tunnus on PAKV23SY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Laura Rytkönen, puh. 044 702 8256, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutus-/opiskelijavastaava Sanna Haapanen, p. 044 702 8967, sanna.haapanen@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat lauantaina 19.8.2023 klo 9.00 Kotkan kampuksella, osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on MJKT23SVY ja syyslukukauden ohjelma on seuraava:
  • 19.8.2023 klo 9 – 16 Aloitus Lähiopetus Xamkin Kotkan kampus
  • 29.8.2023 16 – 19 Projekti-liiketoiminta ja johtaminen Verkko-opetus
  • 12.9.2023 16 – 19 Projekti-liiketoiminta ja johtaminen Verkko-opetus
  • 26.9.2023 16 – 19 Projekti-liiketoiminta ja johtaminen Verkko-opetus
  • 3.10.2023 16 – 19 Sertifikaattikoe Verkko-opetus
  • 10.10.2023 16 – 19 Uusintakoe Verkko-opetus (vain niille, jotka eivät ole läpäisseet koetta)
  • 31.10.2023 16 – 19 Projekti- ja myyntijohtamisen seminaari Verkko-opetus
  • 7.11.2023 16 – 19 Projekti- ja myyntijohtamisen seminaari Verkko-opetus
  • 18.11.2023 9 – 16 Projekti- ja myyntijohtamisen seminaari Lähiopetus Xamkin Mikkelin kampus
  • 28.11.2023 16 – 19 Projekti- ja myyntijohtamisen seminaari Verkko-opetus
  • 12.12.2023 16 – 19 Projekti- ja myyntijohtamisen seminaari Verkko-opetus
 • Syyslukukaudella opiskellaan lisäksi opintojakso Myyntipsykologia, joka toteutetaan itsenäisenä omatahtisena verkko-opiskeluna.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin, puh. 044 702 8442  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Matti Koivisto, puh. 050 312 4999, matti.koivisto@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat 17.8.2023 klo 9.00 Savonlinnan kampuksella, osoitteessa Savonniemenkatu 6, Savonlinna.
 • Ryhmäsi tunnus on SJSA23SY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen, puh. 050 312 5037 Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Anna Makkonen, puh. 040 626 0125, anna.makkonen@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat 18.8.2023 klo 12.00 hybridinä sekä verkossa että Mikkelin kampuksella luokassa D128, osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on SVMI23SY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Rouhiainen, puh. 050 312 5027, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Juha Korpijärvi, puh. 050 312 5060, juha.korpijarvi@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat 30.8.2023 klo 10.00 Mikkelin kampuksella A-rakennuksen luokkatilassa A231, osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on TTMI23SY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Rouhiainen, puh. 050 312 5027, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Mika Kuusela, puh. 050 312 5138, mika.kuusela@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat 15.8.2023 klo 9.00 Kotkan kampuksella luokassa B3004, osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on TEKT23SY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Auli Kuusikunnas, puh. 044 702 8940  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Virpi Maijala, puh. 050 470 4931 virpi.maijala@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat to 31.8.2023 klo 9.00 verkossa/Teamsissä, kutsu ja linkki Teams -tapaamiseen toimitetaan valituille opiskelijoille etukäteen.
 • Ryhmäsi tunnus on TTJKV23SVY. Aloituspäivien (31.8.-1.9.2023) ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Syksyn 2023 etäopetuspäivät ovat seuraavat:
  • To-pe 31.8.-1.9.2023
  • Pe 29.9.2023
  • Pe 20.10.2023
  • Pe 24.11.2023

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Anne Heikka, puh. 044 702 8705  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutus-/opiskelijavastaava Minna Porasmaa, puh. 050 349 3126 minna.porasmaa@xamk.fi

 • Yamk-opinnot alkavat 31.8.2023 klo 9.00 Mikkelin kampuksella osoitteessa Patteristonkatu 3, 50100 Mikkeli, A-rakennus, luokka A240.
 • Aloitusjakson ensimmäisestä päivästä voi olla pois vain ylivoimaisen esteen sattuessa, ja esteestä on esitettävä luotettava selvitys koulutusohjelman vastuuopettajalle (arto.sormunen@xamk.fi).
 • Ryhmäsi tunnus on YTMI23SY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Lisätietoja aloituksesta
 • Koulutus järjestetään verkkopainotteisina monimuoto-opintoina eli voit opiskella työn ohella. Työpaikka ei kuitenkaan ole edellytys. Opinnot sisältävät lähiopetusta, verkko-opetusta, itsenäistä ja ryhmätyöskentelyä.
 • Kontaktiopetusta on kerrallaan 1 päivä kuukaudessa. Koulutuksen kontaktipäivät voivat olla joko lähipäiviä Mikkelin kampuksella tai etäpäiviä etäyhteydellä. Kontaktipäivillä annetaan harjoitustehtäviä, jotka tehdään yksin tai ryhmissä ja jotka ovat yleensä palautettava ennen seuraavaa opetusjaksoa. Tarvittavat materiaalit ovat saatavissa sähköisestä oppimisalustasta (Learn) tai e-kirjastosta.
 • Opintojesi alussa käynnistetään koulutuksesi opiskelijavastaavan kanssa henkilökohtainen opiskelusuunnitelmasi (HOPS), joka tukee opintojesi etenemistä ja ammatillista kasvuasi. Voit siten rakentaa urapolkuasi HOPSisi mukaisesti ammatillista kasvuasi parhaiten palvelevien opintojaksojen avulla.
 • Syksyn 2023 ydinosaamisen opintojaksot (hallinto ja lainsäädäntö, kehittämisen työkalut) ja kontaktiopetuksen ajankohdat: 31.8, 20.9., 18.10., 15.11., 8.12.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Sanna Haapiainen, puh. 050 312 5032, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Arto Sormunen, puh. 050 312 5055, arto.sormunen@xamk.fi, opiskelijavastaava Liisa Routaharju, puh. 040 182 7133, liisa.routaharju@xamk.fi