Tervetuloa opiskelemaan Xamkiin!

Kysyttävää opintojen aloituksesta?

Koulutusten yhteyshenkilöt vastaavat opintojen sisältöön liittyviin kysymyksiin ja opintotoimisto auttaa yleisissä opiskeluun liittyvissä asioissa. Yhteystiedot löydät koulutuskohtaisista ohjeista sivun alaosasta.

Hakijapalvelut neuvoo opiskelupaikan vastaanottamiseen ja todistuskopioiden lähettämiseen liittyvissä asioissa.

Uuden opiskelijan infopaketti

Opiskelijavalinnan tulosten julkaisu

Todistusvalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 18.10.2023 ja kaikki yhteishaun tulokset viimeistään 24.11.2023.

Xamkin koulutusten omien valintakokeiden ja valintatapojen sekä yamk-koulutusten tuloksia julkaistaan koulutuskohtaisesti sitä mukaa, kun tulokset valmistuvat. Saat sähköpostitse ilmoituksen sekä Opintopolusta että Xamkin hakijapalveluista, kun sinut on hyväksytty opiskelemaan Xamkiin. Seuraa hakutoiveidesi valinnan tulosten etenemistä Oma Opintopolku -palvelussa.

Kun kaikki yhteishaun valinnan tulokset on julkaistu, saat sähköpostiisi yhteishaun tuloskirjeen. Tuloskirjeessä sinulle kerrotaan valintamenestyksesi kaikkien hakutoiveidesi osalta.

Opiskelijoita voidaan valita varasijoilta 12.12.2023 klo 15 saakka. Huomioi, että kaikissa koulutuksissa varasijat eivät ole käytössä tai niiden määrä voi olla rajattu.

Yhteishaussa olet asettanut hakutoiveesi mieluisuusjärjestykseen ja sinulle voidaan tarjota haussa korkeintaan yhtä opiskelupaikkaa. Paikkaa tarjotaan hakutoivejärjestyksessä ylimmästä koulutuksesta, jossa pisteesi riittävät valintaan.

Jos tulet valituksi

 • ensimmäiseen hakutoiveeseesi: voit ottaa opiskelupaikan vastaan heti. Jos tulet valituksi todistusvalinnassa sinun ei tarvitse osallistua enää valintakokeisiin.
 • alemmista hakutoiveistasi: voit ottaa opiskelupaikan vastaan vasta, kun kaikki yhteishaun tulokset on julkaistu.

AMK-valintakokeeseen osallistuneella on oikeus tarkastella omia valintakoetietojaan 14 vrk:n muutoksenhakuaikana, joka alkaa valinnan tulosten julkaisemisesta.

Hakija voi tarkastella omia koevastauksia, oikeita vastauksia ja koekysymyksiä valvotusti sen ammattikorkeakoulun tiloissa, johon hän on joko hakenut tai jossa hän on osallistunut valintakokeeseen.

Xamkissa valintakoetietoja voi tarkastella ajanvarauksella (max. 30 min) Kouvolan tai Mikkelin kampuksella. Ajanvaraus on tehtävä viimeistään edellisenä arkipäivänä ennen haluttua ajankohtaa soittamalla Xamkin hakijapalveluihin: p. 044 702 8891 tai 040 585 6610 (ma-pe klo 9–15).

Tietoa muutoksenhausta opiskelijavalintapäätökseen löydät täältä.

Valintakoepisteet-palvelu

Näet AMK-valintakokeesta saamasi osiokohtaiset pisteet kirjautumalla Valintakoepisteet-palveluun.

Opiskelupaikan vahvistamisen kolme vaihetta

Vahvista sinulle tarjottu opiskelupaikka 1.12.2023 klo 15 mennessä.

 • Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi Oma Opintopolku -palvelun kautta.
 • Jos sait opiskelupaikan varasijalta 24.11. jälkeen tai lisähausta, ota opiskelupaikka vastaan 7 vuorokauden kuluessa hyväksymisestä.
 • Jos et voi kirjautua Oma Opintopolku -palveluun verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla, ota yhteyttä hakijapalveluihin.
 • Jos et vastaanota opiskelupaikkaa määräaikaan mennessä, menetät sen.

Opiskelupaikan vastaanottaminen on sitova valinta, etkä voi enää myöhemmin peruuttaa tai muuttaa sitä. Sitova vastaanotto peruuttaa automaattisesti kaikki muut hakutoiveet sekä korkeakoulujen yhteis- että erillishauissa. Kun otat opiskelupaikan vastaan, et ole enää ensikertalainen.

Voit ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan kevätlukukaudella 2024 alkavasta koulutuksesta.

Lue lisää opiskelupaikan vastaanottamisesta Opintopolusta.

Ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi kevätlukukaudelle 2024.

 • Ilmoittautumislinkki tulee näkyviin sen jälkeen, kun olet ottanut opiskelupaikan sitovasti vastaan.
 • Ilmoittaudu opiskelupaikan vastaanottamisen määräaikaan mennessä.
 • Jos otat opiskelupaikan vastaan, mutta jäät jonottamaan paikkaa ylemmästä hakutoiveesta, et voi vielä tehdä ilmoittautumista. Ilmoittaudu heti, kun opiskelupaikkasi varmistuu.

Lue lisää opiskelijaksi ilmoittautumisesta Opintopolusta.

Haluatko siirtää opintojen aloitusta?

Jos sinulla on hyväksyttävä lakisääteinen syy poissaoloilmoittautumiseen, voit siirtää opintojen aloitusta ottamalla opiskelupaikan vastaan, ilmoittautumalla poissaolevaksi opiskelijaksi ja toimittamalla todistuksen poissaolon syystä opiskelupaikan vastaanoton määräaikaan mennessä.

Hyväksyttäviä syitä poissaoloon ensimmäisenä lukuvuonna ovat ainoastaan seuraavat:

 1. Suoritat varusmies- siviili- tai naisten vapaaehtoista asepalvelusta
 2. Tarvitset vapaata opinnoista lapsesi hoitamiseksi tämän syntymän tai adoption yhteydessä
 3. Oma sairautesi tai vammasi estää opiskelun aloittamisen.

Lue ohjeet poissaolevaksi ilmoittautumiseen täältä

Tallenna puuttuvat todistuskopiot hakulomakkeelle 1.12. mennessä, jos sinulta on pyydetty niitä.

Yhteishaussa tarvittavat tutkinto- ja työtodistukset on pyydetty hakulomakkeelle jo hakuaikana. Jos hakulomakkeeltasi puuttuu opiskelijavalinnassa tarvittava todistuskopio, saat siitä sähköpostitse ilmoituksen Xamkin hakijapalveluista. Pääset hakulomakkeelle Oman Opintopolun kautta.

Opiskelijavalinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes tarvittavat todistukset on tarkistettu. Tarkistus tehdään valtakunnallisesta suoritusrekisteristä tai hakulomakkeella olevista todistuskopioista.

Alkuperäiset todistukset tarkistetaan opintojen alussa vain siinä tapauksessa jos toimitetuissa dokumenteissa on jotain epäselvää.

Opiskelussa tarvittavat verkkotunnukset ja tietokone

Verkkotunnukset

Hae ennen opintojen alkua käyttöösi käyttäjätunnuksesi tunnistautumispalvelusta.

Tunnus on haettavissa noin 1-2 työpäivän kuluttua opiskelupaikan vastaanottamisen ja läsnäoloilmoittautumisen jälkeen.

Palvelu toimii verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ja aktivoidaksesi käyttäjätunnuksesi sinun tulee vaihtaa salasanasi palvelussa.

HUOM: Kirjoita myös käyttäjätunnus itsellesi ylös!

Salasanan vaihtaminen pitää viedä aina loppuun asti, kun sen aloittaa. Mikäli tunnistautuminen tai salasanan vaihto ei onnistu, kannattaa kokeilla myöhemmin uudelleen. Mikäli tunnistautuminen ei onnistu, tee palvelupyyntö IT-tuelle Xinfossa.

Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käytössä, saat käyttäjätunnuksesi opintotoimistosta. Tunnus lähetetään opintotoimistosta automaattisesti ennen opintojen alkua niille, joilla ei ole suomalaista henkilötunnusta. Ota tarvittaessa yhteyttä opintotoimistoon Xinfossa.

Oma tietokone opintoihin

Uusilta opiskelijoilta edellytetään opiskelussa omien tietokoneiden käyttöä. Tutustu Xamkin laitesuositukseen.

Käytä verkkotunnuksiasi jo ennen opintojen alkua

Suorita Xamk orientaatio verkossa

Tutustu Xamkissa opiskeluun ja palveluihin sekä digitaalisiin työvälineisiin kahdella verkko-opintojaksoilla:

Kurssi 1, Digitaaliset välineet: Xamk Digitaalinen ympäristö 2023
Kurssi 2, Opiskelu ja palvelut: Xamk Orientaatio 2023

Voit suorittaa opiskelukokonaisuuksia sinulle sopivaan aikaan. Suoritetut tehtävät säilyvät, vaikka välillä kirjaudut ulos. Kun olet suorittanut kaiken, voit tallentaa itsellesi todistuksen, jota voit hyödyntää osana Opinto- ja urasuunnittelun opintojaksoa.

Voit myös hankkia ensimmäiset 2 opintopistettä opiskelutaitoihin keskittyvällä opintojaksolla. Opiskelutaidot-opintojakso avautuu 7.8.2023, ja se koostuu 8 osiosta, jotka suoritettuasi opettaja merkitsee sinulle suorituksen Xamkin Peppi-järjestelmään.

Liity opintojaksolle tästä: Opiskelutaidot – minä vastuullisena opiskelijana

Ensimmäisellä kerralla sinulta kysytään opintojaksoavainta, ja se on: syksy23

Tutustu Lux-intranetiin

Voit kirjautua tunnuksillasi Xamkin intranetiin eli Luxiin. Kirjoita käyttäjätunnuksesi perään pääte @edu.xamk.fi. Opintojen aikana kaikki uutiset, ohjeet ja muut tiedot ovat luettavissa Luxista.

Lataa Tuudo-sovellus

Tuudo on mobiilisovellus, jonka kautta voit käyttää sisältöjä Xamkin eri verkkopalveluista kätevästi älypuhelimellasi. Tuudosta näet esim. tiedotteet, lukujärjestyksesi, opintosuoritukset ja päivän ruokalistat.

 1. Käy hakemassa Tuudo puhelimesi sovelluskaupasta (Google Play Store, Apple App Store) maksutta 
 2. Avaa Tuudo ja etsi korkeakoulujen aakkosellisesta listasta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk.
 3. Kirjaudu opiskelijatunnuksella ja pääset tutustumaan uuden opiskelijan orientaatiopolun lisäksi myös muihin sovelluksen osioihin.
 4. Tai klikkaa kohdasta uusi opiskelija-kohdasta ”sisään”, jos haluat kokeilla Tuudoa ilman kirjautumista. Tällöin sinulle avautuu vain uuden opiskelijan orientaatiopolku.  

Lataa sähköinen opiskelutodistus

Jos tarvitset todistusta opiskelupaikastasi Xamkissa ennen opintojen alkamista, voit käyttää todistuksena yhteishaussa lähetettyä tuloskirjettä tai hyväksymisilmoitusta.

Voit myös ladata sähköisesti varmennetun opiskelutodistuksen opiskelijarekisteri Pepistä. Pepissä valitse > Tilaukset > Valitse tulostettava todistus > Valitse kieli ja Tilaa > Hae sähköisesti allekirjoitettu opiskelutodistus Dokumentit-välilehdeltä.

Kampukset ja opiskelija-asunnot

Kotkan kampus

Kotka

Tutustu Kotkaan ja hae opiskelija-asuntoa.

Kouvola

Tutustu Kouvolaan ja hae opiskelija-asuntoa.

Mikkeli

Tutustu Mikkeliin ja hae opiskelija-asuntoa.

Savonlinna

Tutustu Savonlinnaan ja hae opiskelija-asuntoa.

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

Kaikki läsnäolevaksi ilmoittautuneet ammattikorkeakouluopiskelijat (amk ja yamk) kuuluvat YTHS:n terveydenhuoltopalvelujen piiriin.

Keväällä 2024 opintonsa aloittavien tulee maksaa kevätlukukautta koskeva maksu oma-aloitteisesti Kelan ohjeiden mukaan 31.1.2024 mennessä. 

Kaikki YTHS:n palveluihin oikeutetut opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun vuosittain Kelalle riippumatta siitä käyttävätkö terveydenhuollon palveluja. Maksusta ei voi saada vapautusta esimerkiksi siksi, että käyttää YTHS:n palvelujen sijaan työterveyshuollon palveluja, tai siksi, että ei saa opintotukea.

Palvelut ovat tarjolla ensisijaisesti opiskelupaikkakunnalla, mutta etäpalveluja voi käyttää paikkakunnasta riippumatta.

Maksuvelvollisia ovat myös ulkomaalaiset opiskelijat, joilla on tutkinnonsuoritusoikeus suomalaisessa korkeakoulussa. Terveydenhoitomaksua ei kuitenkaan tarvitse maksaa, jos opiskelija kuuluu toisen EU/ETA-valtion, Sveitsin tai Iso-Britannian sosiaaliturvan piiriin ja toimittaa siitä tarvittavan asiakirjan Kelalle. Opiskelija voi silti käyttää YTHS:n palveluita. Kun opiskelija asioi YTHS:ssä, hänen täytyy varautua esittämään voimassa oleva eurooppalainen sairaanhoitokortti (EHIC). Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin sosiaaliturvaan kuuluva opiskelija voi esittää myös Global Health Insurance -kortin (GHIC).

Katso video YTHS:n palveluista

Päihteiden väärinkäyttö opiskeluaikana aiheuttaa riskejä ja haittoja

Päihteiden väärinkäyttö opiskeluaikana aiheuttaa riskejä ja haittoja. Terveydellisten, sosiaalisten tai taloudellisten ongelmien lisäksi riskejä voi aiheutua myös muille kuin opiskelijalle itselleen.

Tämä koskee kaikkia aloja, mutta erityisesti sosiaali- ja terveysalaa, jossa väärinkäytöstä voi olla vaarallisia seurauksia asiakkaille ja potilaille. Sote-alalla päihteiden väärinkäytöstä voi vakavimmillaan seurata opiskelijalle opiskeluoikeuden menettäminen.

Opintojen rahoittaminen

Tutkintoon johtava koulutus katsotaan päätoimiseksi opiskeluksi. 

Voit saada Kelan opintotukea ammattikorkeakouluopintoihin, mikäli täytät opintotuen saamisen yleiset edellytykset:

Opintotukea haetaan Kelan asiointipalvelun kautta. Voit hakea opintotukea koko säännönmukaiselle opiskeluajalle. Opintotukikuukausien määrä riippuu kuitenkin suoritettavan tutkinnon laajuudesta sekä siitä oletko nostanut opintotukea aiempiin korkeakouluopintoihin.

Opintotukeen kuuluvat opintoraha ja opintolainan valtiontakaus sekä osalle opiskelijoita myönnettävä asumislisä.

Voit olla oikeutettu opintolainahyvitykseen valmistumisen jälkeen, mikäli nostat opintolainaa ja suoritat tutkinnon määräajassa. Kela laskee, että opiskeluaikasi alkaa sen lukukauden alusta, jolloin olet saanut ensimmäisen opiskeluoikeutesi tutkinto-opintoihin missä tahansa korkeakoulussa. Opiskeluaikaan kuuluvat myös ne lukukaudet, jolloin olet ilmoittautunut poissaolevaksi tai opintosi ovat keskeytyneet.

Tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelevat ovat myös oikeutettuja ateriatuettuun ruokailuun. Paperisen ateriatukikortin voit pyytää opintojen alkaessa opiskelijapalveluneuvojalta tai voit ladata itsellesi Pivon sähköisen ateriatukikortin.

Ohjeet sähköisen ateriatukikortin käyttöönottoon:

 1. Lataa Pivo sovelluskaupasta ja ota käyttöön verkkopankkitunnuksillasi
 2. Valitse päävalikosta opiskelijakortti
 3. Valitse Tunnistautuminen-kohdasta Ateriatukikortti, mikäli et ole opiskelijakunta Kaakon jäsen
 4. Seuraa sovelluksen antamia ohjeita.

Opiskelijat saavat Kelan yleistä asumistukea samoin ehdoin kuin muutkin.

Työllisyysrahaston myöntämää aikuiskoulutustukea voivat saada työelämässä olevat palkansaajat ja yrittäjät, joilla on yhteensä vähintään kahdeksan vuotta työhistoriaa.

Lisäksi myöntämisehtona on osittaiselle tai kokonaan palkattomalle opintovapaalle jääminen työ- tai virkasuhteesta, joka on kestänyt vähintään vuoden ennen tuettavan opiskelun alkua. Aikuiskoulutustuen saajat voivat saada Kelasta opintolainan valtiontakauksen.

Jos olet työtön tai jäämässä työttömäksi, kysy TE-toimistosta opiskelusta työttömyysetuudella tuettuna.

Tutkinnon laajuus ja säännönmukainen opiskeluaika

 • 270 op: 4,5 vuotta
 • 240 op: 4 vuotta
 • 210 op: 3,5 vuotta
 • 90 op: 3 vuotta (päätoimista opiskelua 1,5 vuotta)
 • 60 op: 2 vuotta (päätoimista opiskelua 1 vuosi)

Opiskelijakunta ja opiskelijakortti

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – Opiskelijakunta Kaakko – toimii opiskelijoiden ja opiskelijaelämän tukijana kaikilla neljällä kampuksella – Kouvolassa, Kotkassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa. Opiskelijakunnan toimintaan ovat tervetulleita kaikki opiskelijakuntaan kuuluvat opiskelijat. Toimijoita haetaan ympäri vuoden, joten pidäthän silmät ja korvat auki, jos haluat päästä vaikuttamaan opiskelijan arkeen. Opiskelijakunta on apunasi ja tukenasi koko opintojesi ajan. Opiskelijakunnalla on kuusi työntekijää, mutta se on täysin opiskelijoiden hallinnoima taho.

Kun liityt jäseneksi opiskelijakuntaan, saat myös opiskelijakortin, joka oikeuttaa lukuisiin opiskelija-alennuksiin. Kortti on käytettävissä myös digitaalisesti sovelluksessa slice.fi. Saat opiskelijakunnalta viestin, kun opiskelijakorttisi on noudettavissa. Sitä ei automaattisesti postiteta sinulle kotiin, vaan postitusta tulee pyytää erikseen.

Opiskelijakunnan lakisääteisenä tarkoituksena on toimia jäsentensä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä sekä opiskeluun ja opiskelijan asemaan yhteiskunnassa liittyviä pyrkimyksiään. Tätä teemme mm. valitsemalla opiskelijoiden edustajia korkeakoulun työryhmiin aina korkeakoulun hallitusta myöten. Lisäksi organisoimme pari suurempaa opiskelijatapahtumaa vuodessa.

Osallistumalla opiskelijakunnan toimintaan opintojesi aikana saat kokemuksen, jollaista et muuten opiskeluelämästäsi saa. Voit hakeutua joko opiskelijakunnan hallitukseen, edustajistoon, työryhmiin tai vaikkapa korkeakoulun tutoriksi, jotka opiskelijakunta kouluttaa.

Opiskelijakunnan verkkosivuilta pääset liittymään jäseneksemme. Opiskelijakortin tilaamista varten tarvitset opiskelijanumerosi, joka löytyy Pepin etusivulta nimesi perästä. Jos et liity jäseneksi, saat opintojen aloitusviikolla tietoa opintotoimistosta saatavista, opiskelijaetuuksiin oikeuttavista erillisistä todistuksista.

Meidät löydät Instagramista, Facebookista sekä TikTokista!

Koulutusten aloitusohjeet

Alapuolelta löydät koulutuskohtaiset tiedot opintojen aloituspaikasta ja -ajasta sekä muuta tärkeää tietoa kevään 2024 opintojen aloittamisesta.

Lukujärjestykset löytyvät lukkarikoneesta ja tässä yksityiskohtainen ohje henkilökohtaisen lukujärjestyksen käyttämiseen. Ryhmäkohtaiset lukujärjestykset löydät helpoiten tällä ohjeella:

Avaa lukkarikone -> syötä koulutuskohtaisista aloitusohjeista saamasi ryhmätunnus kohtaan hae ryhmiä ja paina hae -> hakutuloksen tultua näkyviin paina +lisää -painiketta -> piilota hakutulokset -> kelaa kalenterinäkymä oikeaan ajankohtaan.

Opintotoimistot palvelevat myös lomien aikana Xinfon kautta.

AMK-tutkinnot päivätoteutuksena

Biotuotemuotoilu, Kouvola

 • Päiväopinnot alkavat X.X.2024 klo X Kouvolan kampuksella, osoitteessa Paraatikenttä 7, Kouvola.
 • Ryhmäsi tunnus on BISA24SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja X puh. 044 702 X  Xinfo-palvelu

Yhteystiedot koulutukseen:

opiskelijavastaava Heli Abdel-Rahman, puh. 044 702 8477,

heli-abdel-rahman@xamk.fi

Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, fysioterapeuttikoulutus

 • Opinnot alkavat maanantaina 8.1.2024 klo 10.00 Savonlinnan kampuksella osoitteessa Savonniemenkatu 6.
 • Ryhmäsi tunnus on FTSA24KP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Sosiaali- ja terveysala: Lisätietoa: Ohje rokotuksista ja rokotustodistus

 

Opintotoimiston yhteyshenkilö

Opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen Xinfo-palvelu, puh. 050 312 5037

Koulutuksen yhteyshenkilö

opiskelijavastaava Elina Päykkönen

elina.paykkonen@xamk.fi. puh. 040 182 96 66

Liikunnanohjaaja, Savonlinna

 • Päiväopinnot alkavat X.X.2024 klo X Savonlinnan kampuksella, osoitteessa Savonniemenkatu 6, Savonlinna.
 • Ryhmäsi tunnus on LISA24SP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon:

opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen, puh. 050-312 5037, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen:

opiskelijavastaava Mika Tenhu, p. 050 596 5264, mika.tenhu@xamk.fi

Vahtikonemestarista merenkulun insinööriksi

Tervetuloa opiskelemaan merenkulkua Kotkaan!

 • Opinnot alkavat maanantaina 8.1.2024 klo 10.00 Kotkan kampuksella luokassa C5009, osoitteessa Pääskysentie 1, 48220 Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on MIKT24KA. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin, Xinfo-palvelu, puh. 044 702 8442

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Opiskelijavastaava Marika Höglund, marika.hoglund@xamk.fi, 044 702 8720

Koulutusvastaava:

Joni Hietakangas, joni.hietakangas@xamk.fi, puh. 044 702 8777

Vahtiperämiehestä merikapteeniksi

Tervetuloa opiskelemaan merenkulkua Kotkaan!

 • Opinnot alkavat maanantaina 8.1.2024 klo 10.00 Kotkan kampuksella luokassa C5009, osoitteessa Pääskysentie 1, 48220 Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on MKKT24KA. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin Xinfo-palvelu, puh. 044 702 8442

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Opiskelijavastaava Marika Höglund, marika.hoglund@xamk.fi, 044 702 8720

Koulutusvastaava:

Joni Hietakangas, joni.hietakangas@xamk.fi puh. 044 702 8777

Muoti ja puvustus, Kouvola

 • Päiväopinnot alkavat X.X.2024 klo X  Kouvolan kampuksella, osoitteessa Paraatikenttä 7, Kouvola.
 • Ryhmäsi tunnus on MPKV24KP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Tutoreiden tervetuliaistoivotus uusille opiskelijoille (aukeaa uuteen välilehteen)

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja X  puh. 044 702 , Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Heli Abdel-Rahman, puh. 044 702 8477, heli.abdel-rahman@xamk.fi

Insinööri (AMK), peliteknologiat

 • Opinnot alkavat 8.1 2024 klo 10.00 Kotkan kampuksella osoitteessa Pääskysentie 1.
 • Ryhmäsi tunnus on PTKT24KP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin, Xinfo-palvelu, puh. 044 702 8442

Koulutuksen yhteyshenkilö::

Opiskelijavastaava Anton Yrjönen anton.yrjonen@xamk.fi. puh. 050 400 1080 Koulutusvastaava: Niina Mässeli niina.masseli@xamk.fi puh. 0447028900

Yhteisöpedagogi AMK (ympäristökasvatus ja yhteisöjen kehittäjä)

 • Opinnot alkavat maanantaina 8.1. 2024 klo 10.00 Mikkelin kampuksella osoitteessa Patteristonkatu 3.
 • Ryhmäsi tunnus on YPMI24KP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Sosiaali- ja terveysala: Lisätietoa: Ohje rokotuksista ja rokotustodistus

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Puumalainen Xinfo-palvelu, kirsi.puumalainen@xamk.fi

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Opiskelijavastaava lassi.poyry@xamk.fi, puh. 040-826 6071

Insinööri (AMK), ympäristöteknologian koulutus (päiväopinnot)

 • Opinnot alkavat maanantaina 8.1.2024 klo 10.00 Mikkelin kampuksella osoitteessa Patteristonkatu 3.
 • Ryhmäsi tunnus on YTMI24KP. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Sanna Haapiainen Xinfo-palvelu, puh. 050 312 5032

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Tuula Kettunen (etunimi.sukunimi@xamk.fi) puh. 040 842 0502

AMK-tutkinnot monimuoto- ja verkkototeutuksena

Ensihoitaja, verkko

 • Opinnot alkavat maanantaina 8.1.2024 klo 9.00 Kotkan kampuksella osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka
 • Ryhmäsi tunnus on EHKT24KM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Sosiaali- ja terveysala, lisätietoa: Ohje rokotuksista ja rokotustodistus

Opintotoimiston yhteyshenkilö

Opiskelijapalveluneuvoja Auli Kuusikunnas Xinfo-palvelu, puh. 044 702 8940

Koulutuksen yhteyshenkilö

Koulutus- ja opiskelijavastaava Jarno Hämäläinen, jarno.hamalainen@xamk.fi, puh. 044 702 8751

 

Tutorit

Tutoreiden tervehdys

 

Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, jalkaterapeuttikoulutus

 • Opinnot alkavat 8.1. 2024 klo 10.00 Savonlinnan kampuksella osoitteessa Savonniemenkatu 6.
 • Ryhmäsi tunnus on JTSA24KM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Sosiaali- ja terveysala: Lisätietoa: Ohje rokotuksista ja rokotustodistus

Opintotoimiston yhteyshenkilö

Opiskelijapalveluneuvoja Päivi Pesonen Xinfo-palvelu, puh. 050 312 5037

Koulutuksen yhteyshenkilö

opiskelijavastaava Marjo Heikkilä

marjo.heikkila@xamk.fi. puh. 050 312 51 39

Liiketalous, Kouvola

 • Monimuoto-opinnot alkavat X X 2024 klo X Kouvolan kampuksella, osoite Paraatikenttä, Kouvola.
 • Ryhmäsi tunnus on LTKV24KM
 • Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon:

opiskelijapalveluneuvoja Paula Saarinen, puh. 044 702 8561 Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Maria-Kangasniemi-Haapala, puh. 040 162 8864, maria-kangasniemi.haapala@xamk.fi

Metsätalousinsinööri, Mikkeli

 • Opinnot alkavat keskiviikkona 10.1. 2024 klo 10.00 luokassa C101 Mikkelin Kasarminkampuksella osoitteessa Patteristonkatu 3.
 • Ryhmäsi tunnus on MEMI24KM. Kevään 2024 ohjelma ohessa. Lukujärjestykset löydät myös ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Lähipäivät 10.-12.1., 7.-9.2., 6.-8.3., 16.-19.4., 14.-19.5., 5.-9.6.2024

Opintotoimiston yhteyshenkilö

Opiskelijapalveluneuvoja Kati Taskinen Xinfo-palvelu, puh. 050-312 5033

Koulutuksen yhteyshenkilö

Koulutusvastaava Pasi Pakkala pasi.pakkala@xamk.fi, puh. 0400-780 029 Opiskelijavastaava Heikki Manninen heikki.manninen@xamk.fi, puh. 040-194 1728

Restonomi, verkko

 • Opinnot alkavat maanantaina 8.1.2024 klo 10.00 verkossa Teams-sovelluksessa.
 • Ryhmäsi tunnus on MRMI24KV
 • Orientaatiopäivien, 8.–9.1.2024, ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

 

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Puumalainen, kirsi.puumalainen@xamk.fi. Voit myös olla yhteydessä Xinfo-palveluun.

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Opiskelijavastaava tiina.tuovinen@xamk.fi. puh. 040 842 0505

Sairaanhoitaja, Kotka

 • Opinnot alkavat maanantaina 8.1.2024 klo 9.00 kampuksella osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka
 • Ryhmäsi tunnus on SHKT24KM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Aloitusviikolla (viikko 2) on 2–3 lähipäivää koululla. Ota tietokone jo maanantaina 8.1. mukaan, koska teemme yhdessä ilmoittautumiset opintojaksoille.
 • Opinnoissa on verkko-opiskelupäiviä, jolloin osallistut opetukseen tietokoneen välityksellä Teamsin tai Zoomin kautta. Suuri osa näistä tunneista on vapaaehtoisia, mutta osallistuminen on suositeltavaa, osa tunneista on pakollisia ja tieto näistä löytyy lukujärjestyksestä.
 • Ensimmäisen lukukauden lähiopetuspäiviä koululla on noin joka toinen viikko 2 päivää ja silloin järjestetään työpajat, laboraatiot ja simulaatiot.
 • Lähiopetusten väliin jäävä aika on itsenäistä opiskelua, johon sinun on varattava riittävästi aikaa. Ajanhallinta on tärkeä taito verkkopainotteisessa opiskelussa.
 • Lisäksi opinnot sisältävät vaihtelevan pituisia harjoittelujaksoja hoitotyön eri toimintaympäristöissä. Ensimmäinen harjoittelu on suunniteltu viikoille 18-21.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Sosiaali- ja terveysala: Lisätietoa: Ohje rokotuksista ja rokotustodistus

Opintotoimiston yhteyshenkilö

Opiskelijapalveluneuvoja Auli Kuusikunnas Xinfo-palvelu, puh. 044 7028940

Koulutuksen yhteyshenkilö

Koulutusvastaava ja opiskelijavastaava Sari Virkki, sari.virkki@xamk.fi . puh. 044 7028456

Sairaanhoitaja, Mikkeli

 • Opinnot alkavat keskiviikkona 10.1. 2024 klo 09.00 Mikkelin kampuksella osoitteessa Patteristonkatu 3, Mikkeli.
 • Ryhmäsi tunnus on SHMI24KM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Sosiaali- ja terveysala, lisätietoa: Ohje rokotuksista ja rokotustodistus

Opintotoimiston yhteyshenkilö

Opiskelijapalveluneuvoja Kati Taskinen Xinfo-palvelu, puh. +358 50 312 5033

Koulutuksen yhteyshenkilö

Koulutusvastaava Riitta Riikonen riitta.riikonen@xamk.fi puh. +358 50 312 5047 Opiskelijavastaava

Haija Kankkunen haija.kankkunen@xamk.fi puh. +358 40 652 6308

Sairaanhoitaja, Savonlinna

 • Opinnot alkavat tiistaina 9.1. 2024 klo 10.00 Savonlinnan kampuksella osoitteessa Savonniemenkatu 6.
 • Ryhmäsi tunnus on SHSA24KM.
 • Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Sosiaali- ja terveysala lisätietoa: Ohje rokotuksista ja rokotustodistus

Opintotoimiston yhteyshenkilö

Päivi Pesonen Xinfo-palvelu, puh. 050 312 5037

Koulutuksen yhteyshenkilö

Anu Muhonen anu.muhonen@xamk.fi 040 185 8253

Sosionomi, Kotka

 • Opinnot alkavat x1.2024 klo X Kotkan kampuksella, osoitteessa Pääskysentie 1, Kotka.
 • Ryhmäsi tunnus on SOKT24KM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon:

opiskelijapalveluneuvoja Anne Heikka, puh. 044 702 8705, Xinfo

Yhteystiedot koulutukseen:

Opiskelija- ja koulutusvastaava Miia Heikkinen, miia.heikkinen@xamk.fi

Sosionomi, Mikkeli

 • Opinnot alkavat xx2024.
 • Ryhmäsi tunnus on SOMI23KM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon:

opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Puumalainen, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen:

Mauno Saksio, puh. x, mauno.saksio@xamk.fi

Insinööri (AMK), talotekniikka

 • Opinnot alkavat torstaina 11.1.2024 klo 16.30 Mikkelin kampuksella osoitteessa Patteristonkatu 3.
 • Ryhmäsi tunnus on TTMI24KM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Sosiaali- ja terveysala: Lisätietoa: Ohje rokotuksista ja rokotustodistus

Kevään opetuspäivät ovat:

11.-13.1. (lähitoteutus)26.-27.1. (lähitoteutus)8.-10.2. (etänä)15.-17.2. (lähitoteutus)21.-23.3. (lähitoteutus)11.-13.4. (to etänä, pe ja la lähi)18.-19.4. (etätoteutus)2.-4.5. (to etänä, pe ja la lähi)

 

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Kirsi Rouhiainen Xinfo-palvelu, puh. 050 312 5027

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Opiskelijavastaava Jarkko Kolehmainen, jarkko.kolehmainen@xamk.fi, puh. 040 487 8102 Koulutusvastaava Johanna Arola, johanna.arola@xamk.fi, puh. 040 670 5424

Terveydenhoitaja (AMK) koulutus

 • Opinnot alkavat tiistaina 9.1. 2024 klo 10.00 Mikkelin kampuksella osoitteessa Patteristonkatu 3.
 • Ryhmäsi tunnus on THMI24KM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Sosiaali- ja terveysala: Lisätietoa: Ohje rokotuksista ja rokotustodistus

 

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Kati Taskinen Xinfo-palvelu, puh. +358 50 312 5033

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Koulutusvastaava Riitta Riikonen riitta.riikonen@xamk.fi puh. +358 50 312 5047 Opiskelijavastaava: Aila Friis aila.friis@xamk.fi puh. + 358 40 641 8940

Tietojenkäsittely, verkko-opinnot

 • Verkko-opinnot alkavat xx2024 klo x.
 • Ryhmäsi tunnus on TKMI24KV
 •  Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksestaovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja x, puh. x Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Marjo Puikkonen, puh. x , marjo.puikkonen@xamk.fi

Yhteisöpedagogi amk, nuorisokasvatus ja nuorisotyö

 • Opinnot alkavat tiistaina 9.1.2024 klo 9.00 Kouvolan kampuksella osoitteessa Paraatikenttä 7.
 • Ryhmäsi tunnus on YPKV24KM. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.
 • Koulutusvastaava Maija-Sisko Kauppila toimittaa viikolla 50 sähköpostilla lisätietoa opintojen aloitukseen liittyvistä asioista.

Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen:

Aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (hyväksiluku) käynnistyy heti opintojen alussa. Tätä varten tarvitsemme sinulta kopiot alan työ- ja opintotodistuksista 3.12.2023 mennessä tämän linkin kautta https://asiointi.xamk.fi/lomakkeet/1034/lomakkeet.html . Opettajat eivät pääse Opintopolku-järjestelmään katsomaan hakulomakkeelle tallentamiasi todistuksia, ja siksi niitä pyydetään vielä erikseen.

Lähipäivät keväällä 2024

9.-11.1.2024 lähikontakti Kouvolan kampuksella klo 9-17

5.-6.2.2024 verkkokontakti Teams-yhteydellä klo 8-16

12.-13.3.2024 lähikontakti Kouvolan kampuksella klo 9-17

8.-9.4.2024 verkkokontakti Teams-yhteydellä klo 8-16

6.-7.5.2024 lähikontakti Kouvolan kampuksella klo 9-17

 

Opintotoimiston yhteyshenkilö:

Opiskelijapalveluneuvoja Kirsi Puumalainen, etunimi.sukunimi(a)xamk.fi

Koulutuksen yhteyshenkilö:

Opiskelijavastaava Maija-Sisko Kauppila, etunimi.sukunimi(a)xamk.fi, puh. 040 5195429

Ylemmät AMK-tutkinnot

Digimarkkinoinnin johtaminen, verkko

 • Yamk-opinnot alkavat xx2024 klo x.
 • Ryhmäsi tunnus on X Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja x, puh. x  Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutus-/opiskelijavastaava Nina Hartikainen puh. x, nina.hartikainen@xamk.fi

Kriisinkestävä sosiaali-ja terveydenhuolto, verkko

 • Yamk-opinnot alkavat xx2024 klo x.
 • Ryhmäsi tunnus on KSKT24KY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja x, puh. x, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Hilla Nordquist, puh 044 702 8780, hilla.nordquist@xamk.fi

Kulttuurihyvintointi (ylempi amk, Taiteet ja kulttuuriala), Kouvola

 • Yamk-opinnot alkavat xx2024 klo x
 • Ryhmäsi tunnus on KUMKV24KY. Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja x, puh. x Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: opiskelijavastaava Tuija Suikkanen-Malin puh. 044 702 8411, tuija.suikkanen-malin@xamk.fi

Prosessiautomaation projektitoiminta, Kotka

 • Yamk-opinnot alkavat xx klo x Kotkan kampuksella.
 • Ryhmäsi tunnus on PPKT24KY
 • Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: opiskelijapalveluneuvoja Päivi Martin, puh. 044 702 8442, Xinfo-palvelu

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava Merja Mäkelä, merja.makela@xamk.fi, puh 044 702 8340

Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen, Mikkeli

 • Yamk-opinnot alkavat xx 2024 klo x Mikkelissä.
 • Ryhmäsi tunnus on SJMI24KY .Aloitusviikon ohjelman ja lukujärjestykset löydät ryhmätunnuksellasi lukkarikoneesta.
 • Tarkemmat tiedot koulutuksesta ovat opinto-oppaassa.

Yhteystiedot opintotoimistoon: x,  puh. x, Xinfo-palvelu.

Yhteystiedot koulutukseen: koulutusvastaava  Johanna Hirvonen puh. 040 546 9262, johanna.hirvonen@xamk.fi