FUELtank – Tulevaisuusdataa päätöksentekoon 14.12.2023

Miten tulevaisuustietoa kootaan ja hyödynnetään? FUELtank: Tulevaisuusdataa päätöksentekoon tarjoilee alueellista dataa ja näkemystietoa tuoreiden esimerkkien avulla. Näin alueella tuotettu tulevaisuustieto on yhä useampien saatavilla.

Tulevaisuustiedon avulla ymmärretään paremmin toimintaympäristön muutoksia sekä pystytään vastaamaan tulevaisuuden tarpeisiin sopivalla tarjonnalla. Ennakoinnin avulla myös osaamistarpeisiin varautuminen helpottuu. Tapahtumassa kuulet monipuolisesti sekä dataa että näkemystietoa tuottavista lähteistä ja saat tuoreimmat tulokset käyttöösi.

 

OHJELMA

  • Tilaisuuden avaus
  • Tiedolla johdettu päätöksenteko: IPR-Suomi ja Kuntadata
  • Kymenlaakson tulevaisuusverstas: näkemystiedon rikastaminen datalla (opiskelijayhteistyö)
  • Kymenlaakson megatrendit 2023: ThingLink apuna tulevaisuustiedon avartamisessa
  • Kymenlaakson päivitetty ennakointimalli
  • Pikaennakointi: innovatiivinen konsepti tulevaisuustiedon ja toimenpiteiden kartoittamiseen
  • Tulevaisuustyöpajat: tuoreen julkaisun keskeisimmät tulokset

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Tapahtuma järjestetään 14.12.2023 klo 9-11 Xamkin Kouvolan kampuksella FUELissa, joka sijaitsee ravintola Pajan alakerrassa osoitteessa Kuuselankatu 1. Parkkipaikkana toimii Xamkin päärakennuksen parkkipaikka Paja-rakennuksen vieressä.

Jouluisen ajankohdan puitteissa ennen tilaisuutta tarjoillaan glogiä klo 8:30 alkaen. Saavuthan siis ajoissa paikalle, jotta ehdit nauttimaan tarjoilusta ja verkostoitumaan muiden osallistujien kanssa rennoissa tunnelmissa.

 

Ilmoittaudu tapahtumaan täällä. Voit osallistua paikan päällä tai seurata ohjelmaa verkon välityksellä.

Ilmoittauduthan viimeistään 11.12. Tapahtuma on osallistujille maksuton.

 

Näkymä – tulevaisuusdataa päätöksentekoon

Tätä FUELtank-tapahtumaa on mukana järjestämässä Kymenlaakson liiton rahoittama Näkymä – Tulevaisuusdataa päätöksentekoon -hanke. Hanke vahvistaa alueella tehtävän ennakoinnin vaikuttavuutta ja vie ennakointitietoa jatkotutkittavaksi ja toimenpiteiden ja päätösten pohjaksi. Mitä paremmin tulevaisuuteen on alueen toimijoiden kesken varauduttu, sitä paremmat ovat alueen menestymismahdollisuudet. Tutustu hankkeen verkkosivuun täällä.

MIKÄ ON FUELTANK?

FUELtank on tapahtumien sarja, joka sisältää teemaan sopivia inspiroivia ja herätteleviä puheenvuoroja, esityksiä, kokeiluja ja työpajoja. Tapahtuman järjestää Xamkin Luovan talouden tutkimusyksikkö ja mukana on tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeita sekä eri alojen asiantuntijoita ja ulkopuolisia esiintyjiä.

MIKÄ ON XENTRE?

Yritysten liiketoiminnan kehittäjätiimi Xamkissa on Xentre, joka kokoaa tarjoamamme palvelut sekä tuottaa niitä yritysten tarpeisiin. Xentren kautta löydät mm. yrityksille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille suunnattuja koulutuksia, valmennuksia ja tapahtumia. Lisäksi tarjoamme verkostoitumista ja kokeiluja tukevia yrittäjyyden oppimisympäristöjä sekä ideat lentoon saavaa opiskelijayhteistyötä! Tutustu meihin täällä.

MIKÄ ON LUOVAN TALOUDEN TUTKIMUSYKSIKKÖ?

Olemme monialainen tiimi, joka yhdistää luovan talouden muiden alojen kanssa. Tavoitteenamme on etsiä tulevaisuuden kilpailukykyä ja hyvinvointia luovuuden ja monialaisuuden avulla. Joukostamme löydät esimerkiksi muotoilun, hyvinvoinnin sekä luovan liiketoiminnan osaajia. Tutustu meihin täällä.

MITÄ LUOVA TALOUS ON?

Luova talous käsittää niin graafisen suunnittelun, digipelaamisen kuin musiikkifestivaalitkin. Lue lisää luovasta taloudesta täällä.