Bisnestä uudessa normaalissa? Yrittäjän tukiverkko tarjoaa monipuolisia asiantuntijapalveluja Kymenlaakson yrityksille.

Koronakriisi on aiheuttanut yrityksissä monenlaisia haasteita. Muuttuneessa maailmantilanteessa tarvitaan nyt aivan uudenlaisia työkaluja ja toimintamalleja.

Yrittäjän tukiverkko -hanke tukee kymenlaaksolaisia yrityksiä kriisin aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa. Hankkeen tavoitteena on yritysten muutosvalmiuksien lisääminen, elinkelpoisuuden parantaminen ja erityisesti digitaalisen liiketoiminnan kehittäminen.

Cursorin ja Kinnon yritysneuvonnan kautta räätälöityjä asiantuntijapalveluja

Yritysneuvonnan lisäosana yrityksille tarjotaan asiantuntijapalvelua taloudellisen tilanteen tarkasteluun, tervehdyttämissuunnitelmiin, yritystoiminnan tuottavuuden kehittämiseen, digitalisaatioon, myyntiin ja markkinointiin. Yritysneuvonta toimii tiiviissä yhteistyössä asiatuntijoiden kanssa. Näin varmistetaan yrityksen kokonaisvaltainen hyöty palvelukokonaisuudesta ja kehitystoimenpiteiden eteneminen.

Kehittämistoimenpiteitä voivat olla esimerkiksi talouden vakauttamissuunnitelmat, tuottavuuden tarkastelu ja prosessien kehittäminen, liikevaihdon kasvattamisen mahdollisuuksien tunnistaminen, myynnin edistäminen ja digiprojektien käynnistäminen.

Haku asiantuntijapalveluun on tällä erää päättynyt.

Lisätietoja

Xamk:

Hanna Nieminen, TKI-asiantuntija, +358 50 356 0502, hanna.nieminen@xamk.fi

Elina Saarela, TKI-asiantuntija, +358 50 560 8454, elina.saarela@xamk.fi

Kouvola Innovation:

Aleksandra Turunen, yhteyspäällikkö, +358 20 615 8140, aleksandra.turunen@kinno.fi

Cursor:

Riina Laaksonen, projektipäällikkö, +358 40 190 2534, riina.laaksonen@cursor.fi

Digillä pintaan! - digimarkkinoinnin ja -myynnin valmennusohjelma 28.1. alkaen

Raivaa kalenterista tilaa ja laita yrityksesi digimarkkinointi kuntoon!

Maksuton valmennusohjelma on suunnattu kymenlaaksolaisille yrityksille. Digillä pintaan! -valmennusohjelmassa kerromme sinulle vuoden 2021 kuumimmat digitrendit sekä tehokkaat kymenlaaksolaisille pienille ja keskisuurille yrityksille räätälöidyt käytännön vinkit, joiden avulla yrityksesi markkinointi tekee tuloksellisen digiloikan.

Jokainen valmennusohjelman verkkokoulutus kestää kaksi tuntia. Voit syventää jokaisen osion (sosiaalinen media, verkkosivujen kehittäminen, sähköposti- ja sisältömarkkinointi sekä verkkokaupan markkinointi) teemoja kahden tunnin räätälöidyissä, yritysvetoisissa pienryhmätyöpajoissa (3-5 yritystä per työpaja). Pientyöpajoihin on rajoitettu määrä paikkoja per osio, joten ilmoittauduthan pian!

Työpajoissa huomioidaan luonnollisesti vallitseva koronatilanne: pääosin työpajat järjestetään etäyhteyksin (Google Meet tai Microsoft Teams). Mahdollisissa livetapaamisissa turvaväleistä sekä käsihygieniasta huolehditaan tehostetusti.

Ilmoittaudu mukaan kaikkiin tai vain osaan valmennuksista. Kunkin osion työpajojen ajankohdat sovitaan osallistujien kesken koulutuksen yhteydessä.

Kaikki koulutukset klo 8.30-10.30!

 • 28.1. Digimarkkinointi vuonna 2021
 • 4.2. Sosiaalinen media osana liiketoimintaa
 • 9.2. Verkkosivujen ABC
 • 11.2. Verkkosivujen jatkokehitys
 • 23.2. Sähköpostimarkkinointi
 • 25.2. Sisältömarkkinointi
 • 9.3. Verkkokaupan markkinointi, osa 1
 • 11.3. Verkkokaupan markkinointi, osa 2
 • 12.4. Analytiikka, seuranta ja tavoitteellisuus -lisäkoulutus

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan TÄSTÄ LINKISTÄ!

 

Ohjelman valmentajina toimivat Avidly Agency (sosiaalinen media, verkkosivujen kehittäminen ja sähköposti- ja sisältömarkkinointi) ja Lowreality Marketing Architects (verkkokaupan markkinointi ja analytiikka). Valmennusohjelman tuottavat yhdessä Kymenlaakson matkailun digiloikka –  ja Yrittäjän tukiverkko -hankkeet.

Etämyyntivalmennusta tarjolla 1.12. alkaen

Loppuvuodesta alkaa hieman erilainen, käytännönläheinen valmennussarja, jossa kiinnostavat persoonat antavat yrittäjille, myyjille ja asiantuntijoille vinkkejä bisneksen pyöritykseen verkon välityksellä.

Neliosainen valmennussarja starttaa 1.12. ja silloin huippukoripalloilija Juho Nenonen jakaa parhaat vinkkinsä huippusuorituksen ja hyvän vireen säilyttämiseen myös kentän ulkopuolella.

 

Verkkovalmennusten aikataulu ja teemat:

 • ti 1.12. klo 12-13 ENERGIA – Kuinka olla vireessä etänä? – Juho Nenonen
 • ti 15.12. klo 9-10 STUDIO – Kuinka rakennat mielenkiintoisen etätyöpisteen? – Lassi Hurskainen
 • ti 19.1. klo 9-10 ESIINTYMINEN – Kuinka näytät parhaat puolesi heti aamusta – Antti Mäkinen
 • ti 2.2. klo 9-10 KOHTAAMINEN – Kuinka saan asiakkaan auki etänä? – Jani Piipari
 • TULOSSA 27.4. Energiaa ja liikettä etämyyntiin

Ilmoittaudu mukaan tästä!

Hankkeen tavoitteet ja toimenpiteet

Kohderyhmät:

 • Työllistävät pk-yritykset
 • Yhden hengen yritykset, joilla seuraavan työntekijän palkkaaminen on jollain tasolla suunnitelmissa
 • Yhden hengen yritykset, jotka verkostoituvat suurempien tarjousten ympärille

Tavoitteet:

 • Yritysten tukeminen ja vahvistaminen koronakriisissä yhdistämällä yrityksiä tukevien tahojen voimavaroja ja palveluja Kymenlaaksossa
 • Koronan aiheuttamien ongelmien toipumisessa vauhdittaminen.
 • Yritysten muutosvalmiuksien lisääminen, elinkelpoisuuden parantaminen, liiketoiminnan kehittäminen ja työpaikkojen säilyttäminen.

Toimenpiteet:

 • Lähtötilanteen kartoitus (Xamk)
 • Palveluverkoston kokoaminen (Xamk, Cursor, Kinno)
 • Yritystoiminnan tervehdyttäminen ja suuntaaminen poikkeusolojen jäljiltä (Cursor, Kinno )
 • Digitaalisten valmiuksien parantaminen yrityksissä (Xamk)
 • Digiklinikat ja yritysverkostojen muodostaminen(Xamk)
 • Mini-innovaatioiden tukeminen (Xamk)

Kymenlaaksolaista yhteistyötä

Xamk tuo hankkeen toimenpiteiden tueksi tutkimustietoa ja kehittää yritysten digitalisaatioastetta sekä digitaalista liiketoimintaosaamista. Kehittämisyhtiöt (Kinno ja Cursor) toimivat tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa ja ovat kriisin alusta alkaen vieneet yrityksille tietoa koronakriisistä sekä saaneet yrityksiltä tietoa kriisin aiheuttamista ongelmista. Hankkeen avulla testataan Kymenlaakson kehittämisyhtiöiden uudenlaista, entistä tiiviimpää yhteistyötä.

Tietosuojaseloste_Yrittäjän tukiverkko

Ajankohtaista

word cloud pixabay kapea web

Digitaalista sanastoa yrittäjälle

Joskus saatamme kokea suurta ähkyä ja ahdistusta sanastosta, jota digitaalinen liiketoiminta pitää sisällään. Alan asiantuntijat käyttävät luontevasti tietysti alansa sanastoa, mutta se saattaa olla henkilölle, joka ei aiheen parissa vietä aikaa tuskaista kuunneltavaa. Kokosimme listaa sanastosta, joka saattaa tulla vastaan keskusteluissa ja yhteyksissä, joissa digitaalisesta liiketoiminnasta keskustellaan.   DIGITAALISEN LIIKETOIMINNAN KESKEISIÄ KÄSITTEITÄ: Data = Data...

Digillä pintaa tapahtuman banneri

Digillä pintaan!

Digillä pintaan! -verkkoseminaari keräsi marraskuun alussa yli 170 kuulijaa digitaalisen liiketoiminnan, virtuaaliteknologioiden ja digitaalisen palvelumuotoilun pariin. Keynote -puheenvuoroissa Jari Auranen, Mari Silvennoinen ja Marko Filenius johdattelivat iltapäivän aiheeseen. Digitaalinen asiakaspolku Elämys Group konsernin teknologiajohtaja Jari Auranen avasi puheenvuorossaan erityisesti matkailutoimialan digitaalista asiakaspolkua. Auranen korosti liiketoiminnan digitalisoimisen ja erilaisilla digitaalisilla alustoilla mukana olemisen merkitystä. Perinteistä tapaa...

Faktat

Yrittäjän tukiverkko

01.07.2020 - 30.04.2021

Toteuttajat

Hallinnoija: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Osatoteuttajat: Cursor Oy, Kouvola Innovation

Painoalat: Digitaalinen talous

Budjetti

Kokonaisbudjetti: 212 256 €

Xamkin osuus kokonaisbudjetista: 80 000 €

Rahoittaja ja päärahoituslähde: Kymenlaakson liitto, maakunnan omaehtoinen kehittäminen (MOKRA) -rahoitus