Kymenlaakson ensimmäisillä hankefestareilla 27.9.2023 palkittiin huikeita kehityshankkeita viidessä eri kategoriassa. Lisäksi kaksi hanketta sai tuomariston kunniamaininnan. Onnittelut voittajille vielä tätäkin kautta! 

Mukaan ilmoittautuneiden hankkeiden monipuolisuus kertoo siitä, että Kymenlaaksossa osataan ja edistetään asioita hyvin laajalla rintamalla. Itse olin päässyt lukemaan lyhyet esittelyt jo hakuvaiheessa, mutta vasta kun kunkin hankkeen toimenpiteistä ja tuloksista kerrottiin ääneen, moni asia konkretisoitui.  

Henkilökohtainen innostus ja aito ylpeys omasta tekemisestä ovat asioita, jotka eivät helposti paperilla välity.  

 

TKI-työn arjessa toimitaan myös usein oman toimialan tai organisaation sidosryhmille viestien. Näkyvyys “omien piirien” ulkopuolella voi olla vähäistä. Tästä (väistämättä?) seuraa yleinen tunne siitä, ettei täällä maakunnassa “tapahdu mitään”. Vaikka tapahtuuhan täällä! 

Iloinen poikkeus viestinnän rintamalla on Vuoden tulokas –kategorian voittanut KYKY – Kymenlaakson strateginen korkeakouluyhteistyö -hanke. KYKY on aktiivisesti pyrkinyt osallistamaan taustavaikuttajiaan yhteiseen ideointiin sekä onnistunut erityisesti Kymenlaakson professuureista viestimisessä myös kansallisella tasolla.  

Sattuipa niinkin, että BEHI: Betoni hiilinieluna – ratkaisuja vähähiiliseen rakentamiseen – hankkeen päästöjen vähentämiseen tähtäävä teknologia keskustelutti parahiksi myös keskiviikkoaamuista mediaa. BEHI-hanke poimi ykkössijan kotiin viemiseksi kategoriassa 1 – tuloksellinen yllättäjä.  

 

Vuoden voittajat kategorioittain 

 

Tuloksellinen yllättäjä: BEHI: Betoni hiilinieluna – ratkaisuja vähähiiliseen rakentamiseen 

Kansainvälisin toimija: Places to Learn – cultural heritage parks and cite specific interpretations of sustainable – beautiful – together through CCI involvement and investment 

Datan hyödyntäjä: Digitaalinen Merikarhu 2.0 

Ennakkoluuloton kokeilija: PARASTA ITÄÄ! 

Vuoden tulokas: KYKY – Kymenlaakson strateginen korkeakouluyhteistyö 

 

Tuomariston kunniamaininnat: 

DiversCity – monimuotoista ja digitaalista palvelumuotoilua 

Etukeno – nopea työllistyminen Kymenlaakson tunnistetuille osaajapula-aloille 

 

Kuvassa arvoisat tuomarit Tuija Arola (vas.), Samuli Karevaara, Ritva Kaikkonen ja Tuula Hasko pohtivat voittajia. Äänensä antoi myös tilaisuuden pääpuhuja nykyisyysselittäjä Petri Rajaniemi.

 

Hankekilpailu oli avaus, joka toivottavasti antoi ansaittua näkyvyyttä sille mahtavalle kehittämistoiminnalle, jota alueellisesti tehdään. Kilpailun voittajiin tutustumalla saa helposti kuvan hankekentän monipuolisuudesta. Mutta, kuten tuomaristokin totesi, monta hienoa ja tuloksiltaan vaikuttavaa hanketta jäi myös palkintojen ulkopuolelle. Toivottavasti kisalle saadaan jatkoa ja yhä uudet hankkeet pääsevät parrasvaloihin! 

Tässä vaiheessa kuitenkin kiitos rohkeille osallistujille, Ankkapurhalle mainioista puitteista ja festarien tapahtumatiimille! Kyllä kaikilla oli niin mukavaa 🙂

 

Kati Viljakainen,

tapahtuman järjestäneen Näkymä – tulevaisuusdataa päätöksentekoon -hankkeen puolesta. Hanketta rahoittaa Kymenlaakson liitto.