Päiväopinnot
Tutustu opintojen sisältöön opinto-oppaassa
Lue lisääGraafinen suunnittelija, taittaja, kuvittaja, AD, web-graafikko, pakkaussuunnittelija tai kirjagraafikko
Graafinen muotoilu sisältää yhä enemmän monimediaisia projekteja, jotka vaativat monialaista visuaalista osaamista sekä yhteistyö- ja projektinjohtamistaitoja.
Graafinen muotoilija työskentelee printti- ja digitaalisen median parissa esimerkiksi mainos- ja suunnittelutoimistossa, kustantamoissa ja kirjapainossa, sanoma- ja aikakauslehdissä esimerkiksi graafikkona, taittajana, kuvittajana, suunnittelijana, taiteellisena johtajana tai web-graafikkona. Voit myös työskennellä itsenäisenä yrittäjänä.
Opinnoissasi keskityt graafiseen muotoiluun, typografiaan, yritys- ja julkaisugrafiikkaan, digitaaliseen julkaisusuunnitteluun ja kuvitukseen. Syvennyt myös animaatioon, pakkaus- ja kampanjasuunnitteluun sekä mainonnan ja markkinoinnin osa-alueisiin yksittäisestä mainoksesta laaja-alaiseen brändinhallintaan asti.
Teoreettinen ymmärrys yhdistyy taiteelliseen osaamiseen, käytännön taitoihin sekä teknologian hallintaan. Projektioppiminen ja tutkivan oppimisen metodit ovat keskeisiä opetuksessa – oppiminen toteutuu usein työelämälähtöisissä TKI-projekteissa.
Valmistumisesi jälkeen hallitset laajoja visuaalisen viestinnän kokonaisuuksia, ymmärrät strategisten valintojen merkityksen ja pystyt arvioimaan kriittisesti graafisen suunnittelun merkitystä eri medioissa.
Muotoilun koulutuksessa painottuvat muotoiluprosessien sekä suunnittelumenetelmien ja -välineiden ammatillinen osaaminen, innovatiiviset oppimisympäristöt sekä yrittäjämäiset toimintatavat. Uudet, kansainvälisesti korkeatasoiset työskentelytilat luovat hyvän käytännön oppimisympäristön keskelle monialaista kampuskeskittymää, jossa yhdistyvät eri koulutusten osaaminen sekä laajat eri alojen yritysyhteistyöverkostot.
Opetuksessa perehdytään suunnitteluvälineiden ja -ohjelmistojen hallintaan sekä erityisesti käyttäjälähtöisiin muotoiluprosesseihin. Taide- ja materiaaliopinnot sekä perinteisten käsityömenetelmien hallinta vahvistavat muotoilun ydinosaamista. Ammattiopinnot rakentuvat monialaisista, yrittäjälähtöisistä ja käytännönläheisistä projekteista, joissa tavoitteena on muotoilualan työelämän tarpeista lähtevä käytännön osaaminen.
Xamkin opiskelijoilta on edellytetty omien päätelaitteiden käyttöä (esim. kannettavia tietokoneita). Lisätietoja löydät Xamkin nettisivulta.
Jenni Kolehmainen opiskelee Xamkissa graafista muotoilua. "Graafisen muotoilun kenttä kehittyy jatkuvasti, joten jollain tapaa se on yksistään ikuista oppimista."
Lue Jennin opiskelijatarinaMuotoilun ala tarjoaa tehtäviä esimerkiksi toimintaympäristö- ja tilasuunnittelun, muotoiluprosessien, tuotekehityksen sekä konseptoinnin parissa. Myös erilaiset käyttöliittymät, mallien valmistus, design management, brändinhallinta ja tutkimustehtävät kuuluvat muotoilijoiden tehtäväkenttään.
Muotoilija luo tilallista, esineellistä ja visuaalista maailmaa kehittämällä ratkaisuja asiakkaan tarpeisiin eri ympäristöissä ja käyttötarkoituksissa.
Lue lisää graafisen alan työstä TE-palveluiden Ammattinetistä.
Olisiko sinun unelma-ammattisi
Xamkissa opintoihin kuuluu alusta alkaen paljon erilaista yhteistyötä työelämän kanssa.
Lue tarinoita, katso videoita ja tutustu työelämän tarjoamiin mahdollisuuksiin Xamkissa!
Lue lisää työelämäyhteistyöstäParasta on, kun koulussa pääsee vielä kokeilemaan asioita, se kasvattaa osaamista. Opiskelijana ei tarvitse keksiä eikä löytää kaikkea itse. Koulussa kaikkea saa ja pitää tehdä.
Eemi Räsänen, graafisen muotoilun opiskelija
koulutusvastaava Marjo Suviranta
puh. 044 702 8936
marjo.suviranta@xamk.fi
Hakijapalvelut
hakijapalvelut@xamk.fi
044 702 8891 tai 040 585 6610