Alumnitoiminta

Jokainen korkeakoulusta valmistunut on alumni. Alumnitoiminnalla tarkoitetaan ammattikorkeakoulun ja sen kasvattien välistä pitkäaikaista yhteistyötä.

Alumnina olet osa osa kattavaa verkostoa, josta on hyötyä ja iloa sekä ammatinharjoittamisen että vapaa-ajan vietonkin kannalta.

Rekisteriin kuuluminen tarjoaa sinulle nopeimman tavan saada tietoa alumnitoiminnasta. Esimerkiksi alumnitapahtumista ja muista alumnieduista tiedotamme sähköpostiin lähetettävillä uutiskirjeilla. Rekisteriin liittyminen ja kuuluminen on maksutonta.

Jos olet valmistunut Mamkista tai Xamkista ja valmistuessasi (tai muussa yhteydessä) jo liittynyt rekisteriin, sinun ei tarvitse liittyä uudestaan – tietosi ovat tallessa. Kyamkissa virallista alumnirekisteriä ei ole ollut, joten kaikkien Kyamkista valmistuneiden kannattaa liittyä nyt – samoin tietenkin niiden Mamkista & Xamkista valmistuneiden, jotka eivät ole aiemmin liittyneet rekisteriin.

Liittyminen tapahtuu tällä verkkolomakkeella: https://asiointi.xamk.fi/lomakkeet/934/lomake.html

Jos olet liittynyt jo aiemmin, mutta esimerkiksi sähköpostiosoitteesi on vaihtunut, voit ilmoittaa siitä osoitteeseen alumni@xamk.fi.

1.1.2020 alkaen kaikkien Xamkista valmistuvien tiedot siirretään Xamkin alumnirekisteriin.

Alumnirekisterissä olevia tietoja voidaan käyttää mm. tutkimus- ja tilastointitarkoituksiin sekä alumniviestintään ja -markkinointiin.  Alumnirekisterin tietosuojaselosteen voit lukea osoitteessa https://www.xamk.fi/xamk/tietosuojailmoitus/

 

Lisäksi kaikki Xamkista, Kyamkista ja Mamkista valmistuneet voivat liittyä Facebook-ryhmään, jossa keskustellaan ja tiedotetaan ajankohtaisista asioista.

Olethan huomannut, että Xamk löytyy myös LinkedInistä.

Tervetuloa mukaan!

Alumnitoiminnasta voit kysyä lisää osoitteesta alumni@xamk.fi.

Tule mukaan alumnirekisteriin!

Liity tästä

Uraseurantakysely

​Uraseurantakyselyllä kerätään ajantasaista tietoa amk- ja yamk-tutkinnon suorittaneiden valmistumisen jälkeisestä työurasta ja osaamisen vastaavuudesta työelämän tarpeisiin:

  • työuran kokonaisuudesta
  • kouluttautumisesta valmistumisen jälkeen
  • työtilanteesta valmistumis- ja nykyhetkellä
  • ammattikorkeakoulussa saadusta osaamisesta ja sen vastaavuudesta työhön ja työelämän tarpeisiin.

Kysely on valtakunnallinen ja se toteutettaan vuosittain. Kohderyhmänä ovat aina viisi vuotta aiemmin valmistuneet, eli syksyllä 2020 kysely lähetetään vuonna 2015 valmistuneille. Kyselyn toimittamisesta kohderyhmään kuuluville vastaajille vastaa CSC.

Kyselyyn vastataan verkossa ja vastaukset ovat anonyymeja.

Kyselyn kautta saatava tieto on hyödyksi mm. koulutuksen, uraohjauksen ja alumnitoiminnan kehittämisessä.

Kiitämme jo etukäteen vastauksestasi!

 

Lisätietoja kyselystä Xamkissa antaa laatupäällikkö Marjaana Kivelä, etunimi.sukunimi@xamk.fi, puh. 040 826 6070    

 

Aiempia tuloksia:

 

Vuonna 2014 valmistuneiden tulokset

Vuonna 2013 valmistuneiden tulokset

 

 

 

Xamk goes Emma with alumni

Järjestimme jälleen eri alojen alumnien yhteisen kokoontymisen Emma Gaalan yhteydessä Helsingissä helmikuussa 2020.

Kokoonnuimme ensin yksityistilaisuuteen, jonka jälkeen siirryimme kaikki yhdessä Hartwall Areenalle seuraamaan Emma Gaalaa.

Kuvia tilaisuudesta on nähtävillä Xamk alumni -ryhmässä Facebookissa.

Kiitos kaikille osallistujille!

Kerro työstäsi Xamkin Instagramin Storyssa tai Xamkilainen-blogissa

Xamkin Instagramin Storyssa halutaan kertoa mahdollisimman monipuolisesti, millaista opiskelu Xamkissa on ja millaisiin työtehtäviin Xamkin koulutuksista voi valmistua.

Xamkin opiskelijat ovat voineet jo pitkään ottaa Xamkin Instagramin Storyn haltuun, mutta nyt toivomme mukaan myös alumneja, sillä opiskelupaikkaa miettiviä kiinnostaa, millaisiin tehtäviin eri koulutuksista voi valmistua.

Sillä ei ole väliä, oletko valmistunut vuosi sitten vai 20 vuotta sitten tai mitä teet työksesi – kaikki ovat tervetulleita mukaan. Voit siis hyvin olla valmistunut myös aikoinaan Mamkista tai Kyamkista.

Ja vielä selvennykseksi: tässä ei haeta ainutlaatuisia menestystarinoita, vaan ihan tavallisten ihmisten tarinoita siitä, mitä he ovat opiskelleet ja tehneet sen jälkeen työkseen. Sinun ei myöskään tarvitse tuottaa mitään virallisen kuuloista sisältöä, vaan saat tuoda oman persoonasi esiin. Sisältö saa olla hauskaa ja monipuolista, eikä sen tarvitse olla yksinpuhelua, vaan voit pyytää mukaan esim. työkavereita. Tarvitset vain älypuhelimen, muita välineitä ei tarvita.

Malli opiskelijan tekemästä IG Storysta: https://www.instagram.com/stories/highlights/17845968961532456/ (jos Story ei aukea tästä niin käy katsomassa Instagramista Xamkin Storyn kohokohdista).

Miten mukaan?

Homma lähtee käyntiin sopimalla itsellesi sopivat päivät (1-2 päivää) Xamkin Instagram Storyn tekemiseen Xamkin yhteisömanagereiden kanssa.

  • Aki Ilmanen, ilmanen@xamk.fi, 040 508 1498
  • Helena Hämäläinen, hamalainen@xamk.fi, 040 570 3711

ALUMNI-TAKE-OVER-OHJE

Vai haluatko kirjoittaa urastasi Xamkin blogiin xamkilaiseen

Jos Instagram Storyn tekeminen ei ole sinun juttusi, otamme sinut mielellään kirjoittamaan urastasi Xamkin blogiin Xamkilaiseen (https://www.xamk.fi/xamkilainen).

Tarkempia ohjeita blogin kirjoittamiseen: ALUMNITARINA

 

 

Yhteyksiä opiskelijoihin

Xamkissa on 9300 opiskelijaa, joiden osaamista myös alumnit voivat hyödyntää monin eri tavoin työpaikoillaan. Opiskelijamme voivat olla mukana erilaisissa projekteissa, toteuttaa opinnäytetyön tai suorittaa harjoittelun. Lue lisää Opiskelijat työelämää kehittämässä -sivulta!

Lisää opintoja?

Haluaisitko täydentää osaamistasi? Se onnistuu muun  muassa avoimessa ammattikorkeakoulussa tai täydennyskoulutuksessa!

 

Ajankohtaista