Tervetuloa opiskelemaan Suomen suosituimpaan avoimeen ammattikorkeakouluun. Tältä sivulta löydät tärkeää tietoa, jota tarvitset opintojesi aloittamiseksi. Opiskelun iloa!

 

Opiskelupaikan peruminen

Jos et voi osallistua koulutukseen, ilmoita siitä mahdollisimman pian avoimen AMK:n toimistoon sähköpostilla avoinamk@xamk.fi. Katso koulutuksen peruutusehdot kunkin koulutuksen kohdalta koulutuskalenterissa.

Maksu

Avoimen AMK:n opinnot maksavat 12 € opintopisteeltä tai vaihtoehtoisesti lukukausimaksun 175 € (syksy tai kevät / 50 op). Lähetämme laskun postitse antamaasi osoitteeseen lukukauden aikana. Koulutusmaksutta voivat opiskella toisen asteen opiskelijat (mm. lukiot, ammattiopistot) ja seniorieläkeläiset, sekä 1.1.2021 alken myös työttömät.

AMKoodari-opinnot ovat maksuttomia.

Ota yhteyttä – autamme mielellämme!

Opintojaksoa ja opiskelua koskevissa voit kääntyä avoimen AMK:n asiakaspalvelun puoleen avoinamk@xamk.fi. Autamme sinua mielellämme kaikissa opiskelua koskevissa kysymyksissä. Vastaamme sähköposteihin 1-3 arkipäivän kuluessa.

Käyttäjätunnukset

Student - intranet

Opiskelijasähköposti

Oppimisalustat

Peppi opintorekisteri

Kampukset

Hae käyttäjätunnukset Xamkin verkkopalveluihin

Opiskellaksesi Xamkin avoimessa AMK:ssa tarvitset Xamkin käyttäjätunnuksen ja salasanan. Xamkin käyttäjätunnuksella pääset käyttämään tärkeitä verkkopalveluita, joita sinulle on esitelty tällä sivulla. 

 • Xamkin verkkotunnuksilla pääset kirjautumaan:
  • Student-intranettiin
  • Opiskelijasähköpostiin
  • Learn-oppimisympäristöön
  • Peppi-opiskelijarekisteriin
  • Xamkin tietokoneille kampuksilla Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa
 • Tunnusten hakemiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne-sovelluksen. Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, ota yhteyttä avoinamk@xamk.fi.
 • Tunnukset ovat voimassa sen ajan, kun opiskelet avoimessa ammattikorkeakoulussa. Mikäli keskeytät tai päätät opintosi, lakkaavat tunnukset toimimasta.

Jos tunnusten saaminen ei onnistu, vaikka yritit hakea pankkitunnuksilla, tai saamasi tunnus/salasana eivät jostain muusta syystä toimi, ilmoita ongelmasta välittömästi tekemällä tukipyyntö Xinfossa.

Hae tunnukset

Jos sinulla on jo toimivat tunnukset, uusia ei tarvitse hakea.

Pääset hakemaan tunnukset, kun tietosi on viety opiskelijarekisteriin. Tämän jälkeen palvelussa on viive. Jos et heti saa tunnuksia haettua, odota 24 tuntia ja kokeile uudestaan seuraavana päivänä.

Jos olet unohtanut salasanasi, voit vaihtaa sen uuteen ao. 'Hae tunnukset' -linkin kautta.

Hae tunnukset täältä

Student - opiskelijoiden oma intranet

Studentista löydät mm. linkit kaikkiin Xamkin verkkopalveluihin, tehtävien raportointimallit ja muut kirjoitusohjeet. Voit myös seurata opiskelijatiedotusta Studentissa.

Studentin etusivulta pääset kätevästi sähköpostiin, Peppiin ja Learn-oppimisalustalle. Studentista löydät myös kirjallisten tehtävien ohjeet, viittausohjeet ja tehtäväpohjat.

Student - opiskelijoiden intranet

Kirjoitustehtävien valmiit mallipohjat Studentissa

Opiskelun eettiset ohjeet Studentissa

Opiskelijasähköposti

Sinulle on luotu automaattisesti Xamkin opiskelijasähköposti. Oppimisalustalla käytävät keskustelut ja kaikki opettajan lähettämät viestit tulevat opiskelijasähköpostiisi.

Sähköpostiin pääset kirjautumalla käyttäjätunnus-salasana-yhdistelmällä ensin Student-intranetiin ao. bannerin kautta. Klikkaa Studentin etusivulla oikealla olevasta TYÖKALUT-valikosta Sähköposti. Sähköpostiin kirjaudutaan tunnuksella, joka on muotoa käyttäjätunnus@edu.xamk.fi, eli esim. amoma001@edu.xamk.fi. Salasana on sama kaikkiin Xamkin palveluihin.

Outlook-sähköpostin kautta pääset käyttämään mm. Wordin ja Excelin perusversioita. Ohjelmat löytyvät Outlookin etusivun vasemmasta yläkulmasta. Sanan ’Outlook’ vieressä on pistemäinen neliö, jota klikkaamalla saat Office-ohjelmat käyttöösi. Luomasi tiedostot tallentuvat OneDriveen, joka löytyy em. neliön kautta.

LUE KOULUN SÄHKÖPOSTIA TAI OHJAA SE ETEENPÄIN OMAAN SÄHKÖPOSTIISI

 • Opettaja käyttää opetuksesta viestimiseen opiskelijoiden opiskelijasähköposteja. Siksi kannattaa tarkkailla opiskelijasähköpostia säännöllisesti tai kääntää opiskelijasähköpostit omaan käyttämääsi sähköpostiosoitteseen. Käännä opiskelijasähköposti omaan sähköpostiisi seuraavasti.
  • Sähköpostiin kirjauduttuasi valitse rataskuvakkeesta Asetukset > Sähköposti > vas. reunasta Tilit > Edelleenlähetys > Aloita edelleenlähetys > syötä sähköposti, johon haluat viestin ohjautuvat > Tallenna.
 • Kaikki opintojaksoa koskevat viestit Xamk Learn-verkko-oppimisympäristöstä (keskustelut, opettajan lähettämät viestit) ohjautuvat opiskelijasähköpostiisi, ellet itse käy tekemässä muutoksia Learnissa käyttäjätietojen hallinnassa.
  • Voit hallita oppimisalustan opiskelijasähköpostiisi lähettämiä viestejä Learnissa valitsemalla kirjauduttuasi sisään oikeasta yläkulmasta Asetukset ja sitten Ilmoituksien asetukset.
 • Xamkin opiskelijasähköposti on Learnissa aina oletuksena. Eli vaikka vaihtaisit tilalle oman sähköpostisi, järjestelmä palauttaa takaisin Xamkin sähköpostiosoitteen heti kun kirjaudut seuraavan kerran Learniin.
 • Open Learn -verkko-oppimisympäristön viestit ohjautuvat siihen sähköpostiin, jolla loit käyttäjätunnuksesi Open Learniin.

Ota Xamkin sähköpostiosoite heti käyttöön

Opettaja käyttää opiskelijoille viestimiseen opiskelijasähköposteja.

Studentiin

Oppimisalustat: Learn ja Open Learn

Learn ja Open Learn ovat Xamkin verkko-oppimisympäristöjä. Oppimisympäristöstä löydät opettajan yhteystiedot ja opintojakson suoritusohjeet.

Learn-oppimisympäristöön kirjaudut Xamkin käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Kirjauduttuasi löydät opintojakson nimellä, jonka saat kutsuviestissä sähköpostiisi, tai opettajalta ensimmäisellä lähiopetuskerralla. Löydettyäsi opintojakson, kirjaudu opintojaksolle viestistä löytyvällä opintojaksoavaimella. Learn-oppimisympäristössä on suositeltavaa käyttää Mozilla Firefox -selainta. Lisätietoja löydät täältä.

Open Learn -oppimisympäristöä käytetään englannin- ja venäjänkielisten opintojaksojen oppimisympäristönä. Open Learniin et tarvitse oppilaitoksen käyttäjätunnusta ja salasanaa. Palveluun kirjaudutaan itsenäisesti palvelun etusivulta löytyvän Sign up -linkin kautta. Opintojakson kutsuviestissä ohjeistetaan oman opintojakson etsiminen ja opintojaksolle kirjautuminen Open Learnissa.

Xamkin aiemmin käyttämän Moodle-oppimisympäristön käyttö lopetetaan vuonna 2020 ja opiskelu siirtyy kokonaisuudessaan Learn ja Open Learn -oppimisympäristöihin.

Huom! Tarkistathan heti opintojakson alkaessa opintojakson sisältämät tehtävät ja niiden palautuspäivät. Jotkin opintojaksot sisältävät ryhmätöitä verkossa ja joissakin opintojaksoissa tehtävät täytyy tehdä tietyssä järjestyksessä ja tiettyihin määräaikoihin mennessä. Myös kirjautumisaika opintojaksolle voi olla rajallinen. Jos aika menee umpeen, et enää pääse kirjautumaan sisään opintojaksolle.

Peppi – opintorekisteri

Pepissä ylläpidetään henkilökohtaisia tietojasi, ja sieltä näet myös saamasi arvosanat kuukauden sisällä opintojakson päättymisestä. Mikäli tarvitset opintosuoritusotteen, voit joko luoda sähköisesti allekirjoitetun otteen itse Pepissä tai tilata avoimen AMK:n asiakaspalvelusta. Linkin tilauslomakkeelle löydät alapuolelta.

Kirjautuminen Peppiin tapahtuu samoilla tunnuksilla kuin esim. Learn-verkko-oppimisympäristöön. Peppiin pääset alla olevasta linkistä tai Studentin etusivulta kohdasta laatikosta Työkalut -> Peppi.

LÖYDÄT OPISKELIJANUMEROSI PEPISTÄ

 • Kaikki Xamkissa avoimessa ammattikorkeakoulussa tai tutkinto-opinnoissa opiskelevat saavat opiskelijarekisteriin opiskelijanumeron.
 • Opiskelijanumeroa saatat tarvita esimerkiksi opintojaksotehtäviä palauttaessasi. Löydät opiskelijanumerosi Pepistä.
 • Kun kirjaudut Peppiin, tulee ensimmäisenä näkyviin laatikko, joka on otsikoitu Opiskeluoikeuden tiedot. Laatikossa on ensimmäisenä nimesi, nimen perässä oleva 7-numeroinen luku on opiskelijanumerosi.

RYHMÄTUNNUS

Avoimen AMK:n opiskelijoilla ei ole varsinaista ryhmätunnusta. Mikäli sinulta kysytään ryhmätunnusta esimerkiksi tehtävien raportointipohjalla, voit merkitä ryhmätunnukseksi Avoin AMK.

Siirry Peppiin

Siirry Peppiin

Tulosta opintosuoritusote itse Pepistä

Voit tulostaa virallisen opintosuoritusotteen Pepistä. Otteeseen tulostuu oppilaitoksen leima ja toimihenkilön allekirjoitus.
Ohjeen otteen tulostamiseen löydät Studentista kohdasta "Sähköisesti allekirjoitettu opiskelutodistus ja opintosuoritusote".

Ohje otteen tulostamiseen Studentissa

Tilaa opintosuoritusote avoimen AMK:n toimistolta

Mikäli tilaat opintosuoritusotteen toimistolta, tilaus käsitellään 1-3 päivän kuluessa. Ote lähetetään paperisena kotiosoitteeseesi, ellet erikseen pyydä sitä skannattuna sähköpostiisi.

Tilauslomakkeeseen

Saapuminen lähiopetukseen

Kotkan kampus

Kotkan kampus

Osoite: Pääskysentie 1, 48220 Kotka
Pysäköinti: katso kampuskartta
Kampusravintolat: ravintola Junnu

Lue lisää

Kouvolan kampus

Osoite: Paraatikenttä 7, 45100 Kouvola
Pysäköinti: katso kampuskartta
Kampusravintolat: ravintola Paja, Fazerin kasarmiravintola

Lue lisää

Mikkelin kampus

Osoite: Patteristonkatu 3, 50100 Mikkeli
Pysäköinti: katso kampuskartta
Pysäköintiin ei tarvitse erillistä lupaa. Sakkopaikoille tai henkilökunnalle varatuille paikoille ei autoa kannata jättää , koska pysäköinninvalvoja käy säännöllisesti alueella.
Kampusravintolat: ravintola DeXi, ravintola Talli, ravintola Kasarmina

Lue lisää

Savonlinnan kampus

Osoite: Savonniemenkatu 6, 57100 Savonlinna
Pysäköinti: katso kampuskartta
Kampusravintola: ravintola Kaari

Lue lisää

Xamkin kirjastopalvelut

Kaikilta Xamkin kampuksilta löydät kirjastopalveluita. Voit hyödyntää kampusten kirjastopalveluita, vaikka opiskelisit verkossa.

Tutustu kirjastopalveluihin

Katso myös

Ylpeästi AMK! - Jaa kokemuksesi blogissa

Millaista hyötyä tai millaisia onnistumisen kokemuksia opiskelu tuo sinulle? Kuulemme mielellämme opiskelijoidemme opiskelukokemuksia. Jaa kokemuksesi somessa tai kirjoita blogiin.

Kirjoita Xamkin blogiin

Seuraa meitä Facebookissa

Facebookissa kerromme ajankohtaisesta koulutustarjonnasta ja avoimen AMK:n kuulumisista.

Siirry Facebookiin

Tilaa avoimen AMK:n uutiskirje tai alakohtaisia uutisia

Opintotarjontaa ja ajankohtaisia kuulumisia sähköpostiisi 1-2 kertaa vuodessa.

Tilaa uutiskirje

Opiskelutaidot.fi

Kootusti vinkkejä opiskeluun ja opiskelutaitojen kehittämiseen!

Lue lisää Xamkin avoimessa AMK:ssa opiskelusta

Lue mitä verkko-opiskelu Xamkissa vaatii opiskelijalta.

Xamk avoin AMK

Tutustu Xamkin avoimen ammattikorkeakoulun mahdollisuuksiin.

Jaa sivu