Yrittäjyys ja yrittäjän vapaus houkuttelevat monia, mikä näkyy uusien yritysten vuodesta toiseen kasvavana määränä. Patentti- ja rekisterihallituksen tilaston mukaan viime vuonna Suomeen perustettiin 41009 yritystä (PRH, 2022), mikä on enemmän kuin edellisvuonna. Uusia yrityksiä syntyi enemmän etenkin maakuntiin, jonne paluumuuttajat ovat luoneet itselleen työtä ja lähteneet toteuttamaan unelmiaan (Uusyrityskeskus, 2021). 

Yrittäjyyden polut ovat moninaisia ja yrityksen perustaminen menee harvoin saman kaavan mukaan. Joku lähtee rakentamaan liiketoimintaa omasta asiantuntijuudesta, toinen kaupallistamalla uutta ideaa, kun taas kolmas luo itselleen rakkaasta harrastuksesta sivutoimen. Yrittäjäksi voi ryhtyä myös jatkamalla suvun yritystä tai ostamalla toiminnassa olevan yrityksen. 

Olipa oma tapasi yrittäjyyden polulle lähtemiselle mikä tahansa, yrittäjäksi ryhtyminen vaatii aina monien uusien asioiden omaksumista ja uusien taitojen kartuttamista. Tuen saaminen ja verkostoituminen on tärkeää, eikä yrittäjän tule jäädä tilanteessa yksin, 

 

toteaa projektipäällikkö Johanna Koponen Kakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta. Hän toivottaa tervetulleeksi Yrittäjyyden Kolmas Aalto -hankkeen valmennuksiin ja tapahtumiin, joita järjestetään uusille yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille koko vuoden ajan. Tarjonnasta löytyy jokaiselle uudelle yrittäjälle sopiva valmennuskonsepti. Alla kerrotaan valmennuksista enemmän. 

 

Summer Sprint -valmennus sytyttää kipinän yrittäjyyteen 

Englanniksi järjestettävässä Summer Sprint -valmennuksessa saat tietoa yrittäjyyden monista muodoista ja saat vinkkejä liikeidean kehittämiseen ja myymiseen. Valmennus järjestetään yhteistyökumppani Mikkeli Garagen tiloissa. 

8.6–21.6. 2022 Summer Sprint, Mikkeli Garage (klo 17-20) 

 

Kevytyrittäjyysvalmennus 

Kevytyrittäjyydestä kiinnostuneille kohdennetussa valmennuksessa perehdytään kevytyrittäjyyden ja laskutuspalveluiden merkitykseen ja eroihin sekä käydään läpi eri yritysmuotoja. Kaksipäiväinen valmennus järjestetään verkossa. 

9.6.–16.6.2022 Ota askel kevytyrittäjyyteen!, verkko (klo 17-20) 

 

Syty yrittäjäksi! -valmennuksessa vastataan uutta yrittäjää askarruttaviin kysymyksiin 

Syty yrittäjäksi! -valmennukset tarjoavat selkeyttä yrityksen perustamiseen, yritystoiminnan käynnistämiseen sekä sen kannattavaan toteuttamiseen.  

1.9.–13.10.2022 Syty yrittäjäksi, Pieksämäki (klo 17-20) 

  

Venture Hubissa haudotaan liikeideoita 

Onko sinulla liikeidea, mutta et tiedä miten viedä sitä eteenpäin? Kaipaatko orastavaan liiketoimeesi tiimin jäseniä? Oletko kiinnostunut ketterän kehittämisen menetelmistä? Venture Hub -valmennuksesta saat keinoja ja verkostoja ideoiden jatkokehittelyyn. Kolmesta valmennuksesta viimeinen järjestetään englannin kielellä. 

22.9.–20.10.2022 Venture Hub, verkko (klo 12 -15, suomeksi) 

26.10.–23.11.2022 Venture Hub, verkko (klo 17-20, in English) 

  

Jatkajakoulusta oppia yrityksen ostoon ja myyntiin 

Kiinnostaako toimivan yrityksen ostaminen ja jatkaminen? Oletko harkinnut yrityksestäsi luopumista ja sen myymistä? Jatkajakoulu -valmennuksessa avataan omistajanvaihdosprosessia jatkajan ja luopujan näkökulmasta. Livenä Savonlinnassa järjestettävässä valmennuksessa vieraillaan myös omistajanvaihdoksen tehneissä yrityksissä. 

28.9.-2.11.2022 Jatkajakoulu – omistajanvaihdos on uuden alku, Savonlinna (klo 17-20) 

  

Haku Liikeideakilpailuun 2022 on startannut! 

Etelä-Savolaisille henkilöille tai maakunnassa toimiville tahoille avoimeen liikeideakilpailuun tulee hakea 9.10.2022 mennessä. Kolme parasta liikeideaa pääsee esittelemään ideansa kilpailun finaalitapahtumassa, joka järjestetään 24.11.2022.  Lisätiedot: www.xamk.fi/liikeideakilpailu 

 

Nordic Business Forum Live Stream Savonlinna

Kansainvälinen liike-elämätapahtuma Nordic Business Forumin live-striimaus järjestetään jälleen Savonlinnassa 20.-21.9.2022. Helsingistä käsin striimattavan kansainvälisen puhujakavalkadin lisäksi NBF Live Stream Savonlinna -tapahtumassa pääsee nauttimaan paikallisesta live-ohjelmasta ja -puhujista, sekä tutustumaan yritys-expoon Lue lisää https://digiportaat.fi/nbf-savonlinna/

 

Valmennukset ovat osa Yrittäjyyden Kolmas Aalto -hanketta, joka saa Etelä-Savon ELY-keskuksen kautta Euroopan sosiaalirahaston osarahoitusta. 

 

www.xamk.fi/yrittajyydenkolmasaalto