Tradenomin tutkinto on hyvä sinulle, jos olet kiinnostunut markkinoinnista, taloudesta, yrittäjyydestä, liike-elämästä, turvallisuudesta tai juridiikasta ja henkilöstöasioista.

Tradenomina voit työskennellä monenlaisissa tehtävissä ja työpaikoissa. Työmahdollisuudet ovat siis hyvin laajat!

Tradenomien keskipalkka

Opiskele tradenomiksi ja työllisty yritysmaailmaan

Liiketalouden alalla työskentely sopii oma-aloitteiselle ja myyntihenkiselle tiimityöskentelijälle. Työssä tarvitaan vuorovaikutustaitoja , asiakaslähtöistä ajattelua ja tietojärjestelmien käytön hallintaa.

Liiketalouden sekä myynnin ja markkinoinnin koulutukseen hakeutuva on kiinnostunut liiketoiminnasta, asiakasyritysten toimiinnan kehissämisestä ja yrittäjyydestä.

Logistiikan opinnoissa syvennytään mm. hankintatoimintaan, kuljetus-, varastointi- ja logistiikkapalveluihin sekä informaatiologistiikkaan.

Data-analytiikan koulutuksessa yhdistyy liiketalouden, data-analytiikan ja visualisoinnin sekä viestinnän opinnot.

Turvallisuusalan tradenomikoulutus sopii turvallisuusalasta ja liiketaloudesta kiinnostuneille.

Wellbeing management koulutuksessa kehitetään ja toteutetaan dataan perustuvia hyvinvointipalveluja huipputeknologian avulla. Englanninkielisistä koulutuksista valmistut kansainvälisiin työtehtäviin.

Tradenomien sijoittuminen työelämään

Tutustu koulutuksiin

Haluatko aloittaa opiskelun tammikuussa 2021?

Hae Xamkiin syksyn yhteishaussa 2.-16.9.2020

Katso hakuohjeet ja syksyn haun koulutukset

Haluatko aloittaa opiskelun syksyllä 2020?

Hae lisähaussa Xamkiin! Katso koulutustarjonta (15.7. alkaen) ja hae 3.-6.8.2020.

Katso lisähaun koulutukset

5 syytä opiskella tradenomiksi

1. Jos olet kiinnostunut taloudesta ja haluat esimerkiksi tulevaisuudessa yrittäjäksi, liiketalouden opinnot tarjoaa kattavan perusosaamisen niin taloushallinnosta kuin markkinoinnistakin. Toisaalta, vaikket yrittäjäksi ryhtyisikään, opit tärkeitä yrittäjyyteen ja liike-elämään liittyviä asioita, joista hyödyt myös työntekijänä.

2. Tradenomitutkinto tarjoaa laajat työllistymismahdollisuudet, sillä tradenomina voit työskennellä useissa eri paikoissa ja tehtävissä. Sanottakoon myös, että vaikka valitsisit erikoistumissuunnaksi esimerkiksi markkinoinnin, voit silti työskennellä taloushallinnon tehtävissä.

3. Hankit itsellesi hyvät verkostot, sillä liiketalouden tutkinnossa tehdään paljon yritysyhteistyötä toimeksiantojen ja projektien muodossa.

4. Opintojaksot sisältävät muutakin kuin luentoja, sillä esimerkiksi markkinoinnin kurssilla voi päästä osallistumaan myyntikilpailuihin!

5. Saat näkemystä yhteiskunnallisiin asioihin, sillä ymmärrät esimerkiksi mitä asioita kansantalous käsittää ja osaat ajatella asioita Suomen tasolla, mutta myös kansainvälisestä näkökulmasta.

Elisa Kaasinen, tradenomi (AMK), liiketalous, Xamk

Tutustu opiskelutiloihin Kotkan, Kouvolan ja Mikkelin kampuksilla

Kouvolan kampuksella voit opiskella liiketoiminnan data-analytiikkaa ja visualisointia, myyntiä ja markkinointia sekä liiketaloutta suomeksi ja englanniksi. Liiketoiminnan logistiikan tradenomiopintoja opiskelet Kotkan kampuksella. Mikkelin kampuksella voit opiskella liiketaloutta ja Wellbeing management -koulutuksessa hyödynnetään myös Mikkelin Saimaa Stadiumilla sijaitsevaa ainutlaatuista Active Life Lab ympäristöä. 

Tradenomiksi voit opiskella myös kokonaan verkossa!

Voit tutustua kampuksiin virtuaalisesti. Mikkelin kampukseen pääset tutustumaan alta ja muihin kampuksiin virtuaalikampuspalvelusta.

Opiskelu ehdottomasti parasta aikaa elämässäni!

Työt liiketalouden alalla ovat kiinnostaneet minua jo peruskoulusta saakka, ja ammattikoulusta valmistuttuani halusinkin lähteä syventämään erityisesti markkinoinnin ja myynnin osaamistani.

Xamkissa opiskelu on itsenäistä ja käytännönläheistä. Työelämälähtöisyys on ollut vahvasti läsnä koko opintojen ajan, ja olenkin päässyt toteuttamaan mielenkiintoisia projekteja useille paikallisille yrityksille.

Ennen opintojen aloittamista muistan epäröineeni, tulisinko pärjäämään ammattikoulututkinnolla etenkään talousmatematiikassa ja kielissä, joihin lukio olisi tarjonnut vankemman pohjan. Epäilykseni ovat kuitenkin osoittautuneet täysin turhiksi.

Kun hain Xamkiin, muodostui liiketalouden pääsykoe kolmesta osasta: ennakkoaineistoon pohjautuvista monivalintatehtävistä, matemaattista osaamista mittaavasta osiosta sekä yksilöhaastattelusta.

Vinkkinä pääsykokeisiin voisin sanoa, että aineisto kannattaa lukea huolella läpi ja tehdä ydinasioista muistiinpanoja ja alleviivauksia.

 

Paulina Oittinen, opiskelija, liiketalous

Hanki kontakteja työelämästä opintojen aikana

Voit oppia opiskelun aikana käytännön tekemistä Xamkin tutkimus- ja kehittämistoiminnassa (TKI), joka on Suomen laajinta: 200 eri alan projektissa on tekemistä myös opiskelijoille. Käytännön taidoilla on paljon merkitystä, kun etsit töitä valmistumisen jälkeen.

Yksi TKI-toiminnan osa-alue on digitaalinen talous, jossa tuetaan yrittäjyyttä ja yrittäjyyskasvatusta sekä edistetään alueellisen liiketoiminnan digitalisoitumista. Lisäksi tutkitaan ja kehitetään tiedon ymmärtämistä, hyödyntämistä, säilyttämistä, turvallisuutta ja näihin liittyviä innovaatiota.

Tämän alan tutkimusta ja kehittämistä Xamk tekee noin 300 eri organisaation kanssa – Suomessa ja ympäri maailman.

TKI-hankkeisiin osallistuminen on hyvä mahdollisuus löytää harjoittelu- tai työpaikka.

Edullista asumista kampuskaupungeissamme

Opiskelijan rahoista suurin osa hupenee asumiseen. Kampuskaupungeissamme asut edullisemmin kuin monissa muissa Suomen suurissa kaupungeissa. Sinulla jää siis rahaa muuhun elämiseen!

Esimerkiksi 30 neliön yksiöstä maksat Kouvolassa vuokraa kuukaudessa 360 euroa. Helsingissä maksaisit vastaavasta asunnosta 673 euroa. Kun lasketaan vuokrahinnat  4 vuoden ajalta ja huomioidaan asumistuki, asuminen Kouvolassa säästää neljässä vuodessa 12 699 euroa. Se on 256 euroa joka kuukausi – merkittävä summa muuhun elämään käytettäväksi.

Kuvassa on esitetty yksiön vuokrakustannukset neljän vuoden aikana alueen keskivertohinnoin. Summasta on vähennetty yleinen asumistuki.

Lähteet: Kela, Tilastokeskus ja Savonlinnan osalta Asuntojen hintatiedot.fi -palvelu.

Asuminen Xamk-kaupungeissa

Valitse alan opintoja avoimesta ammattikorkeakoulusta!

Tiesitkö, että voit aloittaa ammattikorkeakouluopinnot avoimessa ammattikorkeakoulussa? Toisen asteen opiskelijana voit opiskella maksuttomasti mitä tahansa Xamkin avoimen AMK:n opintoja. Mikäli olet jo työelämässä tai etsit työpaikkaa, voit opiskella verkko- tai monimuoto-opintoja työn ohella edulliseen hintaan 12 euroa opintopisteeltä. Mikäli myöhemmin aloitat tutkinto-opiskelijana Xamkissa, hyväksiluetaan avoimessa AMK:ssa suorittamasi opinnot osaksi tutkintoasi.

Avoimen AMK:n sivuille

AMK-tutkinnon jälkeen

AMK-tutkinnon jälkeen ylempi AMK-tutkinto

Xamkin liiketalouden opinnoista on hyvä ponnistaa vieläkin pidemmälle, mikäli jatko-opinnot kiinnostavat AMK-opintojen jälkeen. Xamkin ylemmät AMK-tutkinnot opiskellaan Master Schoolissa.

Lue lisää

Kysy lisää hakemisesta

Hakijapalvelut
hakijapalvelut@xamk.fi
044 702 8891 tai 040 585 6610

Jaa sivu