OHJAUS TULEVAISUUDEN TYÖHÖN -BLOGI 11/2020

 

Ohjaus tulevaisuuden työhön -hankkeen (OTT) projektipäällikön kapula vaihtuu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Yhteistyö jatkuu. Tässä ajassa ohjauksen asiantuntijuudelle on kysyntää.

Uraohjaushankkeemme on edennyt sen suunnitteluvaiheesta lähtien tavoitteellisesti ja huimaa kirivauhtia eteenpäin. OTT-hankkeen alkuvaiheissa koronapandemia muutti pysyvästi maailmaa ja muistutti myös uraohjauksen ja ohjausosaamisen tarpeesta ja merkityksestä. Koska tässä ajassa ohjauksen asiantuntijuudelle on kysyntää, tuemme uraohjausosaamisen vahvistumista juuri käynnistyneen uraohjauskoulutuksen avulla. Koulutusta luotsaavat hankkeemme ohjausgurut ammatillisista opettajakorkeakouluista Haaga-Heliasta, HAMKista ja TAMKista. Koulutuksen osallistujina on hankekonsortiomme korkeakoulujen ohjaus- ja opetushenkilöstöä.

OTT näkyy ja kuuluu monella tavalla

Ensi maanantaina 23.11.2020 hankkeemme järjestää Zoom-webinaarin Moninainen YAMK ja uraohjaus. Uraseurantatiedon hyödyntämisen merkitys YAMK-osaamisidentiteetin rakentamisessa yhteistyössä AMKista uralle – uraseurantatiedot käyttöön -hankkeen kanssa. Maaliskuussa 2021 on tulossa myös valtakunnallinen uraohjaustapahtuma, jossa teemme asiantuntijayhteistyötä myös Suomen uraohjaajat ja -valmentajat ry:n kanssa. Tapahtuman lisätiedot julkaistaan ja ilmoittaminen avautuu OTT-hankkeen verkkosivuilla. Kannattaa olla kuulolla!

Vaihdamme kapulaa

Muutoksen tuulet puhaltavat myös valtakunnallisen hankkeemme liidaamisessa, koska hankkeen projektipäällikkönä toimiva Piia-Elina Ikonen siirtyy toisen koulutusorganisaation palvelukseen. ”Kiitän lämpimästi kaikkia Ohjaus tulevaisuuden työhön -hankkeen toimijoita, ohjausryhmää, verkostoja ja yhteistyötahoja hyvästä ja antoisasta yhteistyöstä. Tämä on ollut hieno näköalapaikka uraohjauksen nykytilaan ja kehittämiseen”, Piia-Elina kertoo. Hänen mukaansa hankekonsortion työskentely on ollut erittäin tavoitteellista ja kunnianhimoista, aina hankkeen suunnitteluvaiheesta lähtien. Tämä näkyy jo nyt erinomaisina tuloksina.

Joulukuun alussa OTT-hankkeen projektipäällikkönä aloittaa KM, uraohjaaja ja työyhteisön työnohjaaja Milja Manninen, joka on tehnyt yhteistyötä hankkeemme monissa työryhmissä ja on toiminut ohjausryhmämme jäsenenä. ”Kiitos kapulasta, Piia-Elina! On ollut mahtava tutustua sinuun, ja yhteistyömme varmasti jatkuu tavalla tai toisella. On ollut ilo seurata lähituntumasta Ohjaus tulevaisuuden työhön -hankkeen työskentelyä. Upean asiatuntijaverkoston kanssa on hyvä jatkaa merkityksellistä työtä korkeakoulukentän uraohjauksen hyväksi”, Milja kiteyttää.

Pysytään terveinä ja jatketaan kohti uusia tuulia!

 

KIRJOITTAJAT

Piia-Elina Ikonen, projektipäällikkö (30.11.2020 saakka), Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Milja Manninen, projektipäällikkö (1.12.2020 alkaen), Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

 

 

Tämä on Ohjaus tulevaisuuden työhön -blogisarjan yhdestoista kirjoitus. Blogisarjassa hankkeen toimijat kertovat tapahtumisesta ja tuloksista yhteistyöverkoston eri puolilta. Ääneen pääsevät projektihenkilöstö, opiskelijat, ohjausryhmän edustajat ja vierailevat asiantuntijat.

Tutustu aiempiin blogikirjoituksiin:

Tutustu OTT-hankkeen toimijoihin: Hämeen ammattikorkeakoulu 5.11.2020

Tutustu OTT-hankkeen toimijoihin: Turun ammattikorkeakoulu 2.10.2020

Muotoilun työmailla 25.9.2020

OTT-hanke sparraa, korkeakoulun ohjausmalli uudistuu 11.9.2020

Pikamentorointi tulevaisuusorientoituneen uraohjauksen työvälineeksi 3.8.2020

Tutustu OTT-hankkeen toimijoihin: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk 16.6.2020

Uraohjaus tukee opintoihin kiinnittymistä insinööriopintojen alkuvaiheessa 15.6.2020

Tulevaisuusorientoitunutta uraohjausta etsimässä 5.6.2020

Ammattikorkeakoulut ohjaavat kohti tulevaisuuden työtä 24.4.2020

Muutoksen ja oppimisen aika 5.5.2020

Seuraa Ohjaus tulevaisuuden työhön -hanketta myös

verkossa xamk.fi/ohjaustulevaisuudentuohon

Twitterissä twitter.com/OTyohon

Facebookissa facebook.com/ohjaus.tulevaisuudentyohon

Kuva: Pixabay.com