Ruokapalvelujen kehittäminen alkoi jo vuonna 2002. Vastuulliset ruokapalvelut -tutkimusryhmän toiminta vakiintui vuonna 2015. Tiimissä on tällä hetkellä mukana 12 asiantuntijaa.

Toimintamme keskitty ruokapalvelujen ja ruoka-alan vastuullisuuden ympärille. Teemme yhteistyötä matkailu- ja ravitsemisalan yritysten ja kehittäjien kanssa alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Mikkelin kampuksella sijaitseva Xamkin RestoLab on yhteinen oppimis-, koulutus- ja kehittämisympäristö.

 

Yhteinen tavoitteemme on kehittää tulevaisuuden vastuullisia ja asiakaslähtöisiä ruokapalveluja!

KEHITÄMME TULEVAISUUDEN RUOKAPALVELUJA!

Vastuulliset ruokapalvelut tutkimusryhmän tavoitteena on edistää ruokapalvelujen ekologista, taloudellista ja sosiaalista vastuullisuutta osana alueellisesti kestävää ruokajärjestelmää. Teknologian, digitaalisten ratkaisujen ja datan hyödyntäminen sekä ratkaisukeskeinen ja vuorovaikutteinen kehittämisote on meille tärkeää.

Vastuulliset ruokapalvelut tutkimusryhmän asiantuntijat toteuttavat paikallisia, kansallisia ja kansainvälisiä tutkimus- ja kehittämishankkeita, jotka liittyvät ruokapalvelujen tuotanto- ja palveluprosesseihin, ruokapalvelujen roolin ihmisten hyvän ja ravitsevan syömisen tukemisessa sekä alueellisen ruokajärjestelmän ja elinkeinokalatalouden kehittämiseen.

Yhteistyössä Xamkin koulutuksen kanssa kehitämme uusia oppimis- ja toimintatapoja. Osallistamme ja autamme opiskelijoita tutkimus- ja kehittämistoimintamme myötä tutustumaan työelämään sekä verkostoitumaan paikallisten yrittäjien ja potentiaalisten työnantajien kanssa. Opiskelijat ovat mukana esimerkiksi opinnäytetyöntekijöinä, harjoittelijoina tai kesätyöntekijöinä.

 

Toimintaamme rahoittavat mm:

  • EU:n rakennerahasto-ohjelmat (EAKR, ESR, EMKR, Maaseuturahasto)
  • Maa- ja metsätalousministeriö
  • Sosiaali- ja terveysministeriö
  • Ympäristöministeriö
  • Valtioneuvoston kanslia
  • Suomen Akatemia
  • The Nordic Joint Committee for Agricultural and Food research (NKJ)
  • Interreg Baltic Sea Region

 

Kuinka voimme auttaa?

Olethan meihin yhteydessä hankeyhteistyöhön, asiantuntijapalveluihin, harjoitteluun, opinnäytetyöhön yms. liittyvissä asioissa.

 

Ota yhteyttä

Tutustu toimintaamme

käynnissä olevat hankkeet

Tutustu tästä

Aiemmin toteutetut hankkeet

Tutustu tästä

Xamk Restolab

Xamk Restolab on Vastuulliset ruokapalvelut tutkimusryhmän ja restonomikoulutuksen yhteinen tutkimus-, koulutus- ja oppimisympäristö.

Tutustu Xamkin RestoLabiin!

Ajankohtaista asiaa

Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi -seminaari 2023

Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi seminaari järjestetään 9-10.11.2023 Mikkelissä.

 

Ohjelma 2023

Tutustu Etelä-Savon ruokaklusteriin

Etelä-Savon ruokaklusteri kokoaa yhteen ruokaketjun toimijoita.

Lue lisää!

Taste Saimaa

Saimaan alue on Euroopan ruoka- ja kulttuurimatkailun keskus 2024

Xamk on mukana Saimaa European Region of Gastronomy -työssä.

Taste Saimaa -verkkosivut

Tutustu asiantuntijoihimme

Teija Rautiainen

Tutkimusryhmäpäällikkö
Puhelin
+358400872759
Vastuualueet
johtaminen ja esimiestyö | Vastuulliset ruokapalvelut tutkimusryhmä | Tutkimus- ja kehittämishankkeiden suunnittelu | Vaikuttava TKI-toiminta
Sijainti
Mikkelin kampus
LinkedIn

Vastuulliset ruokapalvelut -tutkimusryhmä
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Patteristonkatu 3
PL 181, 50101 Mikkeli

Teija Rautiainen
tutkimusryhmäpäällikkö
teija.rautiainen@xamk.fi
p. 0400 872 759