
Vastuulliset ruokapalvelut
Ruokapalvelujen kehittäminen alkoi jo vuonna 2002. Vastuulliset ruokapalvelut -tutkimusryhmän toiminta vakiintui vuonna 2015. Tiimissä on tällä hetkellä mukana 12 asiantuntijaa.
Toimintamme keskitty ruokapalvelujen ja ruoka-alan vastuullisuuden ympärille. Teemme yhteistyötä matkailu- ja ravitsemisalan yritysten ja kehittäjien kanssa alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Mikkelin kampuksella sijaitseva Xamkin RestoLab on yhteinen oppimis-, koulutus- ja kehittämisympäristö.
Yhteinen tavoitteemme on kehittää tulevaisuuden vastuullisia ja asiakaslähtöisiä ruokapalveluja!
KEHITÄMME TULEVAISUUDEN RUOKAPALVELUJA!
Vastuulliset ruokapalvelut tutkimusryhmän tavoitteena on edistää ruokapalvelujen ekologista, taloudellista ja sosiaalista vastuullisuutta osana alueellisesti kestävää ruokajärjestelmää. Teknologian, digitaalisten ratkaisujen ja datan hyödyntäminen sekä ratkaisukeskeinen ja vuorovaikutteinen kehittämisote on meille tärkeää.
Vastuulliset ruokapalvelut tutkimusryhmän asiantuntijat toteuttavat paikallisia, kansallisia ja kansainvälisiä tutkimus- ja kehittämishankkeita, jotka liittyvät ruokapalvelujen tuotanto- ja palveluprosesseihin, ruokapalvelujen roolin ihmisten hyvän ja ravitsevan syömisen tukemisessa sekä alueellisen ruokajärjestelmän ja elinkeinokalatalouden kehittämiseen.
Yhteistyössä Xamkin koulutuksen kanssa kehitämme uusia oppimis- ja toimintatapoja. Osallistamme ja autamme opiskelijoita tutkimus- ja kehittämistoimintamme myötä tutustumaan työelämään sekä verkostoitumaan paikallisten yrittäjien ja potentiaalisten työnantajien kanssa. Opiskelijat ovat mukana esimerkiksi opinnäytetyöntekijöinä, harjoittelijoina tai kesätyöntekijöinä.
Toimintaamme rahoittavat mm:
- EU:n rakennerahasto-ohjelmat (EAKR, ESR, EMKR, Maaseuturahasto)
- Maa- ja metsätalousministeriö
- Sosiaali- ja terveysministeriö
- Ympäristöministeriö
- Valtioneuvoston kanslia
- Suomen Akatemia
- The Nordic Joint Committee for Agricultural and Food research (NKJ)
- Interreg Baltic Sea Region
Kuinka voimme auttaa?
Olethan meihin yhteydessä hankeyhteistyöhön, asiantuntijapalveluihin, harjoitteluun, opinnäytetyöhön yms. liittyvissä asioissa.
Ota yhteyttä
Tutustu toimintaamme
Aiemmin toteutetut hankkeet
Tutustu tästäXamk Restolab
Xamk Restolab on Vastuulliset ruokapalvelut tutkimusryhmän ja restonomikoulutuksen yhteinen tutkimus-, koulutus- ja oppimisympäristö.
Tutustu Xamkin RestoLabiin!Tutustu julkaisuihimme
Täältä löydät meiltä ilmestyneet julkaisut!Ajankohtaista asiaa
Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi -seminaari 2023
Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi seminaari järjestetään 9-10.11.2023 Mikkelissä.
Tutustu vuoden 2022 seminaarin ohjelmaan ja laita tulevan vuoden päivät jo kalenteriisi!
Tutustu Etelä-Savon ruokaklusteriin
Etelä-Savon ruokaklusteri kokoaa yhteen ruokaketjun toimijoita.
Lue lisää!Taste Saimaa
Saimaan alue on Euroopan ruoka- ja kulttuurimatkailun keskus 2024
Xamk on mukana Saimaa European Region of Gastronomy -työssä.
Taste Saimaa -verkkosivutTutustu asiantuntijoihimme
Tiia-Mari Eilola
Taina Harmoinen
Jade Hirvonen
Antti Kinnunen
Katariina Kovanen
Piia Mikonsaari
Jenni Palosaari
Teemu Pulkkinen
Teija Rautiainen
Matti Ryhänen
Merja Ylönen

Vastuulliset ruokapalvelut -tutkimusryhmä
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Patteristonkatu 3
PL 181, 50101 Mikkeli
Teija Rautiainen
tutkimusryhmäpäällikkö
teija.rautiainen@xamk.fi
p. 0400 872 759