OHJAUS TULEVAISUUDEN TYÖHÖN -BLOGI 2/2021

 

Valtakunnallista uraohjauspäivää vietetään 24. maaliskuuta. Nyt ensimmäistä kertaa järjestettävä verkkotapahtuma kokoaa uraohjauksen ammattilaiset ja siitä kiinnostuneet tulevaisuusteeman äärelle. Tapahtumasta rakennetaan vuosittaista valtakunnallista foorumia uraohjauksen toimijoille.

Valtakunnallinen uraohjauspäivä konkretisoi Ohjaus tulevaisuuden työhön -hankkeen keskeisen tavoitteen: tavoitteena on ollut edistää ohjauskulttuurin vahvistumista Suomen korkeakoulukentällä sekä lisätä ja levittää tietoa tulevaisuusorientoituneesta uraohjauksesta, uraohjauksellisesta pedagogiikasta sekä hankkeessa pilotoiduista hyvistä käytänteistä ja selvitystiedosta. Valtakunnallinen uraohjauspäivä 24.3. tarjoaa tämän kaiken mutta vielä enemmänkin.

Tavoitteena tulla uraohjaajien vuosittaiseksi kohtauspaikaksi

Päivä tarjoaa foorumin tulevaisuusorientotuneen uraohjauksen hyvien käytänteiden jakamiseen, verkostoitumiseen ja keskusteluun tässä yhteiskunnallisesti tärkeässä ja ajankohtaisessa teemassa. Jo suunnitteluvaiheessa tapahtuman konsepti on rakennettu niin, että se aloittaisi vuosittaisen perinteen ja olisi vuoroin eri tahojen, esimerkiksi korkeakoulujen tai hankkeiden järjestämä. Tänä vuonna tapahtumaa järjestää Ohjaus tulevaisuuden työhön -hankkeen kanssa yhteistyössä Uraohjaajat ja -valmentajat ry.

Tarjolla tasokas ja monipuolinen ohjelma

Tilaisuudessa kuullaan Uraohjaajat ja valmentajat ry:n puheenjohtajaa Leena Penttistä tulevaisuuden uraohjaustaidoista. Yliopettaja Päivi-Katriina Juutilainen ja lehtori Mia Lahtela Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta esittelevät uraohjausta opetus- ja ohjaushenkilöstön työssä kartoittaneen kyselyn tuloksia, ja tekoälyn mahdollisuuksista ohjaustyön resurssina alustaa tutkimuspäällikkö Stina Westman Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta.

Pääpuhujana on futuristi Perttu Pölönen, joka pohtii esityksessään, mitä perinteisille ammatti-identiteeteille tulevaisuudessa tapahtuu ja millaisia ovat tulevaisuudessa tarvittavat taidot.

 

Kuva: Mediakuvat, Perttu Pölönen

Uraohjauspäivän iltapäivän ohjelma koostuu virtuaalisista työpajoista. Työpajoissa esitellään tulevaisuusorientoituneen uraohjauksen kehittämistä ja sen konkreettisia sovelluksia eri ammattikorkeakouluissa. Työpajojen tarkentunut ohjelma julkaistaan maaliskuun alussa tapahtumasivulla  http://bit.ly/uraohjaus2021 .

Runsaasti kiinnostusta ja jatkuvuutta tuleville vuosille

Valtakunnallisen uraohjauspäivän jatkuvuutta on varmistettu, ja tilaisuuden päätteeksi julkistetaan, mikä taho järjestää Valtakunnallinen uraohjauspäivä 2022 -tapahtuman.

Tämänvuotinen tapahtuma on saanut ihmiset liikkeelle, ja ilmoittautumisia on tullut jo tähän mennessä hyvä määrä. Mukaan mahtuu toki edelleen.

Ohjaus tulevaisuuden työhön -hankkeen toimijat toivottavat tapahtumaan tervetulleiksi kaikki uraohjauksesta kiinnostuneet. Ilmoittauduthan sinäkin mukaan kuuntelemaan uraohjauksen huippuja ja verkostoitumaan? Ilmoittautuminen on avoinna 21.3. saakka tapahtumasivulla  http://bit.ly/uraohjaus2021.

 

KIRJOITTAJA

Miia Karttunen, yliopettaja, TKI-asiantuntija, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

 

 

Tämä on Ohjaus tulevaisuuden työhön -blogisarjan kuudestoista kirjoitus. Blogisarjassa hankkeen toimijat kertovat tapahtumisesta ja tuloksista yhteistyöverkoston eri puolilta. Ääneen pääsevät projektihenkilöstö, opiskelijat, ohjausryhmän edustajat ja vierailevat asiantuntijat.

Tutustu aiempiin blogikirjoituksiin:

Tutustu OTT-hankkeen toimijoihin: Centria-ammattikorkeakoulu 18.1.2021

Moninainen YAMK ja uraohjaus -tilaisuus kiinnosti laajasti YAMK-toimijoita 18.12.2020

Työssä vuonna 2030 10.12.2020

Tutustu OTT-hankkeen toimijoihin: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 3.12.2020

Suuntana tulevaisuus 20.11.2020

Tutustu OTT-hankkeen toimijoihin: Hämeen ammattikorkeakoulu 5.11.2020

Tutustu OTT-hankkeen toimijoihin: Turun ammattikorkeakoulu 2.10.2020

Muotoilun työmailla 25.9.2020

OTT-hanke sparraa, korkeakoulun ohjausmalli uudistuu 11.9.2020

Pikamentorointi tulevaisuusorientoituneen uraohjauksen työvälineeksi 3.8.2020

Tutustu OTT-hankkeen toimijoihin: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk 16.6.2020

Uraohjaus tukee opintoihin kiinnittymistä insinööriopintojen alkuvaiheessa 15.6.2020

Tulevaisuusorientoitunutta uraohjausta etsimässä 5.6.2020

Ammattikorkeakoulut ohjaavat kohti tulevaisuuden työtä 24.4.2020

Muutoksen ja oppimisen aika 5.5.2020

Seuraa Ohjaus tulevaisuuden työhön -hanketta myös

verkossa xamk.fi/ohjaustulevaisuudentuohon

Twitterissä twitter.com/OTyohon

Facebookissa facebook.com/ohjaus.tulevaisuudentyohon

Tapahtumakuvitus: Henriikka Silvennoinen
Kuva: Perttu Pölösen mediakuvat