Haluatko tutkia, mitata, ja vertailla asioita? Haluatko kehittää uusia ja parempia vaihtoehtoja nykyisten tilalle? Oletko hyvä ratkaisemaan ongelmia?

– sinussa on insinööriainesta!

| biotuotetekniikka | energiatekniikka | Environmental engineering | ilmastonmuutos | kestävä kehitys | logistiikka | metsäbiotalous | rakennustekniikka | sellutekniikka | sähkö- ja automaatiotekniikka | talotekniikka | teollinen puurakentaminen | ympäristöteknologia |

Maailma tarvitsee insinöörejä

Hyvällä insinöörillä on kyky kehittää ja luoda uutta sekä soveltaa sitä käytäntöön. Insinöörit ovat kiinnostuneita matemaattisista ja luonnontieteellisistä aiheista. Insinöörin intohimona on tutkia, mitata, lajitella ja vertailla asioita. Näiden taitojen lisäksi tarvitaan luovuutta, sosiaalisia taitoja sekä myynnin ja markkinoinnin ymmärtämistä.

Opiskele tulevaisuuden insinööriksi. Töitä on tarjolla runsaasti!

Tekniikan ala on monipuolinen ja työllistaa lukemattoman määrän erilaisia osaajia. Ratkaisua odottavia haasteita ovat muun muassa kestävä kehitys, ilmastonmuutos ja ympäristön kuormittamisen hillitseminen, mikromuovien korvaaminen, rakennustekniikka, kiinteistöjen energiatehokkuus ja terveellinen sisäilma.

Xamkissa on tarjolla yhteensä yhdeksän insinöörikoulutusta Kotkan, Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla.

Tutustu koulutuksiin

Kuvia tekniikan koulutuksista

Rakennusalalla löytyy insinööreille töitä

Rakennusalan työnäkymät ovat todella hyvät. Rakennusalan työnjohtajista on pulaa ja suunnittelijoita tarvitaan jatkuvasti. Jos ei rakennetta uutta, korjataan vanhaa.

”Suosittelen rakennusinsinöörin koulutusta kaikille, joilta löytyy kiinnostusta rakennusalaa kohtaan, osaavat pitää päänsä kylmänä ja kaipaavat uusia haasteita sekä monipuolisen työnkuvan. Haluan muistuttaa, ettei heti kannata luovuttaa, jos opinnot tuntuvat alussa haastavilta.

Insinöörien työtehtävät eivät rajoitu pelkästään suunnitteluun ja työnjohtoon vaan rakennusinsinööreillä on laajat työmahdollisuudet. Tekijöille löytyy varmasti töitä!

Unelmatyössäni saisin olla mahdollisimman paljon vaikuttamassa työmaalla sekä pääsisin olemaan osallisena erilaisissa ja mielenkiintoisissa rakennusprojekteissa.

Pääsykoe koostui perusmatematiikan, fysiikan ja kemian tehtävistä sekä yhdestä loogisesta päättelytehtävästä. Pääsykokeessa ei tarvitse osata pitkän matematiikan oppeja, vaikka monet niin luulevat, kun on insinöörialasta kyse.”

”Minä luin lukiossa lyhyen matematiikan sekä ainoastaan fysiikan ja kemian pakolliset kurssit, enkä koe, että opinnot olisivat ylitsepääsemättömän vaikeita. Xamkissa käydään kaikki perusasiat läpi ennen kuin siirrytään insinööritasoisiin tehtäviin.”

Lyhyellä matikalla läpi pääsykokeista!

Shayleen Tuominen, rakennusinsinööriopiskelija

Hanki kontakteja työelämästä opintojen aikana

Voit oppia opiskelun aikana käytännön tekemistä Xamkin tutkimus- ja kehittämistoiminnassa (TKI), joka on Suomen laajinta: 200 eri alan projektissa on tekemistä myös opiskelijoille. Käytännön taidoilla on paljon merkitystä, kun etsit töitä valmistumisen jälkeen.

Yksi TKI-toiminnan osa-alue on metsä, ympäristö ja energia, jossa tutkitaan ja kehitetään uusia tuotteita, tuotantoprosesseja sekä mittaus- ja monitorointiratkaisuja bio- ja kiertotalouden sekä teknologiateollisuuden aloilla.

Tämän alan tutkimusta ja kehittämistä Xamk tekee lähes 400 yrityksen kanssa tutkimus- ja kehittämishankkeissa, tilaustutkimuksessa sekä pilotointi- ja analyysipalveluissa.

TKI-hankkeisiin osallistuminen on hyvä mahdollisuus löytää harjoittelu- tai työpaikka.

AMK-opintoja jo etukäteen!

Tiesitkö, että voit aloittaa ammattikorkeakouluopinnot jo toisen asteen opintojesi aikana? Toisen asteen opiskelijana voit opiskella ilmaiseksi mitä tahansa Xamkin avoimen AMK:n opintoja. Jos myöhemmin tulet Xamkiin tutkinto-opiskelijaksi, avoimessa AMK:ssa suorittamasi opinnot hyväksiluetaan osaksi tutkintoasi.

Lue lisää

AMK-tutkinnon jälkeen

AMK-tutkinnon jälkeen ylempi AMK-tutkinto

Xamkin ICT-alalta on hyvä ponnistaa vieläkin pidemmälle, mikäli jatko-opinnot kiinnostavat AMK-opintojen jälkeen. Xamkin ylemmät AMK-tutkinnot opiskellaan Master Schoolissa

Lue lisää

Kysy lisää hakemisesta

Hakijapalvelut
hakijapalvelut@xamk.fi
044 702 8891 tai 040 585 6610

Jaa sivu