Haluatko tutkia, mitata, ja vertailla asioita? Haluatko kehittää uusia ja parempia vaihtoehtoja nykyisten tilalle? Oletko hyvä ratkaisemaan ongelmia?

– sinussa on insinööriainesta!

| biotuotetekniikka | energiatekniikka | Environmental engineering | ilmastonmuutos | kestävä kehitys | logistiikka | metsäbiotalous | metsätalous | rakennustekniikka | robotiikka ja tekoäly | sellutekniikka | sähkö- ja automaatiotekniikka | talotekniikka | teollinen puurakentaminen | ympäristöteknologia |

Maailma tarvitsee insinöörejä

Hyvällä insinöörillä on kyky kehittää ja luoda uutta sekä soveltaa sitä käytäntöön. Insinöörit ovat kiinnostuneita matemaattisista ja luonnontieteellisistä aiheista. Insinöörin intohimona on tutkia, mitata, lajitella ja vertailla asioita. Näiden taitojen lisäksi tarvitaan luovuutta, sosiaalisia taitoja sekä myynnin ja markkinoinnin ymmärtämistä.

Opiskele tulevaisuuden insinööriksi. Töitä on tarjolla runsaasti!

Tekniikan ala on monipuolinen ja työllistaa lukemattoman määrän erilaisia osaajia. Ratkaisua odottavia haasteita ovat muun muassa automaatio, kestävä kehitys, ilmastonmuutos ja ympäristön kuormittamisen hillitseminen, mikromuovien korvaaminen, rakennustekniikka, robotiikka, tekoäly kiinteistöjen energiatehokkuus ja terveellinen sisäilma.

Xamkissa on tarjolla yhteensä 16 insinöörikoulutusta Kotkan, Kouvolan, Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla.

Insinöörien keskipalkka

Tutustu koulutuksiin

Haluatko aloittaa opiskelun tammikuussa 2021?

Hae Xamkiin syksyn yhteishaussa 2.-16.9.2020

Katso hakuohjeet ja syksyn haun koulutukset

Haluatko aloittaa opiskelun syksyllä 2020?

Hae lisähaussa Xamkiin! Katso koulutustarjonta (15.7. alkaen) ja hae 3.-6.8.2020.

Katso lisähaun koulutukset

Kuvia tekniikan koulutuksista

Rakennusalalla löytyy insinööreille töitä

Rakennusalan työnäkymät ovat todella hyvät. Rakennusalan työnjohtajista on pulaa ja suunnittelijoita tarvitaan jatkuvasti. Jos ei rakennetta uutta, korjataan vanhaa.

”Suosittelen rakennusinsinöörin koulutusta kaikille, joilta löytyy kiinnostusta rakennusalaa kohtaan, osaavat pitää päänsä kylmänä ja kaipaavat uusia haasteita sekä monipuolisen työnkuvan. Haluan muistuttaa, ettei heti kannata luovuttaa, jos opinnot tuntuvat alussa haastavilta.

Insinöörien työtehtävät eivät rajoitu pelkästään suunnitteluun ja työnjohtoon vaan rakennusinsinööreillä on laajat työmahdollisuudet. Tekijöille löytyy varmasti töitä!

Unelmatyössäni saisin olla mahdollisimman paljon vaikuttamassa työmaalla sekä pääsisin olemaan osallisena erilaisissa ja mielenkiintoisissa rakennusprojekteissa.”

”Minä luin lukiossa lyhyen matematiikan sekä ainoastaan fysiikan ja kemian pakolliset kurssit, enkä koe, että opinnot olisivat ylitsepääsemättömän vaikeita. Xamkissa käydään kaikki perusasiat läpi ennen kuin siirrytään insinööritasoisiin tehtäviin.”

Shayleen Tuominen, insinööri (AMK), rakennustekniikka

Hanki kontakteja työelämästä opintojen aikana

Voit oppia opiskelun aikana käytännön tekemistä Xamkin tutkimus- ja kehittämistoiminnassa (TKI), joka on Suomen laajinta: 200 eri alan projektissa on tekemistä myös opiskelijoille. Käytännön taidoilla on paljon merkitystä, kun etsit töitä valmistumisen jälkeen.

Yksi TKI-toiminnan osa-alue on metsä, ympäristö ja energia, jossa tutkitaan ja kehitetään uusia tuotteita, tuotantoprosesseja sekä mittaus- ja monitorointiratkaisuja bio- ja kiertotalouden sekä teknologiateollisuuden aloilla.

Tämän alan tutkimusta ja kehittämistä Xamk tekee lähes 400 yrityksen kanssa tutkimus- ja kehittämishankkeissa, tilaustutkimuksessa sekä pilotointi- ja analyysipalveluissa.

TKI-hankkeisiin osallistuminen on hyvä mahdollisuus löytää harjoittelu- tai työpaikka.

Harjoittelupaikkoja ja töitä löytyy

Töitä löytyy sähköinsinööreille

Lue lisää

Kolmantena kesänä pääsee jo kilpailuttamaan palkkaa

Lue lisää

Harjoittelun kautta unelmien kesätyöhön

Lue lisää

Edullista asumista kampuskaupungeissamme

Opiskelijan rahoista suurin osa hupenee asumiseen. Kampuspaikkakunnillamme asut edullisemmin kuin monissa muissa Suomen suurissa kaupungeissa. Sinulla jää siis rahaa muuhun elämiseen!

Esimerkiksi 30 neliön yksiöstä maksat Kouvolassa vuokraa kuukaudessa 360 euroa. Helsingissä maksaisit vastaavasta asunnosta 673 euroa. Kun lasketaan vuokrahinnat  4 vuoden ajalta ja huomioidaan asumistuki, asuminen Kouvolassa säästää neljässä vuodessa 12 699 euroa. Se on 256 euroa joka kuukausi – merkittävä summa muuhun elämään käytettäväksi.

Kuvassa on esitetty yksiön vuokrakustannukset neljän vuoden aikana alueen keskivertohinnoin. Summasta on vähennetty yleinen asumistuki.

Lähteet: Kela, Tilastokeskus ja Savonlinnan osalta Asuntojen hintatiedot.fi -palvelu.

Asuminen Xamk-kaupungeissa

Valitse alan opintoja avoimesta ammattikorkeakoulusta!

Tiesitkö, että voit aloittaa ammattikorkeakouluopinnot avoimessa ammattikorkeakoulussa? Toisen asteen opiskelijana voit opiskella maksuttomasti mitä tahansa Xamkin avoimen AMK:n opintoja. Mikäli olet jo työelämässä tai etsit työpaikkaa, voit opiskella verkko- tai monimuoto-opintoja työn ohella edulliseen hintaan 12 euroa opintopisteeltä. Mikäli myöhemmin aloitat tutkinto-opiskelijana Xamkissa, hyväksiluetaan avoimessa AMK:ssa suorittamasi opinnot osaksi tutkintoasi.

Avoimen AMK:n sivuille

AMK-tutkinnon jälkeen

AMK-tutkinnon jälkeen ylempi AMK-tutkinto

Xamkin tekniikan alalta on hyvä ponnistaa vieläkin pidemmälle, mikäli jatko-opinnot kiinnostavat AMK-opintojen jälkeen. Xamkin ylemmät AMK-tutkinnot opiskellaan Master Schoolissa

Lue lisää

Kysy lisää hakemisesta

Hakijapalvelut
hakijapalvelut@xamk.fi
044 702 8891 tai 040 585 6610

Jaa sivu