Haluatko tutkia, mitata, ja vertailla asioita? Haluatko kehittää uusia ja parempia vaihtoehtoja nykyisten tilalle? Oletko hyvä ratkaisemaan ongelmia?

| biotuotetekniikka | energiatekniikka | Environmental engineering | ilmastonmuutos | kestävä kehitys | logistiikka | metsäbiotalous | metsätalous | ohjelmistotekniikka | rakennustekniikka | robotiikka ja tekoäly | sellutekniikka | sähkö- ja automaatiotekniikka | talotekniikka | teollinen puurakentaminen | ympäristöteknologia |

Maailma tarvitsee insinöörejä

Hyvällä insinöörillä on kyky kehittää ja luoda uutta sekä soveltaa sitä käytäntöön. Insinöörit ovat kiinnostuneita matemaattisista ja luonnontieteellisistä aiheista. Insinöörin intohimona on tutkia, mitata, lajitella ja vertailla asioita. Näiden taitojen lisäksi tarvitaan luovuutta, sosiaalisia taitoja sekä myynnin ja markkinoinnin ymmärtämistä.

Opiskele tulevaisuuden insinööriksi. Töitä on tarjolla runsaasti!

Tekniikan ala on monipuolinen ja työllistaa lukemattoman määrän erilaisia osaajia. Ratkaisua odottavia haasteita ovat muun muassa automaatio, kestävä kehitys, ilmastonmuutos ja ympäristön kuormittamisen hillitseminen, mikromuovien korvaaminen, rakennustekniikka, robotiikka, tekoäly kiinteistöjen energiatehokkuus ja terveellinen sisäilma.

Xamkissa on tarjolla yhteensä 17 insinöörikoulutusta Kotkan, Kouvolan, Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla.

Talotekniikan vaihto-opiskelijana Etelä-Koreassa

Lue opiskelijatarina.

Insinööreille riittää kysyntää!

Kuuntele podcast.

Ajankohtaisuus näkyy ympäristöteknologian opinnoissa

Lue opiskelijatarina.

Kevään 2024 yhteishaun koulutukset

Hakuohjeet

Täältä löydät kaikki tärkeät hakemiseen liittyvät tiedot

Lue lisää hakemisesta

Opiskelijavalinta

Vuodesta 2020 alkaen opiskelijavalinta tehdään suurelta osin todistusvalinnan ja valtakunnallisen AMK-valintakokeen perusteella.

Lue lisää valinnasta.

Hakijapalvelut

Jos hakemiseen liittyvään asiaan ei löydy vastausta verkkosivuilta, hakijapalvelut auttavat sinua.

Hakijapalveluiden yhteystiedot.

Kuvia tekniikan koulutuksista

Rakennusalalla löytyy insinööreille töitä

Rakennusalan työnäkymät ovat todella hyvät. Rakennusalan työnjohtajista on pulaa ja suunnittelijoita tarvitaan jatkuvasti. Jos ei rakennetta uutta, korjataan vanhaa.

”Suosittelen rakennusinsinöörin koulutusta kaikille, joilta löytyy kiinnostusta rakennusalaa kohtaan, osaavat pitää päänsä kylmänä ja kaipaavat uusia haasteita sekä monipuolisen työnkuvan. Haluan muistuttaa, ettei heti kannata luovuttaa, jos opinnot tuntuvat alussa haastavilta.

Insinöörien työtehtävät eivät rajoitu pelkästään suunnitteluun ja työnjohtoon vaan rakennusinsinööreillä on laajat työmahdollisuudet. Tekijöille löytyy varmasti töitä!

Unelmatyössäni saisin olla mahdollisimman paljon vaikuttamassa työmaalla sekä pääsisin olemaan osallisena erilaisissa ja mielenkiintoisissa rakennusprojekteissa.”

”Minä luin lukiossa lyhyen matematiikan sekä ainoastaan fysiikan ja kemian pakolliset kurssit, enkä koe, että opinnot olisivat ylitsepääsemättömän vaikeita. Xamkissa käydään kaikki perusasiat läpi ennen kuin siirrytään insinööritasoisiin tehtäviin.”

Shayleen Tuominen, insinööri (AMK), rakennustekniikka

Hanki kontakteja työelämästä opintojen aikana

Voit oppia opiskelun aikana käytännön tekemistä Xamkin tutkimus- ja kehittämistoiminnassa (TKI), joka on Suomen laajinta: noin 300 eri alan projektissa on tekemistä myös opiskelijoille. Käytännön taidoilla on paljon merkitystä, kun etsit töitä valmistumisen jälkeen.

Yksi TKI-toiminnan osa-alue on metsä, ympäristö ja energia, jossa tutkitaan ja kehitetään uusia tuotteita, tuotantoprosesseja sekä mittaus- ja monitorointiratkaisuja bio- ja kiertotalouden sekä teknologiateollisuuden aloilla.

Tämän alan tutkimusta ja kehittämistä Xamk tekee lähes 400 yrityksen kanssa tutkimus- ja kehittämishankkeissa, tilaustutkimuksessa sekä pilotointi- ja analyysipalveluissa.

TKI-hankkeisiin osallistuminen on hyvä mahdollisuus löytää harjoittelu- tai työpaikka.

Opiskele avoimessa AMK:ssa

Avoimessa AMK:ssa voit täydentää ammatillista osaamistasi tai oppia uutta oppimisen ilosta. Avoin AMK voi olla myös polku tutkintokoulutukseen.

Osa koulutuksista on maksuttomia ja suurin osa verkossa.

Lue lisää avoimesta AMK:sta

AMK-tutkinnon jälkeen

AMK-tutkinnon jälkeen ylempi AMK-tutkinto

Xamkin tekniikan alalta on hyvä ponnistaa vieläkin pidemmälle, mikäli jatko-opinnot kiinnostavat AMK-opintojen jälkeen. Xamkin ylemmät AMK-tutkinnot opiskellaan Master Schoolissa

Lue lisää YAMK-koulutuksista

Kysy lisää hakemisesta

Hakijapalvelut
hakijapalvelut@xamk.fi
044 702 8891 tai 040 585 6610